Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Ryan Richardson
3 - 5 min. read
05 jan, 2024
05 januari, 2024

De 3 beste bedrijfswagens voor koeriers van 2024

Als koerier kan je geen dag zonder je bedrijfswagen. Je hebt deze trots op vier wielen simpelweg nodig om goederen af te leveren bij de klant. De klant die anno 2024 praktisch alles online koopt. Wat je ook moet bezorgen als koerier, iedereen wil een snelle levering.

De levertijd is dan ook een belangrijk focuspunt van je service. De meeste mensen hebben namelijk het liefst gisteren nog hun bestelling.

In dit artikel vertellen we je daarom welke bus past bij jouw koeriersklus.

Geschreven door: Ryan Richardson
3 - 5 min. read

1. De afwegingen bij een ‘nieuwe’ koeriersbus

Ben jij een koerier en heb je een specifieke bedrijfsbus nodig? Dan is het belangrijk om allereerst op onderzoek uit te gaan. Je zit tenslotte een groot deel van je dag in deze bus. Daarnaast wil je natuurlijk zo efficiënt mogelijk kunnen werken.

Hou daarom rekening met:

 1. de goederen die je gaat vervoeren. Zodra je weet wat je gaat vervoeren, kan je pas ‘goed’ inschatten hoeveel ruimte je nodig hebt. Op basis van deze informatie stem je dus ook je laadruimte af.

  Bekijk daarnaast of je specifieke toebehoren nodig hebt, zoals een koeling. Mocht je graag advies inwinnen over welke opties je extra nodig hebt, neem dan hier contact met ons op.
 2. de zuinigheid van je bedrijfsbus. Het klinkt misschien wat cliché, maar de ene bus is de andere niet qua verbruikskosten. Oriënteer jezelf daarom eerst goed voordat je een bedrijfswagen koopt.
 3. de comfort en veiligheid. Aangezien je als koerier veel tijd besteedt in je bedrijfswagen, is het belangrijk dat het voertuig ook comfortabel rijdt en veilig op het wegdek is. 

Om je hiermee verder op weg te helpen, adviseren we je in dit artikel over bedrijfswagens speciaal voor koeriers!

Bekijk in het volgende hoofdstuk de top 3 beste bedrijfswagens voor koeriers in 2024.

2. De top 3 beste bedrijfswagens voor koeriers in 2024

2.1 Mercedes-Benz Sprinter (maxi)

De Mercedes-Benz Sprinter heeft een laadruimte die je helemaal kunt afstemmen op de goederen die je gaat vervoeren. Bovendien zijn er meer dan 1700 varianten van deze bestelwagen op de markt en maar liefst 600 opties beschikbaar.

Dit betekent dat je als koerier de Mercedes-Benz Sprinter volledig kunt aanpassen naar eigen wens. 

Ook zit de Sprinter qua techniek en comfort erg goed in elkaar. Deze eigenschappen verklaren dan ook de hoge populariteit van de Duitse bestelwagen onder koeriers.

Ben jij op zoek naar een jong gebruikte Mercedes-Benz Sprinter?

Bekijk dan hier onze voorraad

2.2 Volkswagen Crafter (XXL)

De Volkswagen Crafter is speciaal ontworpen voor vakmensen, dus ook voor jou als koerier!

Zo heeft de Duitse autogigant veel aandacht besteed aan het interieur van de Crafter, wetend dat jij als gebruiker een groot deel van je dag in de bus gaat besteden. 

Kortom: De Crafter is een comfortabele bedrijfswagen met tig opbergruimtes en aansluitingen zodat je efficiënt kunt werken.

Voordelen laden en lossen:

 • Je hebt 1.300+ mm openingsbreedte bij de schuifdeur.
 • Je hebt laadruimte tot 2.196 mm hoog. 

Ben jij op zoek naar een jong gebruikte Volkswagen Crafter?

Bekijk dan hier onze voorraad

2.3 Opel Vivaro

De Opel Vivaro is een welbekende bestelbus onder de koeriers. Deze populariteit heeft de Vivaro ondere andere te danken aan:

 • het laadvermogen (1400 kilo).
 • het laadvolume (6,6 liter). 

Zeker voor koeriers dus een échte aanrader. Wat allemaal begon als een project van Renault en General Motors, is 20 jaar later één van de populairste bestelwagens op de Nederlandse wegen.

Zo zijn er maar liefst 3 varianten:

 • Opel Vivaro A (2001 – 2014)
 • Opel Vivaro B (2014 – 2019)
 • Opel Vivaro C (2019 – heden)

De Vivaro is leverbaar in verschillende lengtes, wat betekent dat er ongetwijfeld een maatoplossing voor jou als koerier tussen zit!

Bekijk hier onze voorraad Opel Vivaro

365 dagen per jaar online geopend

We begrijpen dat je als koerier geen dag zonder je bestelwagen kan. Daarom zijn we bij Van der Wal Vans 365 dagen per jaar online beschikbaar om je vragen te beantwoorden. Ben je dus op zoek naar een jong gebruikte koeriersbus?

Als koerier kan je geen dag zonder je bedrijfswagen. Je hebt deze trots op vier wielen simpelweg nodig om goederen af te leveren bij de klant. De klant die anno 2024 praktisch alles online koopt. Wat je

Gerelateerde artikelen:

Fiscale voordelen aanschaffen bedrijfsbus

Top 5 Bedrijfsbussen voor Stukadoors