Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Ryan Richardson
4 - 6 min. read
08 jan, 2024
08 januari, 2024

De top 5 kleine bestelauto’s van 2024

Ben jij op zoek naar een kleine bestelbus voor je bedrijf?

Dan is het belangrijk om allereerst te onderzoeken wat voor bus je nodig hebt. Dit betekent dat je moet weten wat voor goederen je gaat vervoeren, wat het verbruik is van de bus en hoe het zit met de comfort en veiligheid. 

Om je te helpen bij het maken van een goede keuze, hebben we een top 5 kleine bestelauto’s van 2024 voor je samengesteld.

Veel leesplezier!

Geschreven door: Ryan Richardson
4 - 6 min. read

1. Volkswagen Caddy

De Volkswagen Caddy is misschien wel de populairste kleine bestelauto van Nederland. Deze populariteit heeft onder andere te maken met zijn hoogwaardige afwerking en uitrustingen, die overeenkomen met de personenauto’s van Volkswagen. 

Denk hierbij aan:

 • de ergonomische stoelen. De stoelen van de Caddy kan je aanpassen op basis van je persoonlijke behoeften, maar ook gebaseerd op de te verrichten werkzaamheden.
 • de stevige materialen. Het gehele interieur van de Caddy is afgewerkt met duurzame materialen die lang meegaan. 
 • het brede aanbod aan radio- en infotainmentsystemen. Tenslotte heb je in een VW Caddy verschillende opties die comfort geven wanneer je rijdt. 

De VW Caddy is standaard voorzien van 4 airbags. Bovendien is de Caddy ook beschikbaar met slimme systemen zoals parkeerassistentie en grootlichtassistentie. Deze functionaliteiten zijn optioneel.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een VW Caddy? Bekijk dan
hier onze voorraad

2. Mercedes-Benz Citan

“De Mercedes onder de kleine bestelauto’s”, zo wordt de Mercedes Citan wel eens gekscherend genoemd, vanwege zijn comfort en functionaliteiten. De Citan is dan ook de kleinste bestelauto van Mercedes-Benz.

Het dynamische design en de rijcomfort maken van de Citan een uitermate geschikte bus voor in het drukke het stadsverkeer.

Voordelen:

 • Laag brandstofverbruik. Als je op zoek bent naar een compacte bedrijfswagen die tegelijkertijd zuinig rijdt, dan is een Mercedes-Benz Citan zeker een goede, duurzame optie.
 • dynamisch design. Je herkent de moderne uitstraling van de Citan al van mijlenver. Bovendien geniet je van de mobiliteit wanneer je rijdt door het drukke stadsverkeer of andere locaties waar weinig ruimte is.
 • uitmuntende eigenschappen. De Mercedes-Benz Citan is een echte allrounder. De bus staat dan ook bekend om zijn betrouwbaarheid, maar ook om zijn veiligheid en zuinige rijgedrag. 

Bekijk hier onze voorraad Mercedes-Benz Citan

3. Opel Combo 

De Opel Combo is in 2021 door het Nederlandse vakblad Automobiel Management uitgeroepen tot bestelbus van het jaar. Veel ondernemers kiezen dan ook voor de Combo vanwege zijn wendbaarheid in combinatie met de grote hoeveelheid laadruimte (voor kleine bus).   

Wat de Opel Combo bijzonder maakt, is dat je deze bestelbus helemaal naar eigen smaak kunt inrichten. Dit betekent dat je zelf het brandstoftype, de kleur, het aantal zitplaatsen en nog vele andere opties kunt bepalen.

Benieuwd waarom veel ondernemers kiezen voor een Opel Combo?

 • Veel laadvermogen. Je hebt tot maar liefst 3,9 m3 laadvolume beschikbaar. Dit betekent dat je ruim 2 europallets kwijt kan in deze praktische Opel Combo.
 • Maatoplossing. Je hebt de keuze uit een Combo L1 en een Combo L2 afhankelijk van de werkzaamheden die je gaat verrichten.
 • Tijdloze uitstraling. De Combo heeft een herkenbare en moderne uitstraling die nooit verveeld.


Wil jij meer weten over de Opel Combo? Bekijk dan hier onze voorraad.

4. Citroen Berlingo

De Citroën Berlingo is de afgelopen jaren erg populair onder pakketbezorgers. Dit heeft vooral te maken met de handige functionaliteiten die speciaal ontwikkeld zijn voor de koerier.

Zo denkt de comfortabele bus bijvoorbeeld met je mee wanneer het tijd is voor een welverdiende koffiepauze!

Voordelen:

 • Benzine- en dieselmotor. Op basis van je rijgedrag, heb je de mogelijkheid om te kiezen uit zowel een benzine als dieselmotor. Dit kan in de portemonnee natuurlijk een groot verschil maken!
 • Meerdere varianten. Je kan de Berlingo krijgen in verschillende lengtes en hoogtes en hebt bovendien de keuze uit opties zoals parkeersensoren en achteruitrijcamera.
 • Voordelig. Naast de betrouwbaarheid die het Franse automerk standaard garandeert, bevinden de bedrijfsbussen zich ook nog eens in een aantrekkelijke prijsklasse. We durven de Berlingo wel degelijk een voordelige bus te noemen!

Wil jij meer weten over de Citroen Berlingo? Neem dan hier contact met ons op

5. Ford Transit Connect

De Ford Transit Connect is één van de zuinigste kleine bestelauto’s op de markt. Ben je dus op zoek zijn naar een voordelige bestelauto waarmee je bespaart op brandstofkosten, dan is de Transit Connect zeker het overwegen waard!

Daarnaast profiteer je van:

 • een auto die waardevast is. Dit betekent een hoge restwaarde aan het einde van de levensduur, wat de Connect natuurlijk een goede investering maakt.
 • een auto die wendbaar is. Dit betekent eenvoudig inparkeren of draaien in korte ruimtes.
 • een auto met parkeersensoren en achteruitrijcamera. Dit betekent absolute veiligheid voor jezelf en natuurlijk de andere weggebruikers.

Wil jij meer weten over deze kleine bestelauto van Ford? Bekijk dan hier onze Ford Transit Connects.

Ben jij op zoek naar een kleine bestelbus voor je bedrijf?Dan is het belangrijk om allereerst te onderzoeken wat voor bus je nodig hebt. Dit betekent dat je moet weten wat voor goederen je gaat

Gerelateerde artikelen:

Fiscale voordelen aanschaffen bedrijfsbus

Top 5 Bedrijfsbussen voor Stukadoors