Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Ben Mak
4 - 7 min. read
25 sep, 2023
25 september, 2023

Fiat Ducato vs Mercedes Sprinter

Geschreven door: Ben Mak
4 - 7 min. read

Sta je voor de keuze om een grote bedrijfswagen te kopen of financial leasen voor je bedrijf? Dan zijn de Fiat Ducato en Mercedes Sprinter twee uitstekende opties om te overwegen. Zo hebben de Fiat Ducato en de Mercedes Sprinter hun eigen karakteristieken waardoor ze enorm populair zijn onder koeriers en andere vakprofessionals.

Benieuwd welke grote bus het beste bij jouw specifieke behoeften past?

Lees verder en ontdek: de Fiat Ducato vs. de Mercedes Sprinter!

Voor- en nadelen van de Fiat Ducato 

De Fiat Ducato is al jaren een populaire, grote bestelbus bij veel ondernemers in Nederland. De Ducato heeft zijn populariteit te danken aan onder andere zijn praktische afmetingen, veelzijdigheid en duurzame gebruik. 

Wil je weten waarom de Fiat Ducato een uitstekende keuze kan zijn voor jouw bedrijf? Ontdek dan hieronder de pluspunten van deze Italiaanse bestelbus.

De 3 grote voordelen van de Fiat Ducato:

 1. Veelzijdige configuraties: De Fiat Ducato is beschikbaar in een reeks van versies. Waaronder verschillende wielbasissen, dakhoogtes, en laadvermogens die lopen van 8 m3 tot 17 m3. Hierdoor kan jij als ondernemer precies de juiste variatie vinden voor jouw bedrijf.
 2. Efficiënte motoren: De Ducato is uitgerust met Fiat’s bekende Multijet dieselmotoren. Deze motoren staan bekend om hun efficiëntie, kracht en betrouwbaarheid. Ze zijn ontworpen om goede prestaties te leveren, terwijl ze ook bijdragen aan brandstofbesparing en lagere emissies. Wat op de lange termijn aanzienlijk kan besparen.
 3. Ruim en functioneel interieur: Met zijn ruime cabine en gebruiksvriendelijke interfaces is de Ducato een genot om in te rijden. Daarnaast heeft de Ducato een maximale laadcapaciteit van ongeveer 2.100 kg. 

Nadelen van de Fiat Ducato: 

 • Kwaliteit van het interieur: Sommige gebruikers vinden dat het interieur van de Ducato minder verfijnd en robuust aanvoelt in vergelijking met sommige concurrenten.
 • Instabiele wegligging: De Fiat Ducato kan instabiel aanvoelen bij hoge snelheden of in bochten. Met name wanneer de bus is volgeladen.
 • Elektronische problemen: Er zijn meldingen van elektrische problemen die van invloed kunnen zijn op de prestaties van de bus. Dit kan leiden tot meer bezoeken aan de garage dan gewenst is. 

Voor- en nadelen van de Mercedes Sprinter 

De Mercedes Sprinter is een toonbeeld van Duitse kwaliteit en oog voor detail. Als je kiest voor de Sprinter, kies je voor kwaliteit en innovatie.

Ontdek hier waarom de Mercedes Sprinter een topkeuze kan zijn voor jouw bedrijf.

De 3 grote voordelen van de Mercedes Sprinter:

 1. Hoge bouwkwaliteit: De Mercedes Sprinter staat bekend om zijn solide bouwkwaliteit, zowel binnen als buiten. De gebruikte materialen en afwerking zijn van hogere kwaliteit in vergelijking met sommige concurrenten.
 2. Geavanceerde technologie: Mercedes heeft de Sprinter uitgerust met een uitgebreid MBUX-infotainmentsysteem en verschillende veiligheidsfuncties. Deze technologieën zijn niet alleen luxueus, maar verbeteren ook de algehele veiligheid en gebruikerservaring voor de ondernemer.
 3. Flexibiliteit in configuraties: De Sprinter is te verkrijgen in verschillende lengte- en hoogteafmetingen. Zo heeft deze bus een laadvolume dat verschilt van 7,8 tot 17 m3 met keuze uit FWD enkellucht en RWD dubbellucht. Bovendien zijn er een tal van ombouwopties beschikbaar, van koelwagens tot camper conversions.   

Nadelen van de Mercedes Sprinter: 

 • Hoger prijskaartje: De Mercedes Sprinter is doorgaans duurder in aanschaf en onderhoud dan sommige concurrenten. De hogere prijs kan een drempel zijn voor ondernemers met een beperkt budget.
 • Grootte en manoeuvreerbaarheid: Door zijn grootte kan de Sprinter in dichtbevolkte stedelijke gebieden moeilijker te manoeuvreren zijn. Met name in krappe verkeerssituaties of smalle straten.
 • Brandstofverbruik: Afhankelijk van de configuratie en het gebruik, kan het brandstofverbruik hoger zijn dan bij lichtere of minder krachtige concurrenten. 

Fiat Ducato vs. Mercedes Sprinter, welke is de beste keuze voor mij? 

Welke bedrijfsbus het beste is voor jouw bedrijf is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan:

 • Je budget.
 • Je behoeften.
 • Je werkomstandigheden.
 • Duurzaamheid van de bus.

Kortom, afhankelijk van je budget, behoeften en voorkeur voor luxe kun je met beide bedrijfswagens niet fout gaan. Hieronder duiken we dieper in op belangrijke overwegingen van de bedrijfsbussen.

 1. Laadcapaciteit:

Wanneer je de perfecte bedrijfswagen zoekt, is het essentieel dat je rekening houdt met laadvermogen en -volume. De juiste balans is immers van groot belang om naadloos jouw werkzaamheden uit te voeren. 

De Fiat Ducato en Mercedes-Benz Sprinter zijn beiden prominent aanwezig in het segment van grote bedrijfswagens. Beide bussen hebben een maximaal laadvermogen van 17 m3. Het verschil zit daarom in de verschillende lengte- en hoogtematen. Zo heeft de Fiat Ducato 8 verschillende afmetingen en de Mercedes-Benz Sprinter wel 10 variaties. Hoewel de Fiat Ducato bekendstaat om zijn robuuste laadvermogen, overtreft de Sprinter hem als het gaat om configuratieopties. 

🏆De winnaar: Mercedes-Benz Sprinter


Brandstofverbruik:

Voor veel ondernemers is het brandstofverbruik van hun voertuig een belangrijke factor. Niet alleen voor het milieu maar ook om hun bedrijfskosten in toom te houden. Tussen de Fiat Ducato en de Mercedes-Benz Sprinter zien we enkele onderscheidende kenmerken. 

De Fiat Ducato heeft een gemiddeld gebruik van 6,9 liter per 100 km. Wanneer je rijdt op de snelweg kan dit dalen tot ongeveer 6,3 liter per 100 km. Aan de andere kant noteert de Mercedes-Benz Sprinter een gemiddeld verbruik van 7,5 liter per 100 km. Tijdens een rit op de snelweg zal het verbruik rond de 7 liter per 100 km liggen. Voor ondernemers die streven naar efficiëntie en lagere brandstofkosten heeft de Ducato duidelijk de overhand. 

🏆 De winnaar: Fiat Ducato

Een Fiat Ducato of Mercedes Sprinter? 

Zoals je ziet, hebben zowel de Ducato als de Sprinter hun eigen unieke voordelen. Het komt allemaal neer op wat jij het belangrijkste vindt voor je bedrijf.

Als je waarde hecht aan luxe, veiligheid en de nieuwste technologie, dan is de Mercedes Sprinter de perfecte keuze. Zoek je naar een economische, betrouwbare en flexibele bedrijfswagen, dan is de Fiat Ducato jouw beste keuze.

Ongeacht je keuze, bij Van Der Wal Vans helpen we je graag verder! Neem hiervoor contact op met onze adviseurs.

Bekijk onze voorraad van Fiat Ducato’s en Mercedes Sprinters nu.


Sta je voor de keuze om een grote bedrijfswagen te kopen of financial leasen voor je bedrijf? Dan zijn de Fiat Ducato en Mercedes Sprinter twee uitstekende opties om te overwegen. Zo hebben de Fiat

Gerelateerde artikelen:

Top 5 Bedrijfsbussen voor Stukadoors

Top 5 zuinigste bestelbussen in 2024