Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Ben Mak
4 - 6 min. read
04 okt, 2023
04 oktober, 2023

Ford Transit Custom vs Volkswagen Transporter 

Geschreven door: Ben Mak
4 - 6 min. read

Als je op zoek bent naar een middelgrote bedrijfswagen, is de keuze tussen de Ford Transit Custom en de Volkswagen Transporter een veel voorkomende.

Beide bestelbussen hebben een goede reputatie in de markt en worden gewaardeerd door ondernemers om verschillende redenen.

Maar welk voertuig voldoet het beste aan jouw zakelijke behoeften?Op deze pagina duiken we dieper in de specificaties, voordelen en nadelen van zowel de Transit Custom als de Transporter.

Voor- en nadelen van de Ford Transit Custom 

De Ford Transit Custom is qua afmetingen de op een na grootste bedrijfswagen van de Ford-lijn. De Custom heeft maar liefst een laadruimte van 8,3 kuub. Dit maakt de Custom zeer praktisch voor ondernemers die veel goederen vervoeren en tegelijkertijd met gemak moeten draaien en keren in drukke steden of smalle straten. 

Deze middenklasse bestelbus geniet veel populariteit vanwege zijn wendbaarheid, maar ook het feit dat je kunt kiezen tussen enkele cabine of dubbele cabine. Dit maakt het een ideale bedrijfsbus voor als je veel op pad bent met je collega.

Benieuwd naar de 3 grote voordelen van de Ford Transit Custom? Je leest het hieronder.

De 3 grote voordelen van de Ford Transit Custom:

 • Flexibiliteit: Met diverse lengte- en hoogte combinaties past de Transit Custom zich aan verschillende bedrijfsbehoeften, van leveringen in de stad tot bouwlocaties.
 • Rijervaring: Het voertuig biedt een combinatie van kracht en rijcomfort, waardoor lange ritten minder vermoeiend zijn.
 • Veiligheidsvoorzieningen: Met geavanceerde veiligheidssystemen en rijhulpmiddelen, zoals adaptieve cruisecontrol en dodehoekdetectie, wordt elke rit veiliger.

Nadelen van de Ford Transit Custom 

 • Hogere prijsklasse: De Ford Transit Custom kan duurder zijn in aanschaf in vergelijking met sommige concurrenten in dezelfde klasse.
 • Minder efficiënt brandstofverbruik: Wil je besparen op brandstofverbruik? Dan is de Ford Transit Custom een minder goede keuze ten opzichte van de Volkswagen Transporter. De Ford Transit verbruikt gemiddeld meer dan de Transporter. Een 7,2 l/100 km tegenover een 6,2 l/100 km voor de Transporter.
 • Gedateerd interieur: Hoewel het interieur functioneel is, kan het ontwerp en de gebruikte materialen gedateerd of minder premium aanvoelen.

Voor- en nadelen van de Volkswagen Transporter

De Volkswagen Transporter is een populair voertuig, zowel voor personen- als goederenvervoer. De praktische functionaliteiten en nuttige laadruimte maakt de Transporter geliefd bij onder meer de vakmensen en koeriers in ondernemend Nederland. 

Benieuwd naar de grootste voordelen van de Volkswagen Transporter? We hebben ze voor je opgesomd:

De 3 grote voordelen van de Volkswagen Transporter

 1. Laag brandstofverbruik. De VW Transporter maakt gebruik van VW’s Bluemotion Technology. Dit zorgt voor een afname in brandstofverbruik.
 2. Meer veiligheid. De Transporter maakt gebruik van Front Assist, dat met behulp van een radarsysteem de afstand en relatieve snelheid van het voorliggende verkeer controleert en je waarschuwt als je te dichtbij komt.
 3. Minder geluid. De Duitse autofabrikant heeft maatregelen genomen bij de T6 om het geluidsniveau te verminderen in vergelijking met de T5. Zelfs bij lage snelheid is er weinig wind-, weg- en motorgeluid. 

Nadelen van de Volkswagen Transporter 

 1. Veiligheidsvoorzieningen: Oudere modellen, zoals de Transporter T5, beschikken over minder geavanceerde veiligheidsvoorzieningen. Dit kan je een minder veilig gevoel geven in het verkeer.
 2. Prijs: Nieuwere modellen, zoals de Transporter T6, kunnen duurder zijn in aanschaf vergeleken met oudere versies.
 3. Geluid: Hoewel nieuwere modellen maatregelen hebben om geluid te verminderen, kunnen oudere versies van de Transporter meer geluidsoverlast hebben tijdens het rijden. 

Ford Transit Custom vs. Volkswagen Transporter, welke is de beste keuze?

De keuze tussen de Transit Custom en de Transporter hangt af van je prioriteiten:

 • Budget
 • Specifieke bedrijfsbehoeften
 • Rijervaring
 • Toekomstplannen

Beide voertuigen zijn uitstekende keuzes en hebben hun eigen unieke voordelen. Voor je gemak hebben wij een aantal vragen opgesteld, zo kan jij bepalen welke bus het beste aansluit bij jouw bedrijf:

Vind ik een modern en stijlvol design belangrijk?
Ford Transit Custom

Is een uitgebreide range aan technologische eigenschappen en rij-assistentiesystemen belangrijk voor mij?
Ford Transit Custom

Zoek ik een bedrijfswagen met efficiënt brandstofverbruik?
Volkswagen Transporter

Wil ik een ruim interieur met veel aanpassingsmogelijkheden?
Ford Transit Custom

Zoek ik een bedrijfswagen met ruim laadvermogen?
✓ Volkswagen Transporter


Ford Transit Custom en Volkswagen Transporter kopen of leasen

Zowel de Ford Transit Custom als de Volkswagen Transporter bieden betrouwbare opties voor professionals. Overweeg de specifieke behoeften van je bedrijf en je persoonlijke voorkeuren alvorens een beslissing te nemen. 

Ongeacht of je voor de rijprestaties en wendbaarheid van de Ford Transit Custom kiest, of voor de iconische kwaliteit van de Transporter, beide voertuigen hebben veel te bieden. Beslis welke het beste bij jou en je bedrijf past.

Neem contact op met onze specialisten voor persoonlijk advies en ontdek onze actuele voorraad!

Of bekijk hier ons volledig aanbod:

Als je op zoek bent naar een middelgrote bedrijfswagen, is de keuze tussen de Ford Transit Custom en de Volkswagen Transporter een veel voorkomende.Beide bestelbussen hebben een goede reputatie in de markt en worden gewaardeerd

Gerelateerde artikelen:

Top 5 Bedrijfsbussen voor Stukadoors

Top 5 zuinigste bestelbussen in 2024