Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Wendan Poelstra
3 - 5 min. read
04 jan, 2024
04 januari, 2024

Top 5 bakwagens 2024

Bakwagens zijn praktische bedrijfswagens waarmee je veel goederen kan vervoeren. Qua formaat zit deze carrosserie tussen een bestelbus en een vrachtwagen in.

Een bijkomend voordeel is dat je met een rijbewijs B een bakwagen mag besturen. Wat bij een vrachtwagen niet mogelijk is. Hiervoor heb je namelijk een rijbewijs C nodig.

Benieuwd naar de populairste bakwagens van 2024 en welk model het beste past bij jouw bedrijf? 

Geschreven door: Wendan Poelstra
3 - 5 min. read

In deze blog ontdek je alles over de top 5 bakwagens in 2024:

 1. Renault Master
 2. Mercedes-Benz Sprinter
 3. Volkswagen Crafter
 4. Citroen Jumper
 5. Iveco Daily

1. Renault Master bakwagen

Renault Master bakwagens

De Renault Master bakwagen staat bekend om zijn krachtige functionaliteiten. Met een vermogen van ruim 170 pk en een cilinderinhoud van ruim 2298 cc is deze klasbak een populaire keuze bij ondernemers die zware lading moeten vervoeren. 

Zo heeft de bakwagen van Renault maar liefst 935 kg laadvermogen en een trekvermogen van 2.500 kg. De Renault Master bakwagen is beschikbaar met een laadklep of achterdeuren.

De voordelen van een Renault Master bakwagen:

 • Eenvoudig laden en lossen
 • Minder fysieke handelingen (met laadklep)
 • Tot wel 21,5 m3 laadvolume

Wil je profiteren van de ruimte van een vrachtwagen, maar de mobiliteit van een bestelbus? Dan is de Renault Master bakwagen dé ideale oplossing. 


2. Mercedes-Benz Sprinter bakwagen

Mercedes sprinter bakwagens

De bakwagen variant van Mercedes Sprinter mag zeker niet ontbreken in de top 5 bakwagens 2024. De Sprinter bakwagen heeft ten opzichte van de bestelbussen van Mercedes-Benz Sprinter meer laadruimte.

Koeriers en andere professionals die comfort willen ervaren, raden we zeker aan om de Sprinter bakwagens te overwegen. Naast de luxueuze uitrustingen die Mercedes keer op keer weet te leveren in zijn voertuigen, heeft de Sprinter bakwagen ook maar liefst 3.500 kg laadvermogen ter beschikking. 

De voordelen van een Mercedes-Benz Sprinter bakwagen:

 • Absolute comfort tijdens het rijden
 • Tot wel 3.500 kg laadvermogen
 • Beschikbaar met laadklep of achterdeuren

Benieuwd naar deze moderne bakwagen van Mercedes?


3. Volkswagen Crafter bakwagen

Volkswagen Crafter bakwagen

Ook Volkswagen kan niet achterblijven in de top 5 populairste bakwagens van 2024. Deze betrouwbare klasbakken vallen onder de noemer van het grootste model: Volkswagen Crafter.

Koeriers en andere vakmensen die meer laadruimte nodig hebben (dan beschikbaar in bestelbus) kiezen vaak voor de Volkswagen Crafter bakwagen

Ondanks de zeeën aan laadruimte in de grootste Crafter bestelbussen, bieden deze modellen vaak niet genoeg ruimte voor verhuisbedrijven, koeriers of outlet bedrijven.

Een vrachtwagen is daarentegen vaak te groot en vereist een rijbewijs C. Daarom wordt de bakwagen vaak als de gulden middenweg gezien door ondernemers die extra laadruimte nodig hebben.

De voordelen van een Volkswagen Crafter bakwagen:

 • Tot 23,5 m3 laadvolume (extreem veel)
 • Laadvermogen tot 1.075 kg (met achterdeuren)
 • Beschikbaar met achterdeuren en laadklep

4. Citroen Jumper bakwagen

Citroën Jumper bakwagen

De Citroën Jumper bakwagen staat bekend om zijn robuustheid en betrouwbare karakter. Bovendien heeft deze autogigant meerdere bakwagen-modellen op de markt gebracht. Dit betekent dat er meerdere maatoplossingen zijn van deze bakwagen met aanvullende opties.

De Citroën Jumper bakwagen is dan ook een veelgekozen voertuig onder koeriers en verhuizers om grote hoeveelheden goederen mee te vervoeren. Dit maakt het in- en uitladen van goederen vrij eenvoudig. 


5. Iveco Daily bakwagen

Iveco Daily bakwagen

We sluiten de top 5 populairste bakwagens af met de Iveco Daily bakwagen. Een bakwagen die zeker goed van pas komt als je veel goederen moet vervoeren voor je bedrijf. Bovendien heb je ruim 3.500 kg trekgewicht en rijdt de Daily bakwagen ook nog eens enorm zuinig.

De voordelen van een Iveco Daily bakwagen:

 • Verkrijgbaar in meerdere afmetingen
 • Tot wel 3.500 kg trekgewicht
 • Beschikbaar met laadklep en achterdeuren

Welke bakwagen moet ik kiezen?

In deze top 5 bakwagens van 2024 zie je de populairste modellen onder koeriers en andere ondernemers. Welk merk het meest geschikt is voor jouw bedrijf, hangt helemaal af van je situatie en behoeften.

Al deze bakwagens hebben kenmerken waarin ze excelleren of juist minder scoren als het gaat om laadruimte, praktische toepassingen en de uiterlijke vertoning.

Oriënteer daarom eerst goed voordat je een weloverwogen keuze maakt. 

Bekijk hier ons volledige aanbod jong gebruikte occasions of neem vrijblijvend contact op met een van onze experts. We helpen je graag op weg!

Bakwagens zijn praktische bedrijfswagens waarmee je veel goederen kan vervoeren. Deze carrosserie tussen een bestelbus en een vrachtwagen in.

Gerelateerde artikelen:

Fiscale voordelen aanschaffen bedrijfsbus

Top 5 Bedrijfsbussen voor Stukadoors