Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Mercedes Sprinter L2H2

De Mercedes Sprinter L2H2 is een grote bedrijfswagen van Mercedes-Benz. Naast zijn praktische afmetingen heeft deze Sprinter vele functionaliteiten die het werk makkelijker maken. Denk hierbij aan functionaliteiten zoals:

- Elektrische ramen
- Verstelbare stoelen en stuur
- Aanhanger assistent
- Zijwind assistent
- Buitenspiegels elektrisch verstel- en verwambaar

De betrouwbaarheid in combinatie met de aanwezige comfort maakt dat de Mercedes Sprinter veelvuldig is benoemd tot bedrijfswagen van het jaar.

De Mercedes Sprinter L2H2-variant is één keer verlengd en één keer verhoogd ten opzichte van het basismodel (L1H1). 

Hieronder lees je alles over de afmetingen van de Mercedes Sprinter L2H2 en waarom dit een van de populairste grote bestelbussen op de markt is!

Mercedes-sprinter-L2H2

1. Afmetingen

De Mercedes Sprinter heeft meerdere maatoplossingen, waaronder de populaire Sprinter L2H2. Bij Van der Wal Vans hebben we een ruim aanbod aan Sprinters die zowel verlengd als verhoogd zijn.

Deze L2H2 variant van Mercedes Sprinter is verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak en een automatische versnellingsbak.

De Mercedes-Benz Sprinter L2H2 is een ruime en praktische bedrijfswagen. Hieronder zie je de afmetingen van het L2H2-model:

2006 – 20182018 – heden
Wielbasis (cm)366366
Lengte achteroverbouw (cm)1241246
Lengte voertuig (cm)593
Lengte laadruimte (cm)326327
Breedte laadruimte (cm)178178
Tussen de wielkasten (cm)135
Hoogte laadruimte (cm)194200
Hoogte voertuig (cm)283
Laadvolume (m3)10,5
Daklast (kg)150
Afmetingen Mercedes-Benz Sprinter L2H2

De L2H2-combinatie duidt de lengtematen van de Sprinter aan. Het is belangrijk om te weten dat de L/H-combinaties per merk en model kunnen verschillen. Laat je daarom altijd goed informeren.

Voor je beeldvorming is een Mercedes Sprinter L2H2 groter en langer dan een Mercedes Sprinter L1H1. Dit betekent dat de L2H2 ook meer laadruimte heeft. Dit komt omdat er meerdere modellen zijn met verschillende lengte- en breedtematen. Ook tussen merken kunnen de lengte- en breedtematen verschillen. De Mercedes Sprinter L2H2 heeft bijvoorbeeld andere lengte- en breedtemaat ten opzichte van een VW Crafter L2H2. 

2. Aanbod Mercedes Sprinter bestelbussen

3. Laadruimte

Een Mercedes Sprinter L2H2 heeft aanzienlijk meer laadruimte beschikbaar dan de standaard Sprinter L1H1. Geschikt voor de ondernemer die meer lengte en hoogte nodig heeft ten opzichte van het standaardmodel. Hieronder zie je de laadruimte van de Sprinter.

Mercedes L2H2 Laadruimte
Afmetingen laadruimte Mercedes Sprinter L2H2; 2018 – heden

De Mercedes-Benz Sprinter L2H2 heeft maar liefst 11 m3 laadvolume. Dit is maar liefst 3 m3 laadvolume meer dan het standaardmodel, de Sprinter L1H1. 

4. Functionaliteiten

De Mercedes Sprinter L2H2-combinatie heeft een trekgewicht van 2.000 kg en een laadvermogen van 1.390 kg. Een krachtige bedrijfswagen voor de ondernemer die dagelijks veel goederen vervoert.

De krachtige prestaties heeft de Sprinter L2H2 te danken aan zijn cilinderinhoud van 1.796cc en een vermogen van 156 pk. 

Daarnaast komt deze bedrijfswagen met de volgende opties:

  • Schuifdeur rechts
  • Elektronische remkrachtverdeling
  • Buitenspiegels elektrisch verstel- en verwarmbaar
  • Achteruitrijcamera
  • Anti blokkeer systeem
  • Anti doorSlip regeling
  • Verstelbare passagiersstoel en bestuurdersstoel
  • Bluetooth telefoonverbinding

Functionaliteiten die je van een Mercedes-Benz mag verwachten!

Ben je toch op zoek naar een groter model met meer laadruimte? Bij Van der Wal Vans hebben we een ruim aanbod Sprinter occasions voor zowel koop als financial lease.

5. Mercedes-Benz Sprinter L2H2 financial leasen

Bij Van der Wal Vans hebben we een ruim aanbod Mercedes Sprinter occasions voor financial lease. Of wil je liever een Sprinter L2H2 kopen? Dat kan.

Heb je nog vragen over de Mercedes Sprinter L2H2 of heb je een andere vraag? Neem gerust contact op en laat je adviseren door één van onze specialisten.