Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Bakwagen

De bakwagen is een carrosserie die in een soort tussencategorie valt. Zo is de laadruimte praktischer dan een gesloten bestelwagen, maar weer kleiner dan die van een vrachtwagen.

Koeriers die meer laadruimte nodig hebben dan in een bestelauto beschikbaar is en tegelijkertijd mobiel moeten zijn, kiezen vaak voor een bakwagen.

Dit is de reden dat je bij Van der Wal Vans ook bakwagens in verschillende lengtes, maten en hoogtes leverbaar kunt aanschaffen. 

Ben jij op zoek naar een bakwagen om te leasen of kopen? Lees dan deze pagina voor meer informatie.

1. Bakwagen met laadklep

Een laadklep is een beweegbaar platform dat je kan monteren aan de achterzijde van een bakwagen. Het hoofddoel van een laadklep is dan ook om efficiënter te laden en lossen.

We hebben de 3 grote voordelen voor je op een rijtje gezet:

 1. Laden en lossen. Je hoeft als koerier geen zware goederen te tillen, omdat je hier een laadklep voor hebt. Hiermee voorkom je ook fysieke klachten zoals rug- en schouderpijn.

  Bovendien is het Arbo technisch ook nog eens erg verstandig!
 2. Efficiëntie. Een ander voordeel van de laadklep is de snelheid waarmee je kunt werken. Je kunt zware goederen eenvoudig laden en lossen zonder handmatige handelingen te verrichten.

  Hiermee bespaar je natuurlijk tijd en energie!
 3. Functioneel. Tijdens het laden en lossen beweegt de klep vaak horizontaal. Toch laat het systeem ook kleine afwijkingen toe, zodat je flexibel kan zijn. Dit kan goed van pas komen wanneer je bijvoorbeeld op een helling staat.

Checklist: Waar je op moet letten bij een bakwagen met laadklep

 • Hoeveel tilgewicht de klep mag laden (500 kg, 750 kg, 1000 kg).
 • Of je eventueel accessoires nodig hebt ter bevordering veiligheid.
 • Dat je je onderdelen tijdig smeert / laat smeren.
 • Dat de laadklep de juiste lengte heeft.
 • De staat waarin de laadklep verkeert.

2. Bakwagen met achterdeuren

Je kan ook een bakwagen met achterdeuren aanschaffen. Naast dat je meer laadvermogen beschikbaar hebt (dan met laadklep), komen er nog een aantal voordelen bij kijken.

Hieronder de 3 grootste voordelen van achterdeuren:

 1. Bereikbaarheid laadruimte. Je kan snel even iets pakken uit de bakwagen zonder te wachten op een laadklep.
 2. Meer laadvermogen. Een laadklep weegt al snel 300 kg. Wanneer je kiest voor een bakwagen met achterdeuren, heb je dit gewicht er dus niet standaard bij. Dit betekent dat je extra laadvermogen beschikbaar hebt.
 3. Voordelig. Je bent vaak voordeliger uit wanneer je kiest voor een bakwagen met achterdeur, in vergelijking met een bakwagen met laadklep. 

Extra tip: Bakwagen met zijdeur

Je hebt ook bakwagens met zijdeur. Dit is natuurlijk erg handig wanneer je als koerier even een kleine bestelling moet afleveren.

Scenario: Stel je bent in het drukke Amsterdam en het enige wat je hoeft te bezorgen is een Iphone doosje. In plaats van 3 plaatsen in beslag nemen met je laadklep, kan je nu even snel het pakketje pakken aan de zijkant zonder enige moeite…

Handig toch?

3. De meest toonaangevende Bakwagenmerken

Bij Van der Wal Vans hebben we alle toonaangevende merken voor bakwagens op voorraad. Dit betekent dat we je altijd merkonafhankelijk advies geven over de bakwagen die het beste past bij jouw situatie.

Bekijk hieronder een greep uit onze voorraad bakwagens.

Populaire bakwagen modellen

Bakwagen Volkswagen Crafter

Naast bestelbussen heeft Volkswagen ook meerdere bakwagens op de markt onder het model Crafter. Koeriers en andere vakmensen die meer laadruimte nodig hebben (dan beschikbaar in bestelbus) kiezen vaak voor een zogenoemde bakwagen.

Bakwagen Mercedes Sprinter

Naast bestelbussen heeft Mercedes Sprinter ook meerdere bakwagens op de Nederlandse markt. Koeriers en andere professionals die meer laadruimte nodig hebben (in vergelijking tot bestelbus) kiezen vaak voor een bakwagen.

Bakwagen Renault Master

Naast de grote bestelbus variant van Renault Master, heeft het franse automerk ook een bakwagen op de Nederlandse markt. Koeriers en andere professionals die meer laadruimte nodig hebben ( in vergelijking tot bestelbus) kiezen vaak voor een bakwagen

Bakwagen Iveco Daily

Naast bestelbussen heeft Iveco Daily ook een bakwagen uitvoering. Als je veel goederen moet vervoeren voor je bedrijf, dan is deze krachtige bakwagen van Iveco zeker een aanrader.

Bakwagen kopen of leasen

Bij Van der Wal Vans kan je als ondernemer een jong gebruikte bakwagen kopen of (financial) leasen. Ons team helpt al jaren koeriers uit verschillende industrieën, met specifieke behoeften aan de meest geschikte bakwagen. Al deze bakwagens zijn dan ook met zorg ingekocht bij betrouwbare partners en erkende leasemaatschappijen.