365 dagen per jaar open 

300+ bedrijfswagens op voorraad

Livechat Ondersteuning

Bakwagen Mercedes Sprinter

Naast bestelbussen heeft Mercedes Sprinter ook meerdere bakwagens op de Nederlandse markt. Koeriers en andere professionals die meer laadruimte nodig hebben (in vergelijking tot bestelbus) kiezen vaak voor een bakwagen.

Zo is de laadruimte van een Sprinter Bakwagen praktischer dan een gesloten bestelwagen, maar weer kleiner dan die van een vrachtwagen. Dit maakt het mogelijk om veel lading te vervoeren en tegelijkertijd mobiel te blijven.

Ben jij als ondernemer geïnteresseerd in het kopen of leasen van een Sprinter bakwagen? Lees dan deze pagina, waar we je alles vertellen over de mogelijkheden van een Mercedes Sprinter Bakwagen!

✓ Zeeën aan laadruimte beschikbaar.

✓ Eenvoudig laden en lossen.

✓ Totaal toegestaan gewicht: 3.500 kg

1. Sprinter Bakwagen met Laadklep

Mercedes Sprinter Bakwagens zijn ook verkrijgbaar met laadklep. Een laadklep kan je zien als een beweegbaar platform dat je kan monteren aan de achterzijde van je Sprinter bakwagen. Het doel van een laadklep is dan ook om eenvoudiger te laden en lossen.

De 3 grootste voordelen van een Sprinter met Laadklep:

  • Je voorkomt fysieke klachten. Je hoeft bij het laden en lossen geen zware goederen te tillen, omdat de laadklep dit werk letterlijk voor je uit handen neemt. Hiermee voorkom je ernstige rug- en schouderblessures.
  • Sneller laden en lossen. Een ander voordeel van een laadklep is de efficiëntie waarmee je zware goederen kunt laden en lossen (zonder handmatige handelingen).
  •  Flexibiliteit Tijdens het laden en lossen beweegt de laadklep vaak horizontaal. Echter het systeem laat kleine afwijkingen toe, Dit zodat je flexibel kan zijn wanneer je bijvoorbeeld op een oneffen ondergrond of een helling staat. 

Ben jij op zoek naar een Mercedes Sprinter bakwagen met laadklep of een ander type bakwagen? Bekijk dan onze voorraad.

2. Laadvermogen Mercedes Sprinter Bakwagen

Een Mercedes Sprinter bakwagen met laadklep heeft het vermogen om 850 kg te vervoeren op kenteken op basis van aluminium lichtgewicht opbouw. Wanneer de laadklep wordt vervangen door 2 achterdeuren neemt het vermogen zelfs toe naar 1.025 kg.

Daarnaast is de lengte van de laadvloer tot 460 cm mogelijk.  

3. Sprinter Bakwagen kopen of leasen

Bij Van der Wal Vans kan je als ondernemer een jong gebruikte bakwagen kopen of (financial) leasen. Ons team helpt al jaren koeriers uit verschillende industrieën, met specifieke behoeften aan de meest geschikte bakwagen. Al deze bakwagens zijn dan ook met zorg ingekocht bij betrouwbare partners en erkende leasemaatschappijen.