Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Bedrijfsbus met imperiaal


Heb ik een bedrijfsbus met imperiaal nodig?

Bij het uitkiezen van een geschikte bedrijfsbus zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de afmetingen. Grote bussen kunnen in de praktijk minder wendbaar zijn, terwijl kleine bussen mogelijk niet genoeg laadruimte bieden.

Een bus met imperiaal biedt simpelweg het beste van beide werelden: ruimte en wendbaarheid

Een imperiaal is een professionele dakdrager met meerdere stevige stangen die over de volledige lengte van je bus lopen.

Zie hieronder een bus met imperiaal:

Je hebt dus twee keer zoveel ruimte om bijvoorbeeld ladders, steigers, stands, grote stukken hout of zonnepanelen te vervoeren. 

Ben je geïnteresseerd in het financial leasen of kopen van een bus met imperiaal, maar heb je nog enkele vragen?


Populairste branches bus met imperiaal

Moet je (straks) regelmatig grote, lange of onhandige materialen en gereedschappen vervoeren?

Dan is een bus met imperiaal misschien wel interessant voor jou.

Zo leveren wij op wekelijkse basis bussen met imperiaal aan deze 3 branches:

  1. Bouw- en klusbedrijven
  2. Installatiebedrijven
  3. Schoonmaak- en onderhoudsbedrijven

De 3 voornaamste redenen waarom deze ondernemers kiezen voor een bus met imperiaal?

  1. Optimale laadruimte: De imperiaal biedt extra ruimte boven op de bus, waardoor het eenvoudiger wordt om grote en lange materialen te vervoeren. Daardoor hoeft er minder vaak heen en weer gereden te worden. 
  1. Handige organisatie van gereedschappen: Voor bedrijven in de bouw, schoonmaak en installatietechniek is het belangrijk om gereedschappen georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk te hebben. Dit bespaart een hoop tijd bij het in- en uitpakken van de bus. 
  1. Aanpassingen op maat: Bussen met imperiaal kunnen vaak worden aangepast aan specifieke behoeften, zoals het toevoegen van specifieke houders. Hierdoor wordt de bus een op maat gemaakt voertuig dat perfect aansluit bij jouw eisen en werkzaamheden. 

Kortom: het vervoer van grote, lange of onhandige materialen wordt efficiënter en vooral makkelijker. Heb je interesse in het financial leasen of kopen van een bedrijfsbus met imperiaal? Lees dan vooral verder.  

Hoe kies ik de juiste bus met imperiaal?

Als je meer laadruimte nodig hebt zonder in te leveren op veiligheid of gemak van inladen, dan is een bus met imperiaal wellicht de ideale oplossing voor jou. 

Hier zijn 3 belangrijke overwegingen bij het maken van deze keuze:

  1. Wat voor goederen wil je ermee vervoeren?
  2. Wat is het gewicht dat de imperiaal moet kunnen dragen?
  3. Welke functies vind je belangrijk?

Als je het antwoord op deze vragen weet en je zelf rond wilt kijken, Bekijk dan direct ons aanbod:

Bekijk ons aanbod

De 3 populairste bestelwagens met imperiaal

Wil je liever een adviseur spreken? Vul hier je contactgegevens in en dan neemt een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je op.

Veelgestelde vragen over bussen met imperiaal

1. Wat is een imperiaal?

Een imperiaal is een draagconstructie die boven op een voertuig, zoals een bedrijfsbus, gemonteerd wordt om extra lading veilig te kunnen vervoeren.

Het biedt extra opbergruimte voor groot of onhandig materiaal dat niet in de bus past of lastig erin te krijgen is.

2. Voor welke soorten lading is een imperiaal geschikt?

Een imperiaal is ideaal voor het vervoeren van lange, grote of onhandige materialen zoals ladders, bouwmaterialen, en grote gereedschappen. Dit maakt een bus met imperiaal populair bij klusbedrijven, schoonmaakbedrijven en installatiebedrijven.

3. Kan een imperiaal op elke bedrijfsbus worden gemonteerd?

De meeste imperiaals zijn ontworpen om op verschillende modellen bedrijfsbussen te passen en het goede nieuws is dat wij bij Van der Wal Vans de imperialen al hebben gemonteerd op de bussen. Je kunt er dus kant- en-klaar in wegrijden.

4. Hoeveel gewicht kan een imperiaal dragen?

Het draagvermogen van een imperiaal varieert afhankelijk van het model en de constructie. Het is cruciaal om de maximale belastingslimiet te controleren die door de fabrikant is opgegeven om overbelasting en mogelijke schade aan uw voertuig te voorkomen.

5. Is het gebruik van een imperiaal gevaarlijk?

Een zorg die veel ondernemers hebben bij het overwegen van een imperiaal op hun bedrijfswagen, is dat materiaal los kan raken en van het dak vallen tijdens het rijden. Hoogwaardige sloten en regelmatige controles kunnen helpen om de veiligheid tijdens het rijden te waarborgen.

6. In welke branches zijn bedrijfsbussen met imperiaal bijzonder populair?

Bedrijfsbussen met imperiaal zijn bijzonder populair in branches waar het vervoeren van grote, lange of onhandige materialen en gereedschappen een dagelijkse noodzaak is. Denk bijvoorbeeld aan bouw en renovatie, installatietechniek, dakbedekking, tuin- en landschapsinrichting, en recreatie en vrije tijd.

7. Wat is het verschil tussen imperiaal en dakdragers?

Wat onderscheidt een imperiaal van dakdragers? Beide zijn ontworpen voor daktransport en kunnen, afhankelijk van je wensen, erg handig zijn. Het grootste verschil zit in de constructie van de dwarsliggers.  

Wanneer je kiest voor een bus met dakdragers krijg je een set van 2, 3 of 4 losse dwarsliggers. Dit is vooral handig wanneer je vaak langwerpige voorwerpen moet vervoeren. 

Een imperiaal bestaat daarentegen uit meerdere dwarsliggers die het hele dak bedekken. Het voordeel hiervan is dat het gewicht gelijkmatig wordt verdeeld. Daarnaast heb je diverse punten voor het stevig bevestigen van je lading.