Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Ben Mak
4 - 7 min. read
13 okt, 2023
13 oktober, 2023

Citroën Jumpy vs Volkswagen Transporter

Geschreven door: Ben Mak
4 - 7 min. read

Betrouwbaarheid, flexibiliteit en inzetbaarheid. Drie belangrijke pijlers in het kiezen van de juiste bedrijfswagen. Bij zowel de Citroën Jumpy als de Volkswagen Transporter komen deze eigenschappen als eerste naar boven.  De Volkswagen Transporter is een toonaangevende keuze voor vakmensen en koeriers op zoek naar betrouwbare bedrijfswagens. Het is geen toeval dat de Transporter al jaren de best verkopende bestelbus in Nederland is. De Citroën Jumpy is daarentegen een praktisch voertuig ook geschikt voor financial lease of koop. De in verschillende varianten beschikbare bedrijfswagen is inzetbaar voor uiteenlopende beroepen: van automonteur aan huis tot aan pakketbezorging.

Maar wat maakt beide voertuigen nou zo speciaal? Op deze pagina duiken we dieper in de specificaties, voordelen en nadelen van zowel de Jumpy als de Transporter. 

Voor- en nadelen van de Citroën Jumpy

De Citroën Jumpy is het middelste model van de Citroën bedrijfswagens en groeit in populariteit. De praktische toepassing van dit voertuig maakt het een eenvoudige keuze voor de ondernemer die flexibiliteit hoog in het vaandel heeft staan. Zo is de Jumpy beschikbaar in veel verschillende varianten, groottes en toepassingen. 

Benieuwd naar de 3 grote voordelen van de Citroën Jumpy? En waarom andere ondernemers kiezen voor dit voertuig ? Je leest het hieronder.

De 3 grote voordelen van de Citroën Jumpy

 1. Multi-inzetbaar. De Jumpy is geschikt voor zowel personenvervoer als het vervoeren van gereedschappen, materialen, pakketten en andere vracht. Tevens komt dit voertuig in 3 verschillende lengte- en breedtematen en kun je kiezen tussen een enkele cabine of dubbele cabine.
 2. Budgetvriendelijk. Voor de ondernemer die een budget heeft en tegelijkertijd wil profiteren van de vele mogelijkheden en toepassingen van deze bedrijfswagen is de Citroën Jumpy een geschikte keuze. Het kleinere broertje van de Citroën Jumper kun je namelijk al leasen vanaf circa 200 euro per maand.
 3. Op- en ombouwmogelijkheden. Dat de Jumpy een praktische bedrijfswagen is, hadden we al uitgelicht. Echter, de Jumpy is ook geschikt voor op- en ombouw. 

Naast het aanbieden van maatwerk laadruimte-inrichtingen voor bedrijfswagens, zijn er talloze opties beschikbaar om de Citroën Jumpy aan te passen, waaronder ombouw naar een Jumpy met

 • dubbele cabine
 • koelwagen
 • pick-up
 • rolstoelvervoer
 • glasresteel
 • bakwagen.

Nadelen van de Citroën Jumpy

 • Oud model: De Citroën Jumpy is vaak een veel gebruikt voertuig door ondernemers. Een Jumpy kan daarom (veel) verschillende eigenaren hebben gehad. Controleer daarom altijd de onderhoudshistorie, zodat je er zeker van bent dat je gewenste Jumpy jou kan ondersteunen in je dagelijkse werkzaamheden
 • Onderhoud: Het kan af en toe voorkomen dat er geen sleutelherkenning plaatsvindt, of dat de koelventilator niet inschakelt.
 • Motorproblemen: Motorproblemen doen zich vaker voor bij de benzineversie. In het geval van de Jumpy kan een versleten brandstofpomp af en toe voorkomen, maar dit is inherent aan het feit dat dit onderdeel onderhevig is aan slijtage.

Voor- en nadelen van de Volkswagen Transporter

De Volkswagen Transporter heeft zich gevestigd als een gewaardeerd voertuig. Hij spreekt zowel vakprofessionals als andere ondernemers aan voor diverse transportbehoeften. Met zijn doordachte functionaliteiten en ruime laadruimte heeft de Transporter een speciale plek veroverd in het hart van Nederlandse vakmensen en koeriers. 

Nieuwsgierig naar wat de Volkswagen Transporter te bieden heeft? Laten we de belangrijkste voordelen onder de loep nemen.

De 3 grote voordelen van de Volkswagen Transporter

 1. Laag brandstofverbruik. De VW Transporter onderscheidt zich door zijn zuinige brandstofverbruik, dankzij de geavanceerde Bluemotion Technology van Volkswagen.
 2. Verhoogde veiligheid. Met het geavanceerde Front Assist-systeem gebruikt de Transporter een radarsysteem om de afstand en snelheid van het voorliggende verkeer te monitoren en je te waarschuwen als je te dichtbij komt, waardoor je veiliger de weg op gaat.
 3. Stilte als standaard. Bij de T6 heeft de Duitse autofabrikant serieuze stappen ondernomen om het geluidsniveau te minimaliseren in vergelijking met zijn voorganger, de T5. Zelfs bij lage snelheden geniet je van een plezierige rijervaring, met nauwelijks merkbare geluiden van wind, weg of motor.

Nadelen van de Volkswagen Transporter

 1. Oncomfortabele tweede zitrij in de dubbele cabine, waarbij de zitting slechts bestaat uit een schuimkussen, wat langere ritten onaangenaam kan maken voor passagiers.
 2. Beperktere veiligheidsvoorzieningen in oudere modellen zoals de Transporter T5, wat mogelijk een minder veilig gevoel op de weg kan geven.
 3. Potentieel hogere aanschafkosten voor nieuwere modellen zoals de Transporter T6 in vergelijking met oudere versies.

Kies ik voor de Citroën Jumpy of de Volkswagen Transporter?

De keuze tussen de Citroën Jumpy en de Volkswagen Transporter hangt af van je prioriteiten:

 • Budget
 • Toepasbaarheid
 • Specifieke bedrijfsbehoeften

Beide voertuigen zijn uitstekende keuzes en hebben hun eigen unieke voordelen. Voor je gemak hebben wij een aantal vragen opgesteld, zo kan jij bepalen welke bus het beste aansluit bij jouw bedrijf:

Zoek ik een bedrijfswagen met efficiënt brandstofverbruik?
✓ Volkswagen Transporter

Wil ik een ruim interieur met veel aanpassingsmogelijkheden?
✓ Citroën Jumpy

Zoek ik een bedrijfswagen met ruim laadvermogen?
✓ Volkswagen Transporter

Zoek ik een bedrijfswagen die flexibel ingezet kan worden voor uiteenlopende bedrijfsdoeleinden?
✓ Citroën Jumpy

Jumpy of de Transporter kopen of leasen bij Van Der Wal Vans?

De Citroën Jumpy en de Volkswagen Transporter zijn beide populaire en betrouwbare voertuigen voor financial lease of koop. Waar de Transporter het wint op laadruimte, wint de Jumpy op het gebied van flexibiliteit en inzetbaarheid. Zorg er daarom voor dat je je bedrijfssituatie en persoonlijke voorkeuren goed in kaart hebt gebracht. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken.

Ongeacht je keuze tussen deze twee bussen, beide voertuigen hebben veel te bieden. Beslis welke het beste bij jou en je bedrijf past!

Neem contact op met onze specialisten voor persoonlijk advies en ontdek onze actuele voorraad!

Betrouwbaarheid, flexibiliteit en inzetbaarheid. Drie belangrijke pijlers in het kiezen van de juiste bedrijfswagen. Bij zowel de Citroën Jumpy als de Volkswagen Transporter komen deze eigenschappen als eerste naar boven.  De Volkswagen Transporter is een

Gerelateerde artikelen:

Top 5 Bedrijfsbussen voor Stukadoors

Top 5 zuinigste bestelbussen in 2024