Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Sofie van der Zee
4 - 6 min. read
27 sep, 2023
27 september, 2023

Fiat Ducato vs Citroën Jumper 

Geschreven door: Sofie van der Zee
4 - 6 min. read

Ben jij op zoek naar een betrouwbare en duurzame bedrijfswagen? Dan zijn de Fiat Ducato en Citroën Jumper uitstekende opties om te overwegen. Ondernemers kiezen voor deze modellen vanwege hun betrouwbaarheid, ruime opslagcapaciteit en efficiënt brandstofverbruik. Ben je benieuwd welke bus het beste aansluit op jouw werkzaamheden? 

Op deze pagina vergelijken we de Fiat Ducato en Citroën Jumper zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken!

Voor- en nadelen van de Fiat Ducato

De Fiat Ducato wordt geprezen vanwege zijn robuuste prestaties en betrouwbaarheid. Door de jaren heen  heeft het model veel professionals in Nederland weten te overtuigen van zijn kwaliteiten. 

Maar wat zijn precies de sterke en zwakkere punten van deze bedrijfswagen? Hieronder benoemen wij een aantal plus-en minpunten van de Fiat Ducato:

De 3 belangrijkste voordelen van de Fiat Ducato:

 • Veelzijdige varianten: De Fiat Ducato biedt diverse varianten in wielbases, dakhoogtes en zitopties. Dit maakt de Ducato geschikt voor verschillende bedrijfstakken. 
 • Efficiënte motoren: De Ducato heeft moderne, efficiënte motoren die krachtig zijn voor zware ladingen en tegelijkertijd brandstofkosten verlagen.
 • Gebruiksvriendelijk interieur: De cabine van de Ducato is ingericht om het rijcomfort en de veiligheid te verhogen. Zo beschikt de cabine over ergonomische zitplaatsen, moderne technologie en diverse assessentiesystemen. 

Nadelen van de Fiat Ducato:

 • Minder rijhulpsystemen: De Fiat Ducato heeft vergeleken met concurrenten minder geavanceerde rijhulpsystemen. Ondanks basisfuncties zoals ABS en ESP, missen er functies zoals adaptieve cruise control en geavanceerde dodehoekwaarschuwing.
 • Lagere restwaarde: De Fiat Ducato heeft in sommige markten een mindere restwaarde vergeleken met sommige concurrenten. Dit kan de totale eigendomskosten beïnvloeden.
 • Rijcomfort op ruwe wegen: De Ducato kan op onverharde wegen minder comfortabel zijn, wat relevant is voor bedrijven die vaak op zulke wegen rijden. 

Voor- en nadelen van de Citroën Jumper

De Citroën Jumper staat bekend om zijn betrouwbaarheid en comfort. Met zijn opvallende design en functionaliteit is hij een favoriet onder de bedrijfswagens. Ontdek hier waarom de Citroën Jumper zo geliefd is.

De 3 grote voordelen van de Citroën Jumper:

 • Veiligheidsvoorzieningen: De Citroën Jumper heeft functies zoals Hill Start Assist, ESC en ABS. Deze systemen werken samen om de controle te verhogen en het risico op ongevallen te verlagen. 
 • Robuust ontwerp: De Jumper is gebouwd voor intensief gebruik met zijn versterkte vering, sterk chassis en kwaliteitsmaterialen. Dit maakt deze bus een duurzame keuze voor langetermijninvesteringen. 
 • Comfort voor de bestuurder: De cabine van de Jumper heeft een verstelbare stoel, ruime beenruimte en ergonomische bediening. Met deze functies worden lange ritten aangenamer en vermoeidheid verminderd.

Nadelen van de Citroën Jumper:

 • Beperkt infotainmentsysteem: Het infotainmentsysteem van de Jumper kan soms als gedateerd of minder gebruiksvriendelijk worden ervaren.
 • Onderhoudskosten: Sommige eigenaren melden hogere onderhoudskosten na de garantieperiode vergeleken met concurrenten. 
 • Geluidsniveau: De Jumper kan een hoger cabine geluid hebben tijdens het rijden. Zulk geluidsoverlast kan het comfort tijdens lange ritten verminderen.

Fiat Ducato vs. Citroën Jumper, welke past bij jou?

Als je op zoek bent naar een bedrijfswagen die flexibiliteit en efficiëntie hoog in het vaandel heeft staan, dan is de Fiat Ducato wellicht jouw beste keuze. Als je echter waarde hecht aan comfort, moderne technologie en een goede prijs-kwaliteitverhouding, dan zal de Citroën Jumper je zeker niet teleurstellen.

Ondanks de verschillen tussen de Citroën Jumper en de Fiat Ducato delen ze ook enkele overeenkomsten. Een opvallende gelijkenis is hun laadvolume. Beide bedrijfswagens bieden een variërend laadvolume van 8 tot 17 m3. Hierdoor zijn ze flexibel en praktisch voor diverse transportbehoeften. 

De beste keuze hangt uiteindelijk af van je persoonlijke en zakelijke voorkeuren. Overweeg aspecten zoals:

 • Budget: Hoewel beide voertuigen uitstekende waarde bieden, kan de initiële kosten factor voor sommigen doorslaggevend zijn.
 • Behoeften: Van laadruimte tot technologische features, beide voertuigen hebben hun unieke voordelen.
 • Brandstofefficiëntie: Zowel de Daily als de Transit bieden concurrerende brandstofverbruikscijfers, maar specifieke behoeften en modellen kunnen de balans doen doorslaan.
 • Toekomstige behoeften: Denk aan groei en schaalbaarheid; welk voertuig zal met je bedrijf meegroeien?

Hieronder hebben we enkele vragen opgesteld die je kunnen helpen bij het bepalen van de ideale bedrijfswagen:

Hecht ik veel waarde aan uitgebreide veiligheidsvoorzieningen?
✓ Citroën Jumper

Wil ik een intuïtieve rijervaring en minder tijd besteden aan het begrijpen van complexe infotainmentsystemen?
✓ Fiat Ducato

Ben ik van plan mijn voertuig na de lease te verkopen en is restwaarde daarbij een belangrijk criterium?
✓ Fiat Ducato

Maak ik veel lange ritten en is comfort essentieel?
✓ Citroën Jumper

Is duurzaamheid van het voertuig een topprioriteit voor mijn bedrijf?
✓ Citroën Jumper

Kiezen tussen de Fiat Ducato en Citroën Jumper?

Het is duidelijk dat zowel de Ducato als de Jumper veel te bieden hebben. Jouw beslissing zal gebaseerd zijn op wat je prioriteert voor je bedrijfsactiviteiten.  Als functionaliteit en efficiëntie je aanspreken, dan zal de Ducato je zeker bekoren. Geef je de voorkeur aan comfort en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, overweeg dan zeker de Jumper.

Bij Van Der Wal Vans staan we altijd klaar om je te adviseren. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. 

Bekijk onze voorraad van Fiat Ducato’s en Citroën Jumpers vandaag nog!

Ben jij op zoek naar een betrouwbare en duurzame bedrijfswagen? Dan zijn de Fiat Ducato en Citroën Jumper uitstekende opties om te overwegen. Ondernemers kiezen voor deze modellen vanwege hun betrouwbaarheid, ruime opslagcapaciteit en efficiënt brandstofverbruik. Ben

Gerelateerde artikelen:

Top 5 Bedrijfsbussen voor Stukadoors

Top 5 zuinigste bestelbussen in 2024