Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Ben Mak
4 - 6 min. read
12 okt, 2023
12 oktober, 2023

Fiat Ducato vs. Peugeot Boxer

Geschreven door: Ben Mak
4 - 6 min. read

Zowel de Fiat Ducato als de Peugeot Boxer zijn bekende bedrijfswagens in de categorie: grote bestelbussen. De Ducato en de Boxer zijn dan ook enorm populair vanwege het ruime laadvermogen en het rijcomfort.

Deze grote bussen worden vaak gekozen door ondernemers die veel lading moeten vervoeren en ondertussen comfortabel willen zitten.Naast het feit dat beide bestelbussen over zeeën aan laadruimte beschikken, zijn er wel degelijk verschillen tussen de twee klasbakken.

Benieuwd hoe de Fiat Ducato en Peugeot Boxer zich van elkaar onderscheiden?

Ontdek op deze vergelijkingspagina wat de grootste verschillen zijn tussen de Fiat Ducato en de Peugeot Boxer. 

Voor- en nadelen van de Fiat Ducato

Laten we allereerst de voordelen van de Fiat Ducato onder de loep nemen. Deze Italiaanse klasbak is een grote bestelbus, waarbij het grootste model maar liefst 17 kuub laadruimte heeft en een ruim interieur.

Dit is ideaal voor lange ritten, omdat je comfortabel de weg op kan gaan zonder je zorgen hoeven te maken over het bezoeken van het depot. Met een lengte tot 636 centimeter en een hoogte tot 276 centimeter, heeft de Fiat Ducato de meeste laadruimte van alle Fiat bedrijfswagens.

Naast de enorme laadruimte kent de Ducato meer voordelen waar je als ondernemer van profiteert.

De 3 belangrijkste voordelen van de Fiat Ducato:

 • Beste laadvermogen. De Ducato is het enige voertuig in zijn categorie dat 2,2 ton laadvermogen biedt. 
 • Eenvoudig laden en lossen. De lage drempel maakt het laden en lossen van vracht eenvoudiger en draagt bij aan een ergonomische werkomgeving. 
 • Efficiënte laadruimte. De vierkante afmetingen van de Ducato zorgen ervoor dat je goederen eenvoudig kunt opstapelen. Hierdoor kun je de ruimte efficiënter benutten en meer vracht vervoeren.

Nadelen van de Fiat Ducato

 • Minder wendbaar: Ondanks de goede rijeigenschappen en ruime laadvermogen van de Fiat Ducato, kan het navigeren in smalle straten en grote steden uitdagend zijn.
 • Brandstofverbruik: De Fiat Ducato kan een hoger brandstofverbruik hebben in vergelijking met sommige bestelwagens in zijn klasse. Wat kan leiden tot hogere operationele kosten.
 • Onderhoudskosten: Hoewel de Ducato over het algemeen betrouwbaar is, kunnen de onderhoudskosten op de lange termijn hoger uitvallen dan sommige van zijn concurrenten. 

Voor- en nadelen van de Peugeot Boxer

De Peugeot Boxer is een veelzijdige en betrouwbare bestelbus. De Boxer is vooral populair onder koeriers en vakmensen. Dit komt door zijn praktische laadruimte. Bovendien is de Boxer verkrijgbaar in meerdere carrosserieën en opties.

Zo zijn er modellen waarbij je maar liefst 14 zitplaatsen hebt.  Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen van de Peugeot Boxer. Je leest het hieronder.

De 3 grootste voordelen van de Peugeot Boxer:

 1. Comfort. De cabine van de Peugeot Boxer is ontworpen met oog op comfort. Lange werkdagen achter het stuur is een plezier met deze bestelbus. De vele opbergruimtes en praktische voorzieningen zorgen ervoor dat je elke dag aangenaam te werk kunt gaan. 
 1. Veelzijdigheid. De Peugeot Boxer is leverbaar in wel vijf carrosserievarianten. Ook kun je ervoor kiezen om dit model te financial leasen met enkele cabine of dubbele cabine. Met een nuttig laadvolume tot en met 17 kuub is de Boxer een échte alleskunner. 
 1. Brandstoftype. De boxer is verkrijgbaar met zowel een dieselmotor als een benzine- en elektrische motor. Afhankelijk van het aantal kilometers dat je verwacht te rijden, locatie en (lokale) wetgeving, kan je bepalen welk type brandstof het beste bij je bedrijfsauto past. 

Nadelen van de Peugeot Boxer

 • Geluidsisolatie: De Boxer kan meer weg- en motorlawaai laten doordringen in de cabine dan concurrerende modellen, wat kan bijdragen aan een minder rustige rijervaring.
 • Ophanging: De Peugeot Boxer kan en stuggere ophanging hebben dan sommige concurrenten. Dit heeft ook invloed op hoe comfortabel je rit is, vooral op ongelijke wegen.
 • Afmetingen: Hoewel de grootte van de Boxer geschikt is voor het vervoeren van grote ladingen, kan het navigeren in stedelijke gebieden of op krappe plaatsen soms lastig zijn vanwege zijn omvang. 

Kies ik voor de Fiat Ducato of de Peugeot Boxer?

Wanneer je aan het oriënteren bent tussen de Fiat Ducato en de Peugeot Boxer, is het belangrijk om rekening te houden met je behoeften als ondernemer. Denk van te voren goed na over:

 • Je budget
 • Je werkzaamheden 
 • De duurzaamheid van de bus
 • Je persoonlijke behoeften

Zowel de Fiat Ducato als de Peugeot Boxer zijn betrouwbare bedrijfsbussen. Stel jezelf daarom de volgende vragen voor het bepalen welk model het beste bij je past:

 • Hoeveel laadruimte heb ik nodig? 
  ✓ Fiat Ducato
 • Dient mijn bestelbus aangepast (uitbreidingen) te worden? 
  ✓ Peugeot Boxer
 • Vervoer ik dagelijks veel vracht?
  ✓ Fiat Ducato
 • Rij ik dagelijks veel kilometers en is comfort hierbij een noodzaak?
  ✓ Peugeot Boxer
 • Wil ik besparen op brandstofverbruik? 
  ✓ Peugeot Boxer

Ducato of Boxer, kopen of leasen

De Fiat Ducato en Peugeot Boxer bieden beide uitstekende voordelen voor professionals. Je uiteindelijke beslissing zal gebaseerd zijn op je individuele behoeften en voorkeuren. Wanneer je kiest voor de Fiat Ducato, kies je voor Italiaanse betrouwbaarheid. Ga je voor de Peugeot Boxer? Dan kies je voor Franse efficiëntie. 
Mocht je er zelf niet uitkomen? Onze specialisten voorzien je graag van advies, zodat jij de beste keuze kunt maken.

Neem nu vrijblijvend contact op of bekijk ons aanbod:

Zowel de Fiat Ducato als de Peugeot Boxer zijn bekende bedrijfswagens in de categorie: grote bestelbussen. De Ducato en de Boxer zijn dan ook enorm populair vanwege het ruime laadvermogen en het rijcomfort.Deze grote bussen

Gerelateerde artikelen:

Top 5 Bedrijfsbussen voor Stukadoors

Top 5 zuinigste bestelbussen in 2024