Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Ben Mak
4 - 7 min. read
25 sep, 2023
25 september, 2023

Iveco Daily vs Ford Transit

Geschreven door: Ben Mak
4 - 7 min. read

Zoek jij naar een bedrijfswagen waarbij vakmanschap en comfort centraal staan? Dan springen de Iveco Daily en Ford Transit er zeker tussenuit. Deze bedrijfswagens zijn populair bij veel ondernemers vanwege hun krachtige prestaties en vele functionaliteiten. Beide bussen hebben hun eigen unieke kwaliteiten, maar welke bus is het beste voor jouw onderneming? 

In dit blog vergelijken we de kenmerken van de Iveco Daily en Ford Transit. 

Voor- en nadelen van de Iveco Daily

De Iveco Daily staat bekend om zijn vakmanschap. De Iveco Daily heeft veel populariteit gekregen dankzij zijn betrouwbaarheid, kracht en veelzijdigheid. Of je nu bouwmaterialen vervoert of een mobiele werkplaats nodig hebt, de Daily staat voor je klaar. 

Maar wat maakt de Iveco Daily zo bijzonder? Je leest het hieronder.

De 3 grote voordelen van de Iveco Daily

 1. Sterk en duurzaam chassis: De Daily’s ladderchassis is gemaakt van hoogwaardig staal. Het chassis ondersteunt tot 7 ton bruto voertuiggewicht en biedt optimale duurzaamheid voor zware belading. Bovendien heeft de Daily een maximaal trekgewicht van wel 3.500 kg.
 2. Veel configuraties: De Iveco Daily is verkrijgbaar in meer dan 8.000 configuraties en laadvolumes van 7,3 m3 tot 19,6 m3. Hiermee biedt de Daily op maat gemaakte oplossingen voor diverse bedrijfsbehoeften.
 3. Efficiënte motoren: De Daily’s Hi-Matic 8-traps automatische versnellingsbak zorgt voor optimale schakeling. Wat resulteert in een brandstofbesparing tot 10% in vergelijking met andere handgeschakelde versnellingsbakken.

Nadelen van de Iveco Daily:

 • Hoog prijskaartje: De Iveco Daily kan qua initiële aanschafprijs duurder zijn dan sommige concurrenten.
 • Brandstofverbruik: Het brandstofverbruik kan in bepaalde omstandigheden hoger zijn dan zijn concurrenten. Dit kan leiden tot hogere operationele kosten op de lange termijn.
 • Omvang en wendbaarheid: De grotere modellen van de Iveco Daily kunnen in stedelijke omgevingen minder wendbaar zijn. Dit kan parkeren en manoeuvreren in krappe ruimtes moeilijk maken.

Voor- en nadelen van de Ford Transit

De Ford Transit is al decennialang het symbool van Amerikaanse betrouwbaarheid en veelzijdigheid. Met zijn veelzijdige reeks modellen kan de Transit zich aanpassen aan bijna elke bedrijfsbehoefte. 

Benieuwd wat de Ford Transit een favoriet maakt onder ondernemers? Lees hier over de grootste voordelen van de Ford Transit.

De 3 grote voordelen van de Ford Transit

 1. Wijdverbreide beschikbaarheid van onderdelen: Ford heeft meer dan 7.500 geautoriseerde dealers wereldwijd. Hierdoor hebben Transit-bezitters gemakkelijk toegang tot onderhoud en onderdelen.
 2. Hoog rijcomfort: De Ford Transit wordt vaak geprezen om zijn auto-like rijeigenschappen waarmee hij zich onderscheidt in zijn klasse. Dit vanwege zijn comfortabele zitplaatsen, goed zichtbaarheid en responsieve besturing.
 3. Ruime keuze en aanpasbaarheid: De Transit is beschikbaar in diverse varianten met een laadvermogen van 10 tot 15,1 m3. Bovendien biedt Ford hun eigen QVM (Qualified Vehicle Modifiers) programma. Waarmee klanten gespecialiseerde, gecertificeerde aanpassingen kunnen verkrijgen.

Nadelen van de Ford Transit:

 1. Grootte en wendbaarheid: De Ford Transit kan in stedelijke gebieden of krappe parkeerplaatsen voor uitdagingen zorgen. Sommige ondernemers geven daarom een voorkeur aan de Transit Custom of Transit Connect.
 2. Brandstofverbruik: In vergelijking met sommige concurrenten kan de Ford Transit een hoger brandstofverbruik hebben. Vooral in de grotere varianten met krachtigere motoren.
 3. Initiële aanschafprijs: De hoge status van de Ford Transit kan soms leiden tot een hogere initiële aanschafprijs. 

Iveco Daily vs. Ford Transit, welke is de beste keuze voor mij?

Bij het kiezen tussen deze twee bedrijfswagens zijn er enkele belangrijke overwegingen:

 • Budget
 • Behoeften
 • Brandstofefficiëntie
 • Toekomstige behoeften

De beste keuze hangt volledig af van jouw individuele behoeften en voorkeuren. Andere belangrijke factoren bij deze beslissing zijn de laadruimte en het brandstofverbruik van de bus. Om je te helpen in je besluit, vergelijken we de Iveco Daily met de Ford Transit op basis van laadruimte en verbruik. 


Laadruimte:

Het juiste laadvolume kiezen is essentieel bij het selecteren van een bedrijfsvoertuig. Je wilt immers geen over- of ondercapaciteit. 

De Iveco Daily en Ford Transit hebben beide hun sterke punten als het gaat om laadcapaciteiten. De Iveco Daily staat bekend om zijn indrukwekkende laadvermogen en kan, afhankelijk van de variant, een aanzienlijk gewicht aan. Zo biedt de Daily een laadvolume van 7,3 tot wel 19,3 m3. Daarentegen heeft de Ford Transit een breed scala aan laadvolumes beschikbaar, variërend van 10 tot 15,1 m3. Dit maakt hem geschikt voor diverse zakelijke behoeften. Echter, wanneer het puur gaat om maximale laadcapaciteit, kan de Iveco Daily net een stapje verder gaan. 

🏆 De winnaar: Iveco Daily


Brandstofverbruik:

Het brandstofverbruik van een bedrijfswagen is een belangrijk aspect om op te letten. Zowel voor milieubescherming als voor kostenbesparing. Wanneer we de Iveco Daily en de Ford Transit analyseren, zien we opmerkelijke contrasten. 

De Iveco Daily heeft een gemiddeld verbruik van 8 l/100 km, dat vermindert tot ongeveer 7,5 l/100 km op de snelweg. Aan de andere kant noteert de Ford Transit een gemiddeld verbruik van 7,6 l/100 km, en op de snelweg gaat dit naar ongeveer 7,2 l/100 km. Voor ondernemers die willen besparen op brandstofkosten, lijkt de Transit een iets gunstigere keuze. 

🏆 De winnaar: Ford Transit


De eindbeslissing: Iveco Daily of Ford Transit?

Zowel de Iveco Daily als de Ford Transit hebben hun eigen unieke kwaliteiten die ze tot sterke kandidaten maken in de wereld van bedrijfswagens. Jouw uiteindelijke beslissing hangt af van wat je specifieke zakelijke behoeften zijn. 

Als robuustheid en veelzijdigheid bovenaan je lijst staan, dan kan de Iveco Daily je ideale match zijn. Maar als je op zoek bent naar betrouwbaarheid en een uitgebreide reeks moderne functies, dan zou de Ford Transit meer in lijn kunnen zijn met jouw wensen.

Bij Van Der Wal Vans helpen we je graag verder in het maken van de juiste keuze, neem vandaag nog contact op met een van onze specialisten. 

Of bekijk ons assortiment van Iveco Daily en Ford Transit modellen nu. 

Zoek jij naar een bedrijfswagen waarbij vakmanschap en comfort centraal staan? Dan springen de Iveco Daily en Ford Transit er zeker tussenuit. Deze bedrijfswagens zijn populair bij veel ondernemers vanwege hun krachtige prestaties en vele functionaliteiten.

Gerelateerde artikelen:

Top 5 Bedrijfsbussen voor Stukadoors

Top 5 zuinigste bestelbussen in 2024