Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Sofie van der Zee
4 - 6 min. read
03 nov, 2022
03 november, 2022

Iveco Daily vs Mercedes Sprinter

Als je op zoek bent naar een ruime en betrouwbare bedrijfswagen dan gaat de strijd vaak tussen de Iveco Daily en de Mercedes Sprinter. De Italiaanse Iveco en Duitse autoproducent Mercedes maken allebei gespecialiseerde bestelbussen voor verschillende beroepen.

Maar wat zijn nou de grote verschillen tussen deze twee ‘grootmachten’? 

Op deze pagina vergelijken we de Iveco Daily met de Mercedes Sprinter, zodat jij vandaag de juiste bus kan uitkiezen voor je bedrijf.

Geschreven door: Sofie van der Zee
4 - 6 min. read

1. Iveco Daily of de Mercedes Sprinter?

In deze blog sommen we de voor- en nadelen op van beide bedrijfswagens. Dit zodat jij straks precies weet welke bedrijfswagen geschikt is voor jouw bedrijf. 

1.1 Voordelen van de Iveco Daily

De Iveco Daily is een bedrijfswagen die enorm veel populariteit geniet. De Iveco Daily valt niet te missen op de Nederlandse wegen. Ondernemers in Nederland zie je veel rijden in de Iveco Daily, vanwege zijn praktische afmetingen.

Maar waarom nog meer?

Hieronder de 3 grote voordelen van een Iveco Daily:

  1. Krachtige motoren. De Iveco Daily staat bekend om zijn krachtige motoren. Ten opzichte van andere grote bestelbussen is de Iveco geschikt voor het verrichten van veel zware arbeid.
  2. Brandstofverbruik. De Iveco Daily heeft een geoptimaliseerd brandstofverbruik waardoor deze kosteneffectief in gebruik is. Hierdoor bespaar je op brandstofkosten en is het aantrekkelijk om deze bus in te zetten voor zakelijk gebruik.
  3. Aandrijflijnen. De Iveco Daily heeft een breed aanbod met alternatieve aandrijflijnen. 

De keuze van de motor van de Iveco Daily is bepalend voor de krachtige prestaties. Afhankelijk van je werkzaamheden zijn er verschillende aandrijflijnen die geschikt zijn. 

Zo biedt de Iveco Daily een 2,3-liter F1A en een 3,0-liter F1C motor aan. Oftewel, krachtige motoren! Daarnaast kun je kiezen voor een alternatieve aandrijflijn zoals CNG (aardgas). De Iveco is namelijk de enige leverancier van de Hi-Matic automaat bak in combinatie met een aardgasmotor.

Nadelen van de Iveco Daily:
Omdat Iveco van oorsprong een vrachtwagenbouwer is, zijn de Iveco-modellen zwaarder dan de gemiddelde grote bussen. Let daarom op het gewicht bij aankoop van je gewenste Iveco Daily.

1.2 Voordelen Mercedes-Benz Sprinter

De Mercedes Sprinter is een betrouwbaar voertuig, dat vaak tot bedrijfswagen van het jaar is benoemd. Vooral bij ondernemers die op zoek zijn naar een grote bus die tegen een stootje kan, is de Mercedes Sprinter erg geliefd.

Bovendien rijdt de Sprinter comfortabel en biedt het interieur veel (hoofd)ruimte.

Waarom vakprofessionals voor de Mercedes Sprinter kiezen?

Hieronder de 3 grote voordelen:

  1. Moderne motoren. De moderne motoren van het Duitse Mercedes zorgen voor een efficiënt brandstofverbruik ten opzichte van andere bestelbussen.
  2. Veel laadruimte. De Mercedes Sprinter heeft veel laadruimte waardoor deze bij uitstek geschikt is voor het vervoeren van grote uitrusting, veel voorraad en pakketjes, of andere bagage.
  3. Diverse maatoplossingen. De Mercedes Sprinter is verkrijgbaar in meerdere maatoplossingen voor koeriers, zzp’ers en andere vakprofessionals

Nadelen van de Mercedes Sprinter:
De Mercedes Sprinter is een betrouwbare bedrijfswagen met veel handige functionaliteiten, maar is op zijn beurt vrij prijzig en iets duurder dan de Iveco Daily.

2. Kies ik voor de Iveco Daily of de Mercedes Sprinter?

Wanneer je aan het oriënteren bent welke van de twee je nodig hebt, is het belangrijk om rekening te houden met je behoeften en omstandigheden.

Daarom hebben we hieronder belangrijke kenmerken uitgelicht en gekeken welke bestelbus het beste uit de test komt!

Brandstofverbruik

Het Duitse Mercedes-Benz staat bekend om zijn moderne brandstofinjectie. Hierdoor zijn zij een pionier op het gebied van brandstofbesparing. De Mercedes Sprinter onderscheidt zich door zijn hoge prestatieniveau ten opzichte van het brandstofverbruik.

🏆 De winnaar: Mercedes Sprinter

Interieur

Als je op zoek bent naar comfort dan is de Mercedes-Benz Sprinter zeker het overwegen waard. Gestroomlijnd, stijlvol en een ruime binnenruimte is wat deze Duitse klasbak anders maakt dan de Iveco Daily.

🏆 De winnaar: Mercedes Sprinter

✓ Goederen vervoeren

De Iveco Daily is één van de weinige bestelwagens op de markt met een gescheiden chassis- en carrosserie constructie. Dit betekent dat de Iveco Daily (afhankelijk van het model) geschikt is voor het vervoeren van zwaardere ladingen (tot 7 ton) ten opzichte van de Mercedes-Benz Sprinter (tot 5,5 ton).

🏆 De winnaar: Iveco Daily

3. Het Duitse Mercedes-Benz of het Italiaanse Iveco?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn we bij het einde aangekomen van de titanenstrijd tussen de Mercedes Sprinter en de Iveco Daily. Beide uitstekende bedrijfswagens die geliefd zijn onder vakprofessionals.

Nu luidt echter de vraag: wie gaat er met de prijs vandoor? 

Beide bestelbussen zijn geschikt voor uiteenlopende situaties en werkzaamheden.Ben je op zoek naar een échte krachtpatser? Dan is de Iveco geschikt voor jou. Wil je meer luxe en comfort? Dan is de Mercedes Sprinter geschikt voor jou. Beide onbetwiste grote bestelbussen! 

Bekijk ons ruime voorraad van Mercedes Sprinters- en Iveco Daily occasions.

Als je op zoek bent naar een ruime en betrouwbare bedrijfswagen dan gaat de strijd vaak tussen de Iveco Daily en de Mercedes Sprinter. De Italiaanse Iveco en Duitse autoproducent Mercedes maken allebei gespecialiseerde bestelbussen

Gerelateerde artikelen:

Uitstel zero-emissiezones: ondernemers langer toegang tot stadscentra met dieselbus

Bestelbus verzekeren: alles wat je moet weten