Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Kipper aanhangwagen

Een kipper is een soort moderne vrachtwagen waarmee je eenvoudig losse lading kan storten. Door het ingebouwde kiepsysteem kan de laadruimte automatisch vanuit een horizontale positie naar een schuine toestand toegebracht worden.

Bij een kar moet dit handmatig gebeuren, terwijl de kipper dus een mechaniek heeft om de lading automatisch te lossen.

Ben jij voor je bedrijf op zoek naar een Kipper aanhangwagen? Bekijk dan hier alvast 5 voordelen van deze aanhangwagens:

– ideaal voor bulktransport (zand, grind, afval)
– automatisch lossen met mechaniek
– leverbaar in verschillende afmetingen en laadvermogens
– laadvermogen tussen 750 en 3500 kilo
– achterwaarts-, tweezijdig- en driezijdig kiepen

Wil jij meer weten over Kipper aanhangwagens? Lees dan deze pagina waarop we je informeren over de toepasbaarheid en voordelen.


1. Wat is een Kipper?

Een Kipper is een aanhangwagen met een laadvloer die kiepbaar is. Binnen deze carrosserie heb je weer verschillende varianten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit:

  • een kipper die enkel achterwaarts kan kiepen.
  • een kipper die tweezijdig kan kiepen.
  • een kipper die driezijdig kan kiepen.

Afhankelijk van je werkzaamheden is er natuurlijk altijd een Kipper die het beste past bij jouw bedrijf. Om je te helpen om een weloverwogen keuze te maken, leggen we je hieronder uit wat de mogelijkheden zijn van een Kipper.

2. Kenmerken van een Kipper

De Kipper is leverbaar in verschillende varianten. Zo heb je modellen op de markt met een laadvermogen van 750 kilo, maar ook met maar liefst 3500 kg. Daarnaast is de maximale lengte tot 330 cm. Dit betekent dat je voor verschillende werkzaamheden een kipper op maat kunt krijgen.

  1. laadvermogen tussen 750 en 3500 kilo
  2. Praktisch in gebruik
  3. Manuele of automatische bediening

3. De meest toonaangevende kippers

Bij Van der Wal Vans hebben we alle toonaangevende merken  kippers op voorraad. Dit betekent dat we je altijd merkonafhankelijk advies geven over de kipper die het beste past bij jouw situatie.

4. Ben jij op zoek naar een Kipper?

Bij Van der Wal Vans kan je als ondernemer een jong gebruikte kipper kopen of (financial) leasen. We begrijpen namelijk dat je niet zonder je voertuig kan. Daarom zijn we 365 dagen per jaar beschikbaar via onze Live Chat.