Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Ben Mak
4 - 6 min. read
21 sep, 2023
21 september, 2023

Mercedes-Benz Vito vs Renault Trafic

Geschreven door: Ben Mak
4 - 6 min. read

Overweeg je de aankoop of financial lease van een betrouwbare bedrijfswagen voor je onderneming? Overweeg dan de Mercedes-Benz Vito en Renault Trafic.

De Mercedes Vito en Renault Trafic zijn enorm populair bij ondernemers dankzij hun unieke voordelen. Ze zijn niet alleen stevig en duurzaam, maar ook praktisch. Dit maakt deze bussen ideaal voor koeriers en andere professionals.

Twijfel je nog tussen deze twee krachtige bussen? 

Ontdek in deze vergelijking welke het beste bij jou past: Mercedes-Benz Vito of Renault Trafic. 

Voor- en nadelen van de Mercedes Vito

De Mercedes Vito is niet zomaar een bedrijfswagen. Deze populaire bedrijfswagen trekt al jaren de aandacht van professionals door zijn prestaties en design

Maar wat maakt de Vito nu zo bijzonder?

Lees verder om erachter te komen waarom veel ondernemers kiezen voor de Mercedes Vito.  

Voordelen van de Mercedes Vito:

 1. Efficiënte motoren: Met Mercedes’ BlueEFFICIENCY-technologie bespaart de Vito tot wel 15% brandstof. Dankzij optimalisaties zoals een start-stopsysteem, rolweerstand, geoptimaliseerde banden en dynamo management.
 2. Veel veiligheidsvoorzieningen: De Vito is uitgerust met een elektronisch stabiliteitsprogramma. Dit systeem houdt rekening met de lading en kan zo op kritieke momenten ingrijpen om de stabiliteit van het voertuig te waarborgen.
 3. Hoogwaardig interieur: De Mercedes Vito heeft een multifunctioneel stuur, hoge resolutie display en optioneel touchpad. Met het infotainmentsysteem krijg je entertainment, navigatie en dubbele Bluetooth-connectiviteit.

Nadelen van de Mercedes Vito: 

 • Hoge aanschafprijs: De Mercedes Vito heeft een hogere aanschafprijs in vergelijking met sommige concurrenten. Dit kan een grotere investering betekenen voor ondernemers. Hoewel sommigen dit rechtvaardigen door de kwaliteit en levensduur van de Vito.
 • Duurdere onderhoudskosten: Originele onderdelen en gespecialiseerd onderhoud kunnen duurder uitvallen dan bij minder premium merken.
 • Minder wendbaar: De langere versies van de Vito zijn in een stedelijke omgeving minder wendbaar. Dit kan parkeren of manoeuvreren in krappe ruimtes uitdagend maken. 

Voor- en nadelen van de Renault Trafic

De Renault Trafic staat symbool voor Franse degelijkheid en functionaliteit. Maar waarom kiezen zoveel professionals voor de Trafic? 

Hieronder benoemen we enkele van de grootste voor- en nadelen van de Renault Trafic. 

Voordelen van de Renault Trafic:

 1. Veelzijdige laadruimte: De Renault Trafic komt in diverse lengtevarianten voor verschillende transportbehoeften. Bovendien bieden de slim ontworpen opbergvakken in de cabine een totale opbergruimte van wel 90 liter.
 2. Efficiënte motoren: De Trafics dCi Twin-Turbo motoren combineren prestaties en zuinigheid. Bijvoorbeeld: de dCi 145 motor gebruikt twee turbo’s voor optimale kracht. Resulterend in 5,9 l/100 km verbruik en 155 g/km CO2-uitstoot.
 3. Comfort en technologie: Renault Trafic heeft een R-LINK Evolution systeem. Het biedt real-time verkeersinformatie en bevat veiligheidsfuncties zoals dodehoekwaarschuwing en een achteruirijcamera met parkeersensoren. 

Nadelen van de Renault Trafic: 

 • Beperkte motoropties: In vergelijking met sommige concurrenten biedt de Renault Trafic een beperkter scala aan motorvarianten.
 • Basisuitrusting: Bij de instapmodellen kan de uitrusting vrij standaard zijn. Hierdoor moeten ondernemers mogelijk extra investeren in upgrades of optiepakketten om de gewenste functionaliteiten te krijgen.
 • Infotainmentsysteem: Sommige gebruikers vinden het R-LINK Evolution Systeem niet zo intuïtief of responsief. Vooral in vergelijking met de systemen die sommige concurrerende modellen wel aanbieden. 

Mercedes Vito vs. Renault Trafic, welke is de beste keuze voor mij?

e beste keuze voor jou hangt sterk af van wat je precies nodig hebt. Bij het kiezen van een nieuwe bedrijfswagen is het daarom belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren: 

 • Je budget.
 • Je behoeften. 
 • Specifieke functies en technologieën.
 • Je werkomstandigheden.
 • Duurzaamheid van de auto. 

Zowel de Vito als de Trafic hebben veel te bieden, en het komt echt neer op je persoonlijke en zakelijke voorkeuren.

Om je verder te helpen maken we een uitgebreide vergelijking op het gebied van laadruimte:

Laadruimte:

Wanneer je een bedrijfswagen kiest, speelt de omvang van de laadruimte een doorslaggevende rol. Te veel of te weinig ruimte kan invloed hebben op de functionaliteit van je onderneming. 

Zowel de Renault Trafic als de Mercedes-Benz Vito staan bekend om hun aanzienlijke laadcapaciteiten. Zo heeft een Mercedes Vito een maximaal laadvolume van 6,6 m3. De Renault Trafic daarentegen is een slag groter en biedt tot wel 8,6 m3 laadvolume. Voor ondernemers die prioriteit geven aan grote laadcapaciteit, lijkt de Renault Trafic de voor de hand liggende optie.  

🏆De winnaar: Renault Trafic

Keuze hulpvragen

Weet jij nog niet welke van deze bestelbussen het meest geschikt is voor jouw behoeften? Hieronder vind je een paar leidende vragen die je kunnen helpen bij het vinden van jouw ideale bedrijfswagen. 

 • Heb ik vaak variabele ladingen, zowel qua volume als gewicht?

✓ Renault Trafic

 • Zoek ik een wagen die bekendstaat om zijn robuuste bouw?

✓ Mercedes-Benz Vito

 • Is dagelijks comfort tijdens het rijden een topprioriteit?

✓ Mercedes-Ben Vito

 • Wil ik een efficiënt brandstofverbruik en lagere operationele kosten?

✓ Renault Trafic

Mercedes Vito of Renault Trafic? 

Elke bedrijfswagen heeft zijn eigen charme. De Mercedes Vito straalt luxe en prestaties uit, terwijl de Renault Trafic pronkt met functionaliteit en betrouwbaarheid.

Bij Van Der Wal Vans staan we klaar om je te begeleiden bij je keuze! Neem hier contact op met een van onze specialisten. 

Bekijk ons assortiment van Mercedes Vito’s en Renault Trafics vandaag nog!

Overweeg je de aankoop of financial lease van een betrouwbare bedrijfswagen voor je onderneming? Overweeg dan de Mercedes-Benz Vito en Renault Trafic.De Mercedes Vito en Renault Trafic zijn enorm populair bij ondernemers dankzij hun unieke

Gerelateerde artikelen:

Top 5 Bedrijfsbussen voor Stukadoors

Top 5 zuinigste bestelbussen in 2024