Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Wendan Poelstra
5 - 8 min. read
23 nov, 2022
23 november, 2022

Mercedes Sprinter vs. Volkswagen Crafter

Geschreven door: Wendan Poelstra
5 - 8 min. read

Twee enorm populaire bestelbussen uit Duitsland: de Mercedes Sprinter en de Volkswagen Crafter. Deze iconische automerken staan bekend om hun kwaliteit, techniek, prestaties, betrouwbaarheid en een lange levensduur.

Dit geldt zowel voor de zwaardere bedrijfswagens als de lichtere varianten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de twee merken al tientallen jaren een hevige concurrentiestrijd met elkaar voeren. Maar wat nou als je moet kiezen tussen één van deze twee giganten?

Bekijk hier de titanenstrijd tussen de Mercedes-Benz Sprinter en de Volkswagen Crafter, zodat jij na het lezen van deze blog precies weet welke grote bus het beste past bij je bedrijf.

Voordelen van de Volkswagen Crafter

We beginnen deze blog met de voordelen van de Volkswagen Crafter. De Crafter bestelbus is een degelijke en ruime bus die veel populariteit geniet onder koeriers en vakmensen.

Waar je ook rijdt in Nederland, de Volkswagen Crafter kom je overal tegen. Dit heeft natuurlijk alles te doen met zijn vele praktische kenmerken. Bovendien komt de Crafter met verschillende carrosserievormen om aan jouw behoeften als ondernemer te voldoen. Dit brengt op zijn beurt ook voordelen met zich mee. 

Daarnaast is de Crafter voorzien van een innovatief assistentiesysteem. Of je nou rijdt op onoverzichtelijke bouwplaatsen of kleine bospaden, in smalle straten of bij rukwinden, de Crafter ondersteunt je bij moeilijke situatie. Zo kun jij comfortabel de weg op. 

En als je van bestelling naar bestelling rijdt? Dan ben je altijd op de hoogte van de meest actuele verkeersinformatie dankzij de online dienst “We-connect”.

De 3 grootste voordelen van een Volkswagen Crafter vs. Mercedes Sprinter:

Praktische afmetingen. De Crafter heeft een indrukwekkend laadvermogen en kan tot wel 6 europallets vervoeren, vanwege zijn praktische afmetingen.
 
Comfort en kwaliteit. Niet alleen is de Crafter uitgerust met handige functionaliteiten voor zware transportklussen, ook behoort comfort tot de kenmerken van deze Duitse bedrijfswagen.


Technisch geavanceerd. De Crafter was van origine al voorzien van luxe zoals zijwindassistent en een autonoom noodremsysteem.

Hierboven zijn 3 grote voordelen opgesomd die ondernemers doen besluiten om voor de Volkswagen Crafter te gaan. De technische opties, krachtige prestaties in combinatie met comfort en kwaliteit, is wat deze bestelbus zo populair maakt.

De Crafter is simpelweg een veelzijdige en ruime bedrijfswagen die gemakkelijk te besturen valt. 

De cabine van deze grote bestelbus is zo ingericht dat jij als ondernemer zorgeloos en comfortabel van A naar B kunt. De goed ontworpen stoelen, airco en warmtewerende glazen maken lange ritten bovendien draaglijk in alle seizoenen.

Nadelen van de Volkswagen Crafter

De Crafter is niet de zuinigste bedrijfswagen van Volkswagen, vanwege zijn massa. Daarnaast is de Crafter duurder dan de Mercedes Sprinter.

Daarentegen is de Volkswagen Crafter de grootste Volkswagen bedrijfswagen die je kunt kopen of leasen. Dit betekent logischerwijze ook dat deze bestelbus zwaarder is dan andere modellen van het Duitse Automerk. Hier krijg je wel zeeën aan laadruimte voor terug.

Nadelen van Volkswagen Crafter vs. Mercedes Sprinter:

De Crafter is niet de zuinigste bedrijfswagen van Volkswagen, vanwege zijn massa. Daarnaast is de Crafter duurder dan de Mercedes Sprinter.

Daarentegen is de Volkswagen Crafter de grootste Volkswagen bedrijfswagen die je kunt kopen of leasen. Dit betekent logischerwijze ook dat deze bestelbus zwaarder is dan andere modellen van het Duitse Automerk. Hier krijg je wel zeeën aan laadruimte voor terug.

Voordelen van de Mercedes-Benz Sprinter

Wanneer we in de automotive verwijzen naar Duitse kwaliteit, dan hebben we het vaak over Mercedes voertuigen. Mercedes staat namelijk bekend om zijn luxe, klasse en techniek. Kenmerken die je ook zeker terugziet in de Mercedes-Benz Sprinter. 

De Sprinter is vanwege deze reden een populaire bedrijfswagen onder koeriers en andere ondernemers. Met meerdere “bedrijfswagen van het jaar” titels op de naam, valt de Mercedes Sprinter niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. 

Waarom kiezen vakprofessionals voor de Mercedes Sprinter?

De bestelwagen is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen om te voldoen aan je specifieke behoeftenDe Sprinter is verkrijgbaar in meerdere maatoplossingen voor koeriers, mensen die in de bouw werken en andere vakprofessionals.

Wat de Mercedes Sprinter onderscheidt vergeleken met de Volkswagen Crafter is de zuinigheid waarmee de eerstgenoemde bespaart op brandstof. Toch rijdt de Crafter zuiniger dan de Sprinter.

Qua comfort, luxe en kwaliteit vallen beide grote bussen in dezelfde categorie. Maar wil je als ondernemer juist besparen op brandstofverbruik?

Dan zul je toch moeten kiezen voor de Crafter.

de 3 grote voordelen van Volkswagen Crafter vs. Mercedes Sprinter:

Kostenbesparende motoren. De Mercedes Sprinter is voorzien van een moderne motor die zorgt voor een efficiëntere brandstofverbruik ten opzichte van de Crafter.


Veel laadruimte. De Sprinter heeft meer laadruimte dan de meeste grote bestelbussen op de markt. De grootste Sprinter heeft een laadvermogen tot maar liefst 17 m3. Deze grote bestelbus is maar liefst 2,83 meter hoog en 7,37 meter lang. De laadlengte van 4,70 meter biedt ruimte voor ongeveer 6 europallets.


Veelzijdig. De Sprinter is een veelzijdige bedrijfswagen doordat deze in verschillende uitvoeringen komt. Of je nou een koerier bent, bloemist, pakketbezorger of cateraar, de Sprinter is een uitstekende keuze voor ondernemers die een grote bestelbus nodig hebben voor het vervoeren van (zware) goederen.

Nadelen van de Mercedes Sprinter

De Mercedes Sprinter is een betrouwbare bedrijfswagen met veel luxe. Rijden in dit voertuig is dan ook een groot plezier. Maar wanneer je veel kilometers maakt, is dit voertuig duurder dan de Crafter. De Crafter is namelijk zuiniger in brandstofverbruik. Hierdoor bespaar je op de brandstofkosten wanneer je kiest voor de Crafter.

Nadelen van Volkswagen Crafter vs. Mercedes Sprinter:

De Mercedes Sprinter is een betrouwbare bedrijfswagen met veel luxe. Rijden in dit voertuig is dan ook een groot plezier. Maar wanneer je veel kilometers maakt, is dit voertuig duurder dan de Crafter. De Crafter is namelijk zuiniger in brandstofverbruik. Hierdoor bespaar je op de brandstofkosten wanneer je kiest voor de Crafter.

Kies ik voor de Sprinter of de Crafter?

Een overzicht van Volkswagen Crafter vs. Mercedes Sprinter

Wanneer je aan het oriënteren bent welke van de twee autogiganten je nodig hebt, is het belangrijk om rekening te houden met je behoeften en omstandigheden als ondernemer.

Je kunt jezelf de volgende vragen stellen voor het bepalen welk model beter past bij je behoeften:

  • Wil ik besparen op het brandstofgebruik?
    ✓ VW Crafter
  • Hecht ik veel waarde aan luxe en comfort?
    ✓ Mercedes Sprinter
  • Vervoer ik dagelijks veel vracht?
    ✓ Mercedes Sprinter

De antwoorden op deze vragen laten je inzien welke grote bus het beste past bij je bedrijf. Hieronder hebben we alles nog even overzichtelijk voor je op een rijtje gezet, zodat jij straks precies weet welke uitblinker aan je eisen voldoet.

Brandstofverbruik

Op het gebied van brandstofverbruik is het Duitse Mercedes een pionier. De Sprinter staat bekend om zijn hoge en krachtige prestaties ten opzichte van het brandstofverbruik die hierbij gepaard gaat.

Toch is de Volkswagen Crafter zuiniger vergeleken met de Mercedes Sprinter. Dus, maak jij veel kilometers? Dan is de Crafter geschikt voor jou.

🏆 De winnaar: Volkswagen Crafter

Comfort & luxe

Zowel de Sprinter als de Crafter zijn beide moderne bedrijfswagens voorzien van luxe en comfort. Beide zijn ze ontworpen voor de moderne ondernemer die luxe en comfort belangrijk vinden.

Toch is de Sprinter luxueuzer en comfortabeler ingericht dan de Volkswagen Crafter. Dus, ben jij als ondernemers op zoek naar een bus met een mooi interieur? Dan wint de Sprinter dit duel. 

🏆 De winnaar: Mercedes Sprinter

Prijs

De prijs is niet geheel onbelangrijk bij het aanschaffen van een nieuwe bedrijfswagen. De Mercedes-Benz Sprinter is duurder dan de Volkswagen Crafter. Dit terwijl beide modellen de grootste in diens klasse zijn qua laadruimte en comfort. De Volkswagen Crafter is daarom een goede keuze. 

🏆 De winnaar: Volkswagen Crafter


Crafter vs. Sprinter: wie wint? 

Twee Duitse grootmachten, Volkswagen en Mercedes. Twee zeer uitzonderlijke bedrijfswagens die onderdeel uitmaken van de inboedel van veel in Nederland gevestigde ondernemers. Nu luidt echter de vraag: de Mercedes Sprinter of de Volkswagen Crafter

Welke bestelbus gaat er met de Van der Wal Vans-award vandoor?   

In het algemeen krijgen we van ondernemend Nederland zeer positieve feedback over beide bedrijfswagens. De Mercedes is weliswaar prijziger dan de Volkswagen, maar hier krijg je comfort en luxe voor terug. Betreft de laadruimte doet de Crafter niet onder van de Sprinter. 

Beide bedrijfswagens zijn simpelweg de crème de la crème in de markt.

Daarom hebben we een ruime voorraad Sprinter’s en Crafter’s op voorraad speciaal voor jou als ondernemer. Bekijk hieronder ons volledig aanbod. 

Ontdek Mercedes Sprinter bedrijfswagens

Ontdek Volkswagen Crafter bedrijfswagens

Of ben je op zoek naar persoonlijk en professioneel advies? Bij Van der Wal Vans staan we 7 dagen per week voor je klaar. Neem vrijblijvend contact op en we helpen je graag op weg. 

Welke grote bestelbus past het beste bij je bedrijf? Lees hier de verschillen tussen de Mercedes-Benz Sprinter vs. Volkswagen Crafter.

Gerelateerde artikelen:

Top 5 Bedrijfsbussen voor Stukadoors

Top 5 zuinigste bestelbussen in 2024