Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Mercedes Sprinter bakwagen

Mercedes heeft maar één bakwagen op de markt. Namelijk de Mercedes Sprinter bakwagen. Zoek je een bedrijfswagen die de balans biedt tussen uitgebreide laadcapaciteit en stedelijke wendbaarheid? Dan is de Mercedes Sprinter bakwagen mogelijk jouw volgende betrouwbare partner op de weg. De bakwagen van Mercedes combineert de voordelen van een ruime laadbak met de wendbaarheid die je nodig hebt in smalle stadsstraten. Professionals kiezen voor deze bedrijfswagen voor het gemak waarmee je zware ladingen vervoert, zonder in te leveren op flexibiliteit.

Wil je ontdekken wat de Mercedes-Benz bakwagen allemaal te bieden heeft? Op deze pagina lees je alles over de veelzijdigheid van dit voertuig!

Voorraad bij Van der Wal Vans

Eigenschappen van de Mercedes Sprinter bakwagen

De belangrijkste eigenschap van de Mercedes Sprinter bakwagen is zijn geavanceerde laadsysteem. Met de geïntegreerde laadklep wordt het in- en uitladen van goederen nog makkelijker, zeker wanneer het gaat om zwaardere ladingen. 

De Mercedes Sprinter bakwagen is niet alleen functioneel, maar ook ruim. De laadruimte van de Sprinter bakwagen is praktischer dan een gesloten bestelwagen, maar weer kleiner dan een vrachtwagen. 

Met een indrukwekkende laadcapaciteit van ongeveer 20 m3 kan hij tot wel 950 kg aan goederen vervoeren. Wanneer je besluit om de standaard laadklep te vervangen door dubbele achterdeuren, stijgt het laadvermogen zelfs tot wel 1.100 kg. 

Wil je weten wat de Mercedes Sprinter bakwagen je kan bieden? Ontdek de voor- en nadelen hieronder.

Voordelen

Zeeën aan laadruimte:Lange balken of zwaar (en groot) materiaal? Geen enkel probleem voor de sprinter. De gesloten opbouw heeft een vierkante ruimte zonder wielkasten die je optimaal kan benutten. 

Eenvoudig laden en lossen: De laadklep van de Sprinter bakwagen is zo ingericht dat je zware objecten efficiënt kunt laden en lossen. Zonder handmatige bediening. 

Flexibiliteit en mobiliteit: Je hoeft geen zware objecten te tillen bij het laden en lossen, want de laadklep doet het werk voor jou. Dit kan rug- en schouderblessures voorkomen. 

Nadelen

Laadcapaciteit: Bedenk vooraf wat voor model bakwagen je zoekt. Wanneer je kiest voor een Sprinter bakwagen met laadklep neemt het laadvermogen namelijk af. Dit betekent dat je minder (zware) vracht kan vervoeren.  

Brandstofefficiëntie: Overweeg de hoeveelheid lading die je wilt vervoeren. Doorgaans verbruiken bakwagens meer brandstof dan een gesloten bestelbus. Dit kan leiden tot verhoogde kosten. 

Parkeren: Het vinden van een geschikte parkeerplek voor een bakwagen kan uitdagend zijn, met name in drukke steden. Dit kan soms extra tijd in beslag nemen. 

Afmetingen Mercedes Sprinter Bakwagen

De Mercedes Sprinter bakwagen komt in diverse varianten, wat betekent dat de afmetingen per uitvoering kunnen variëren. Daarom raden we aan om gedetailleerde specificaties, inclusief de afmetingen, altijd te bekijken op de voertuigpagina’s. 

Hieronder geven we een indicatie van de afmetingen voor een standaard model:

  • Lengte: 4,20 meter
  • Breedte: 2,00 meter
  • Hoogte: 2,20 meter

Ook het laadvolume varieert per uitvoering, maar ligt gemiddeld rond de 20 m3. Voor je beeldvorming, dit staat gelijk aan 8 Europallets. 

Heb je toch liever een gesloten bestelbus of een andere carrosserie? Ga voor de mogelijkheden naar het overzicht van Mercedes-Benz bedrijfswagens.

Populaire branches

De Mercedes Sprinter bakwagen staat bekend om zijn efficiëntie en betrouwbaarheid. Dankzij de uitgebreide laadmogelijkheden en de kwaliteit van Mercedes, is de Sprinter bakwagen inzetbaar voor verschillende sectoren. 

Verschillende branches kiezen voor de Mercedes Sprinter bakwagen dankzij zijn veelzijdigheid. Hier zijn enkele sectoren waarin de Sprinter bakwagen vaak wordt gebruikt:

  • Meubeltransport: Met zijn ruime binnenkant is de Sprinter ideaal voor het vervoeren van meubels. Zowel voor grote winkels als voor lokale ambachtslieden.
  • Apparatuur leveranciers: Bedrijven die gespecialiseerd zijn in de levering van zware of omvangrijke apparatuur vinden de Sprinter bakwagen een betrouwbare partner. Denk aan bijvoorbeeld medische of audiovisuele apparatuur.
  • Land- en tuinbouwbedrijven: De Sprinter bakwagen biedt genoeg ruimte voor het vervoer van planten, bomen en tuinmachines. Dit maakt hem een topkeuze voor hoveniers en kwekers. 

Mercedes Sprinter bakwagen kopen of leasen

Bij Van der Wal Vans is het mogelijk om als ondernemer een rijklare Mercedes Sprinter bakwagen te kopen of financial leasen. Profiteer van onze zekerheidsgarantie en rijd binnen no-time weg in jouw gewenste Mercedes Sprinter bakwagen. 

Heb je nog vragen over een specifiek model of carrosserie? Of ben je benieuwd naar de opties? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.