Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Mercedes Sprinter open laadbak

Mercedes-Benz beschikt over één bedrijfswagen met open laadbak, namelijk de Mercedes Sprinter. De Mercedes Sprinter chassis cabine met open laadbak is de ideale keuze voor wie een bedrijfswagen zoekt zonder hoogtebeperkingen bij het laden. Het robuuste chassis is ontworpen om zware lasten aan te kunnen, terwijl de open laadbak het gemakkelijk maakt om te laden en te lossen.

Zie jij jezelf rijden in de Mercedes Sprinter met open laadbak? Op deze pagina bespreken we de verschillende functionaliteiten van deze bedrijfswagen!

Voorraad bij Van der Wal Vans

Eigenschappen van de Mercedes Sprinter open laadbak 

De Mercedes Sprinter open laadbak staat bekend om zijn hoge flexibiliteit als het gaat om laadruimte. Zonder het dak en de zijwanden van een conventionele bestelwagen biedt dit model je de ultieme vrijheid om ladingen van elke vorm en grootte te vervoeren. 

Of je nu bouwmaterialen, grotere machines of zelfs ongewone ladingen moet vervoeren, de Sprinter met open laadbak biedt de oplossing. Dit maakt het voertuig bijzonder geschikt voor ondernemers in sectoren zoals de bouw, tuinbouw of evenementenbranche. 

Hieronder vind je een vergelijking van de voor- en nadelen zijn van de Mercedes Sprinter met open laadbak:

Voordelen

Veelzijdigheid in laadcapaciteit: Zonder beperkende zijwanden of dak biedt de open laadbak unieke laadmogelijkheden. Hierdoor kan je als ondernemer ladingen van diverse afmetingen en vormen vervoeren. 

Vermogen: De Sprinter met open laadbak heeft een vermogen tot 140 kW. Hierdoor biedt deze bedrijfswagen betere prestaties of zware ladingen te vervoeren.      

Brandstofefficiëntie: De Mercedes Sprinter open laadbak heeft een indrukwekkend gecombineerd verbruik van 8,3 tot 15,6 l/100 km.

Nadelen

Beperkte beveiliging: Omdat de lading niet volledig omsloten is, kan deze vatbaarder zijn voor diefstal of beschadiging door weersomstandigheden. 

Minder geïsoleerd: De open structuur betekent dat de lading meer blootstaat aan externe factoren (zoals weer). Dit kan leiden tot extra slijtage of schade, vooral bij gevoelige goederen. 

Groter brandstofverbruik: Ondanks zijn brandstofefficiëntie kunnen de totale brandstofkosten hoger uitvallen. Dit door de minder aerodynamische structuur van de open laadbak. 

Afmetingen Mercedes Sprinter open laadbak

De Mercedes Sprinter met open laadbak is beschikbaar in verschillende varianten. Zo zijn er 3 carrosserie lengtes en is hij beschikbaar met zowel een enkele als dubbele cabine.

De Sprinter met chassis cabine biedt een laadoppervlakte tot wel 9,2 m2 en een laadvermogen van maximaal 2.580 kg.

Bovendien kan de Sprinter chassis cabine nog verder worden aangepast en is hij uitgerust met verschillende opbouw configuraties. Naast een open laadbak heb je ook mogelijkheid tot kipperopbouw, kraanopbouw of als transportmiddel voor speciale voertuigen. Hierdoor is de Sprinter chassis cabine perfect voor specifieke industriële behoeften. 

Heb je toch liever een gesloten bestelbus? Ga voor de mogelijkheden naar het overzicht van Mercedes-Benz bedrijfswagens.

Populaire branches

Veel ondernemers kiezen voor de Mercedes Sprinter met open laadbak vanwege zijn veelzijdigheid, duurzaamheid en het merkvertrouwen van Mercedes-Benz. Of je nu grote apparatuur, bouwmaterialen of speciale projectladingen moet vervoeren. 

De Mercedes Sprinter met open laadbak wordt daarom ingezet voor diverse branches. Enkele voorbeelden zijn:

  • Bouw: De Sprinter met open laadbak is ideaal voor ondernemers in de bouw. Hij maakt het gemakkelijk om bouwmaterialen en -machines te vervoeren.
  • Groenonderhoud: Ondernemers die groenafval en tuingereedschap moeten vervoeren, vinden in de Mercedes Sprinter met open laadbak een betrouwbare partner.
  • Transport en logistiek: De Mercedes Sprinter open laadbak zorgt voor het snel en efficiënt vervoeren van diverse goederen.

Mercedes Sprinter open laadbak kopen of leasen

Bij Van der Wal Vans is het mogelijk om als ondernemer een rijklare Mercedes Sprinter met open laadbak te kopen of financial leasen. Profiteer van onze zekerheidsgarantie en rijd binnen no-time weg in jouw gewenste Mercedes Sprinter met open laadbak. 
Heb je nog vragen over een specifiek model of carrosserie? Of ben je benieuwd naar de opties? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.