Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Ford Transit bakwagen

Van alle Ford bedrijfswagens, is alleen de Ford Transit verkrijgbaar als bakwagen. Een Ford Transit bakwagen is de perfecte keuze voor de ondernemer die meer laadruimte nodig heeft dan een gesloten bestelbus en tegelijkertijd wendbaarder wil zijn dan een vrachtwagen. 

Met de Transit bakwagen heb je meer praktische ruimte dan een gesloten bestelbus. Maar dankzij zijn formaat blijf je met de bakwagen wendbaar in het drukke stadsverkeer. Laden en lossen is nog nooit zo eenvoudig geweest. 

Benieuwd naar wat de Ford Transit bakwagen allemaal te bieden heeft? Lees dan vooral verder op deze pagina voor de functionaliteiten van deze carrosserie! 

Voorraad bij Van der Wal Vans

Eigenschappen van de Ford bakwagen

Het grootste voordeel en belangrijkste eigenschap van de Ford Transit bakwagen is zijn laadklep. De laadklep zorgt voor een eenvoudig en efficiënt laad- en losproces. Dankzij het beweegbare platform kan je eenvoudig zware goederen laden en lossen. Dit is ook een van de redenen dat ondernemers kiezen voor dit voertuig. 

Naast deze handige functionaliteit heeft de Transit bakwagen ook veel laadruimte, namelijk zo’n 19 m3. Dit komt neer op ruim 900 kg! Kies je ervoor om de laadklep te vervangen voor 2 achterdeuren? Dan neemt het laadvermogen toe tot circa 1.075 kg!

Benieuwd naar de voor- en nadelen van de Ford Transit bakwagen? Je leest het hieronder. 

 

Voordelen

Laadruimte: De bakwagen wordt ook wel een kleine vrachtwagen genoemd. De bakwagen heeft veel praktische laadruimte (ca. 19 m3), wat betekent dat je veel (grote) goederen kunt vervoeren.

Rijbewijs B: Wanneer de bakwagen minder dan 3.500 kg weegt, volstaat je rijbewijs B om dit voertuig te besturen. Wanneer de bakwagen dit gewicht overschrijdt, heb je een C1- of C-rijbewijs nodig.

Geen wielruimte nodig: De wielen bij een bakwagen nemen geen ruimte in beslag in de laadruimte ten opzichte van een gesloten bestelbus.

Nadelen

Laadvermogen: Wanneer je kiest voor de Ford Transit bakwagen met laadklep, neemt je laadvermogen af. Hierdoor kun je dus minder (zware) vracht vervoeren. 

Brandstofverbruik: Vraag jezelf goed af hoeveel goederen je gaat vervoeren. Bakwagens hebben doorgaans een hoger brandstofverbruik dan bijvoorbeeld een gesloten bestelbus. Dit kan leiden tot hogere operationele kosten, vooral als de wagen vaak wordt gebruikt.

Parkeerproblemen: Het kan moeilijk zijn om een bakwagen te parkeren, vooral in drukke stedelijke gebieden. Parkeerproblemen kunnen in dit geval voor tijdverlies of stress zorgen.

Afmeting Ford Transit Bakwagen

De Ford Transit Bakwagen heeft een vaste laadruimte. De afmetingen hiervan zijn circa:

  • Lengte: 4,25 meter
  • Breedte: 2,20 meter
  • Hoogte: 2,20 meter

Dankzij deze afmetingen heeft de Ford Transit Bakwagen een laadvolume van ongeveer 19 m3. Voor je beeldvorming staat dit gelijk aan 8 Europallets.

Heb je toch liever een gesloten bestelbus of een andere carrosserie? Klik dan hier voor een overzicht naar de mogelijkheden van Ford bedrijfswagens.

Populaire branches

De Ford bakwagen staat bekend als een degelijke alleskunner. Met zijn ruime laadcapaciteit en relatief goede wendbaarheid, maakt dit een onmisbare keuze voor vele professionals. Denk hierbij aan verhuisbedrijven, witgoed bezorgers en meer.

De vele aanpasbare eigenschappen van de Ford bakwagen maken hem geschikt voor verschillende zakelijke behoeften. Zo is deze bakwagen geschikt voor onder ander:

  • Leveringsbedrijven: Koeriers- en bezorgbedrijven kunnen profiteren van de grote laadruimte om pakketten en goederen te transporteren.
  • Evenementenorganisatoren: Voor bedrijven die betrokken zijn bij evenementenplanning en -organisatie, kan de bakwagen handig zijn voor het vervoeren van benodigdheden zoals tafels, stoelen, tenten, lichten en decoraties.
  • Bouwbedrijven: Aannemers en bouwbedrijven kunnen gereedschappen, bouwmaterialen en apparatuur eenvoudig vervoeren in de bakwagen.

Ford Transit bakwagen kopen of leasen

Bij Van der Wal Vans is het mogelijk om als ondernemer een rijklare Ford Transit bakwagen te kopen of financial leasen. Profiteer van onze zekerheidsgarantie en rijd binnen no-time weg in jouw gewenste Ford Transit bakwagen. 

Heb je nog vragen over een specifiek model of carrosserie? Of ben je benieuwd naar de opties? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.