Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Ford Transit Courier

Op zoek naar de meest compacte Ford bedrijfswagen? Dan zit je goed met de Ford Transit Courier. De Ford Transit Connect is weliswaar het kleinste model van Ford, maar erg gewild door ondernemers die waar voor hun budget willen. Met een laadvermogen van circa 580 kg heeft de Ford Transit Courier een goede prijs-kwaliteitverhouding ten opzichte van de Ford Transit Connect.

Ontdek hier alle voordelen en kenmerken van de Ford Transit Courier, zodat jij straks een weloverwogen keuze kan maken voor je bedrijf.

Voorraad bij Van der Wal Vans

Eigenschappen van de Ford Transit Courier

De Ford Transit Courier is de perfecte bestelwagen voor de ondernemer die op zoek is naar een alleskunner. De veelzijdigheid, efficiëntie en veiligheid van dit voertuig zie je op alle fronten terug. 

De zuinige motoren, compacte carrosserie en de opties die bij de Courier zitten inbegrepen, maakt het een zeer geschikt voertuig voor het transporteren van goederen en materialen in het drukke stadsverkeer. Vooral ondernemers, zoals pakketbezorgers, koeriers en monteurs, kiezen voor dit wendbare voertuig.

Hieronder benoemen we een voor- en nadelen van de Ford Transit Courier:

 

Voordelen

Krachtige prestaties. De Courier kenmerkt zich door zijn krachtige prestaties in combinatie met wendbaarheid. De 1.0L EcoBoost-benzinemotor (afhankelijk van het model dat je kiest) geeft je genoeg kracht om moeiteloos vracht en goederen te vervoeren. Dit terwijl deze motor meer brandstofbesparing en een lagere CO2-uitstoot heeft ten opzichte van de conventionele 1.6-liter motor.

Praktisch: Je kan de Ford Transit Courier voorzien van sjorogen. Waar sjorogen normaliter op de vloer gemonteerd zijn, zitten deze bij de Courier net boven de vloer op de zijwand gemonteerd. Dit betekent dat jouw laadruimte toegankelijk is.

Achteruitrijcamera: De achteruitrijcamera is niet meer weg te denken in een bestelwagen. Het scherm in de Ford Transit Courier laat zien wat er zich achter de auto bevindt. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken tijdens het inparkeren en/of achteruit rijden.

Nadelen

Laadvermogen: Omdat de Ford Transit Courier het kleinste model is van de Transit-familie, heeft deze ook het minste laadvermogen, namelijk 580 kg of 2,3 m3. Voor de ondernemer die behoefte heeft aan veel laadvermogen, zijn er andere Ford modellen die meer laadvermogen bieden.

Prestaties: Ondanks zijn krachtige prestaties, kan de Transit Courier gaan brommen bij het beklimmen van steile hellingen of heuvels wanneer deze is beladen.

Onderstel: Het onderstel van de Courier is eenvoudig samengesteld, maar dit zorgt er soms voor dat de achteras trommelremmen heeft. Dit betekent dat ze hun remkracht kunnen verliezen als ze (te) warm worden. Een (lange) helling is dan ook niet de grootste vriend van de Ford Transit Courier.

Afmetingen Ford Transit Courier

De Ford Transit Courier is de meest compacte bestelwagen van Ford, met een laadruimte van maximaal 2,3 kubieke meter. Deze eigenschap maakt de Transit Courier bijzonder geliefd bij koeriers die dagelijks manoeuvreren in druk stadsverkeer. Ook ondernemers die behoefte hebben aan wendbaarheid vinden in de Transit Courier een geschikte keuze.

Wil jij toch liever een grotere bedrijfswagen? Dan heb je ook keuze uit de Ford Transit Connect, Ford Transit Custom en de grootste Ford Transit. 

Afmetingen Ford Transit Courier 2014 – heden:

L1/H1
Wielbasis (cm)248
Lengte achteroverbouw (cm)84
Lengte voertuig (cm)415
Lengte laadruimte (cm)162
Breedte laadruimte (cm)148
Tussen de wielkasten (cm)101
Hoogte laadruimte (cm)124
Hoogte voertuig (cm)177
Laadvolume (m3)2,3

Wil jij informatie over de afmetingen van alle Ford bedrijfswagens? Ga dan naar onze Ford bedrijfswagens afmetingen pagina.

Populaire branches

De Ford Transit Courier is geschikt voor verschillende soorten ondernemers en bedrijven, vooral degenen die behoefte hebben aan een compacte bedrijfswagen voor vervoer binnen stedelijke omgevingen.

De krachtige prestaties en wendbaarheid maken de Ford Transit Courier geschikt voor verschillende zakelijke behoeften. Zo is de Courier geschikt voor onder andere:

  • Kleine ondernemers: Zelfstandige ondernemers, zoals loodgieters, elektriciens, aannemers, en andere vakmensen, gebruiken de Transit Courier om eenvoudig gereedschap en benodigdheden te vervoeren naar verschillende locaties. Vooral binnen drukke stedelijke gebieden.
  • Dienstverlening aan huis: Bedrijven die diensten aan huis aanbieden, zoals schoonmaakbedrijven of cateringbedrijven, gebruiken de Transit Courier om hun benodigdheden en apparatuur te transporteren.
  • Stadslogistiek: Bedrijven die betrokken zijn bij stadslogistiek, zoals onderhouds- en reparatiediensten, gebruiken de Transit Courier vooral voor het vervoeren van gereedschappen en materialen.

Carrosserievormen

De Ford Transit Courier is beschikbaar in één carrosserievariant, namelijk de Ford Transit Courier bestelwagen. Dit is de bestelwagen zoals we hem kennen. Echter, de Courier is daarentegen wel beschikbaar met verschillende uitrustingsniveaus. Denk hierbij aan de Ford Transit Courier Trend en de Ford Transit Courier Limited

Ben je benieuwd naar de andere bedrijfswagens van Ford? Bezoek dan onze Ford bedrijfswagens pagina voor een overzicht van alle Ford bedrijfswagens.


Ford Transit Courier kopen of leasen?

Bij Van der Wal Vans is het mogelijk om een Ford Transit Courier te kopen of financial leasen. Wil je meer informatie of heb je hulp nodig bij het vinden van de ideale bedrijfswagen? Wij helpen je graag verder bij het vinden van een Ford Transit Courier die het beste past bij jouw situatie

Neem gerust vrijblijvend contact op met onze specialisten. We helpen je graag op weg!