Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Renault Trafic dubbele cabine

Op zoek naar een bedrijfswagen die zowel functioneel als comfortabel is voor jou en je team? De Renault Trafic dubbele cabine biedt het beste van twee werelden! Deze veelzijdige bedrijfswagen combineert een ruime laadruimte met extra zitplaatsen, waardoor hij ideaal is voor teams die samen naar de werkplek reizen.

Benieuwd naar de eigenschappen van de Renault Trafic dubbele cabine? Ontdek hier alles over deze praktische bedrijfswagen!

Voorraad bij Van der Wal Vans

Eigenschappen van de Renault Trafic dubbele cabine

De Renault Trafic dubbele cabine is ontworpen voor professionals die zowel een functionele laadruimte als comfortabel personenvervoer nodig hebben. 

Met extra zitplaatsen achter de bestuurderscabine biedt deze versie van de Trafic plaats aan maximaal 6 personen (inclusief bestuurder), terwijl je nog steeds voldoende ruimte overhoudt voor gereedschap en materialen. 

Klik hier voor meer algemene informatie over bedrijfswagens met dubbele cabine.

Benieuwd naar de voor- en nadelen van de Renault Trafic dubbele cabine? Lees dan snel verder voor een overzicht!

Renault traffic voordelen

✔ Extra zitplaatsen: De Renault Trafic dubbele cabine biedt plaats aan maximaal zes personen, ideaal voor teams die samen reizen, met voldoende beenruimte en comfort voor lange ritten.

✔ Veelzijdige laadruimte: Ondanks de extra zitrij, behoudt de Trafic een aanzienlijke laadruimte met een laadvermogen tot ongeveer 1.200 kg (afhankelijk van de configuratie).

✔ Efficiënt brandstofverbruik: De dubbele cabine van de Renault Trafic is uitgerust met zuinige motoren. De ENERGY dCi dieselmotoren bieden een goede balans tussen prestaties en brandstofefficiëntie, wat resulteert in lagere operationele kosten. 

Nadelen


❌ Beperkte laadruimte: In vergelijking met de standaard bestelwagen variant, heeft de dubbele cabine minder laadruimte. Dit kan een compromis zijn voor bedrijven die grote hoeveelheden goederen moeten vervoeren.

Grotere afmetingen: De extra lengte en hoogte van de Trafic dubbele cabine kunnen het navigeren in krappe stedelijke gebieden en parkeren uitdagender maken.

Hogere aanschafprijs: De dubbele cabine versie van de Trafic is doorgaans duurder dan de standaard bestelwagen door de toevoeging van de extra zitplaatsen en de daarbij behorende aanpassingen.

 Afmetingen Renault Trafic dubbele cabine

Qua buitenafmetingen lijken de Renault Trafic enkele cabine en dubbele cabine op elkaar. Het grootste verschil is dat bij de Trafic dubbele cabine een deel van de laadruimte is vervangen voor een extra rij zitplaatsen. 

Hierdoor is de laadruimte ingekort met ongeveer 1 meter. 

Bedenk dus goed waarvoor jij je bedrijfswagen wilt gebruiken. 

Vervoer jij voornamelijk goederen en materialen? Dan is de Renault Trafic met enkele cabine wellicht een betere keuze. 

Hieronder vind je een overzicht van de Renault Trafic met dubbele cabine afmetingen:

L2/H1
Wielbasis (cm)349
Lengte achteroverbouw (cm)96
Lengte voertuig (cm)548
Lengte laadruimte – op 3 cm hoogte (cm)231
Lengte laadruimte – op 40 cm hoogte (cm)181
Lengte laadruimte – op 110 cm hoogte (cm)174
Breedte laadruimte (cm)166
Tussen de wielkasten (cm)126
Hoogte laadruimte (cm)138
Hoogte voertuig (cm)196
Max. laadvermogen (kg)1003 – 1045
Max. toelaatbaar gewicht, GVW (kg)3070

Zoek jij toch een grotere bedrijfswagen met dubbele cabine? Bekijk dan de Renault Master dubbele cabine.

Populaire branches

De Renault Trafic dubbele cabine is een favoriet in diverse sectoren, dankzij zijn unieke combinatie van passagiers comfort en laadcapaciteit. Hier zijn enkele branches waarin deze bedrijfswagen bijzonder populair is:

  • Bouw en constructie: De Renault Trafic dubbele cabine is ideaal voor bouwteams die samen naar de werklocatie reizen. Er is voldoende ruimte voor zowel personeel als het vervoeren van gereedschap en bouwmaterialen.   
  • Installatie en onderhoud: Technici en onderhoudsteams waarderen de extra zitplaatsen voor collega’s en de ruimte voor het vervoeren van essentiële gereedschappen en onderdelen.
  • Landschaps- en tuinonderhoud: De Trafic met dubbele cabine biedt voldoende ruimte voor tuiniers teams en hun uitrusting, zoals maaiers, trimmers en ander tuingereedschap.
  • Evenementen en catering: Geschikt voor evenementenplanners en cateringsbedrijven die teams en benodigdheden naar locaties moeten vervoeren.
  • Facilitaire diensten: Schoonmaak- en facilitaire teams kunnen profiteren van de extra zitplaatsen en ruimte voor onder andere schoonmaakapparatuur.

Renault Trafic dubbele cabine kopen of leasen

Bij Van der Wal Vans is het mogelijk om als ondernemer een rijklare Renault Trafic dubbele cabine te kopen of financial leasen. Profiteer van onze zekerheidsgarantie en rijd binnen no-time weg in jouw gewenste Renault Trafic dubbele cabine. 

Heb je nog vragen over een specifiek model of carrosserie? Of ben je benieuwd naar de opties? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.