Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Ben Mak
4 - 6 min. read
12 okt, 2023
12 oktober, 2023

Opel Movano vs. Renault Master

Geschreven door: Ben Mak
4 - 6 min. read

Op zoek naar een moderne bedrijfswagen die aan al jouw zakelijke vervoersbehoeften voldoet? Maak kennis met de robuuste en dynamische Renault Master en de moderne Opel Movano. Beide voertuigen beloven de ultieme oplossing voor ondernemers, maar wat maakt ze echt speciaal?

De Renault Master combineert een frisse look met flexibele configuraties, zoals bestelbussen, dubbele cabines en verlengde pick-ups. Terwijl de Opel Movano met zijn geavanceerde assistentiesystemen en technologieën en naadloze zakelijke ervaring biedt. 

Welke van deze bedrijfswagens sluit het beste aan bij jouw behoeften?

Op deze vergelijkingspagina ontdek je de belangrijkste voordelen en kenmerken van de Opel Movano en Renault Master!

 Voor- en nadelen van de Opel Movano

De Opel Movano is een moderne bedrijfsbus. Van de Opel bedrijfswagens is de Movano de grootste bedrijfswagen. Met een maximaal toelaatbaar gewicht van 4,5 ton en een maximaal laadvolume van 17 m3 is de Movano geschikt voor elke klus. 

Er zijn daarentegen nog veel meer voordelen waar ondernemers van profiteren als zij de Movano kopen of zakelijk leasen. Wij hebben hieronder de 3 belangrijkste voordelen uitgelicht.

De grootste voordelen van de Opel Movano

 1. Slimme opbergmogelijkheden. Deze grote bedrijfswagen is in staat om veel vracht te vervoeren. Hij biedt daarnaast maar liefst 22 opbergruimtes in het interieur. Super handig, want er is dus altijd ruimte voor documenten, mappen en andere benodigdheden.
 2. Moderne technologie. De Opel Movano is uitgerust met een infotainment- en navigatiesysteem geschikt voor zowel Apple CarPlay als Android. Met een 7 inch touchscreen is deze tevens eenvoudig te bedienen. Daarnaast is de Movano ook voorzien van Blind Spot Alert, Rear Vision en Zijwindassistent. Dit zorgt ervoor dat jij elke dag zorgeloos de weg op kan. 

Breed scala aan opties. De Opel Movano komt in veel verschillende opties. Van gesloten bestelwagens, modellen met een open laadbak, neerklapbare zijschooten tot een chassis-cabineversie.

Nadelen van de Opel Movano

 • Compacte motor: Moderne bedrijfsbussen, waaronder de Opel Movano, hebben een relatief compacte motor ten opzichte van oudere bedrijfsbussen. Dit betekent dat ze technisch gezien ook ingewikkelder zijn, en dus gaan de distributiekettingen vaak korter mee.
 • Gewichtsbeperkingen: Het maximaal toelaatbare gewicht kan lager zijn dan bij sommige concurrenten. Dit kan beperken hoeveel lading je kunt vervoeren.
 • Brandstofverbruik: Modellen en motoren van de Movano kunnen een hoger brandstofverbruik hebben dan vergelijkbare modellen van andere merken. Dit leidt tot hogere bedrijfskosten op de lange termijn.

Voor- en nadelen van de Renault Master

De Renault Master heeft een eigen, uitgesproken stijl. Deze Franse klasbak is eveneens een ruime en praktische bedrijfsauto. De Renault Master is multi-inzetbaar en het vervoeren van grotere materialen en bagage naar iedere klus of klant is dan ook geen enkel probleem.

Naast dat de Renault Master een betrouwbare en comfortabele partner op de weg is, kent deze nog meer voordelen. Wij hebben hieronder de 3 belangrijkste voordelen uitgelicht.

De 3 grootste voordelen van de Renault Master 

 1. Eenvoudig laden. De Renault Master beschikt over achterdeuren die tot 270 graden openen, een lage vloer en bevestigingsringen voor veilig laden. Daarnaast biedt hij een laadvolume van 8m3 tot 22m3, met zowel achter- als zijkant laadmogelijkheden.
 2. Slim interieur. De Master functioneert als een rijdend kantoor met uiterlijk 105 liter opbergruimte, een king-size bekerhouder, een draadloze inductie-oplader. Hierdoor wordt de cabine een comfortabele werk- of pauzeplek.
 3. Krachtige motoren. De nieuwe Renault Master motoren bieden tot 180 pk (132 kW) kracht. Ze zijn ook milieuvriendelijk dankzij de EURO 6/VI-norm en AdBlue. Deze motoren combineren kracht met brandstofefficiëntie, wat betekent dat je zowel sterke prestaties als lagere brandstofkosten kunt verwachten, ongeacht je bedrijfsconfiguratie. 

Nadelen van de Renault Master

 1. Wendbaarheid: De aanzienlijke draaicirkel van de Renault Master kan soms als een nadeel worden ervaren. Vooral wanneer je in een drukke stad rijdt of moet parkeren.
 2. Geluidsniveau: Afhankelijk van het model kan de Renault Master hogere interieur-geluidsniveaus hebben. Vooral bij hogere snelheden speelt dit op. Dit kan het comfort tijdens lange ritten beïnvloeden.
 3. Infotainmentsysteem: Andere gebruikers hebben opgemerkt dat het infotainmentsysteem van de Master minder intuïtief en responsief is ten opzichte van andere modellen.

Kies ik voor de Opel Movano of de Renault Master?

Wanneer je aan het oriënteren bent welke van de twee klasbakken je nodig hebt, is het belangrijk om rekening te houden met je behoeften en bedrijfssituatie. Houd daarom onder andere goed rekening met:

 • Je budget
 • Brandstofbesparing
 • Hoeveel kilometers je rijdt 
 • Je werkzaamheden
 • Je persoonlijke behoeften

Om je te helpen hebben we hieronder een paar hulpvragen opgesteld zodat jij kan kijken welke bestelbus het beste bij jou past.

Vervoer je dagelijks veel goederen zoals pakketjes, materialen of andere vracht en moet je hiervoor veel laden en lossen? 
✓ Renault Master

Vervoer je dagelijks veel zware goederen en ben je veel op de openbare wegen? 
✓ Renault Master

Is rijcomfort en zorgeloos de weg op gaan een must? 
✓ Opel Movano

Movano vs. Master: kopen of leasen?

Beide bedrijfsbussen zijn vooruitstrevende voertuigen. Zowel de Renault Master als de Opel Movano zijn een genot om in te rijden. Waar de Opel Movano nog iets moderner is, is de Renault Master erg praktisch als het gaat om laden en lossen. Kijk daarom goed naar jouw situatie om te bepalen welke bestelbus het beste bij jouw situatie past. 

Wil jij meer informatie of wil je advies op maat? Neem dan vrijblijvend contact op met onze experts. Weet jij al welke bus je wilt? Bekijk dan hier ons aanbod Movano’s en Master’s:

Op zoek naar een moderne bedrijfswagen die aan al jouw zakelijke vervoersbehoeften voldoet? Maak kennis met de robuuste en dynamische Renault Master en de moderne Opel Movano. Beide voertuigen beloven de ultieme oplossing voor ondernemers,

Gerelateerde artikelen:

Top 5 Bedrijfsbussen voor Stukadoors

Top 5 zuinigste bestelbussen in 2024