Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Ben Mak
4 - 7 min. read
04 okt, 2023
04 oktober, 2023

Opel Vivaro vs. Fiat Talento

Geschreven door: Ben Mak
4 - 7 min. read

Sta je op het punt om een beslissing te nemen over je volgende bedrijfswagen? In een wereld waar efficiëntie en betrouwbaarheid cruciaal zijn, staan de Opel Vivaro en de Fiat Talento hoog op het populariteitslijstje van ondernemers.

Maar welke past het beste bij jouw behoeften? 

Kies je voor de zeer gewilde Opel Vivaro of de veelzijdige Fiat Talento?

Ontdek op deze vergelijkingspagina wat de grootste verschillen zijn tussen de Opel Vivaro en de Fiat Talento

Voor- en nadelen van de Opel Vivaro

De Opel Vivaro heeft meerdere voordelen voor ondernemers. Een daarvan is dat de Vivaro geschikt is voor zowel personen- als goederenvervoer. Dit maakt de Vivaro een van de populairste bedrijfswagens om te kopen of financial leasen. 

Ben je benieuwd waarom veel ondernemers kiezen voor de Opel Vivaro? Hieronder benoemen wij 3 belangrijke voordelen.

De 3 grote voordelen van Opel Vivaro:

 1. Goede wendbaarheid. De Vivaro is ideaal voor het drukke stadsverkeer, vanwege zijn praktische afmetingen. Het is een wendbare bus die ideaal is in stedelijke gebieden en smalle straten en parkeerplekken.
 1. Slim ruimtegebruik. De Opel Vivaro is een bedrijfswagen met veel laadruimte. Het grootste model heeft een laadvolume van maar liefst 8,6 kuub. Daarnaast is de passagiersbank van de Vivaro voorzien van een doorlaadluik. Hierdoor kun je de maximale laadlengte vergroten tot 3,93 m2. Dit geldt echter alleen voor de Vivaro gesloten bestelbus met lange wielbasis (L3). 
 2. Enkele cabine en Dubbele cabine. De Opel Vivaro is beschikbaar met zowel een enkele cabine als een dubbele cabine. Dit maakt, zoals gezegd, deze bestelbus geschikt voor zowel personen- als goederenvervoer (of een combinatie).

Nadelen van de Opel Vivaro

 • Interieurkwaliteit: de materialen en afwerking van het interieur van de Vivaro kunnen mogelijk niet zo premium aanvoelen als bij sommige concurrenten.
 • Geluidsniveau: Vooral bij hogere snelheden, kan de Vivaro meer weg- en windgeluid laten doordringen. Dit kan bijdragen aan een minder rustige rijervaring.
 • Infotainmentsysteem: Het infotainmentsysteem van de Vivaro kan voor sommigen als gedateerd of minder intuïtief worden beschouwd. Zeker in vergelijking met nieuwere modellen. 

Voor- en nadelen van de Fiat Talento

Deze Italiaanse middenklasser staat bekend om zijn compactheid, maar met een aangenaam laadvermogen. Zo is het gemakkelijk om lang materiaal te vervoeren. Dat terwijl de Talento een wendbare bedrijfsbus is. Met een korte draaicirkel voelt het alsof je in een personenauto rijdt.

Vooral ondernemers die veel onderweg zijn en lange werkdagen maken, kiezen voor de Fiat Talento. De sportieve verschijning, het rijcomfort, het luxe interieur en het laadvermogen maken de Talento een betrouwbare partner voor jouw bedrijf. Hieronder worden de belangrijkste voordelen opgesomd.

De Fiat Talento is geschikt voor verschillende soorten ondernemers, waaronder koeriersbedrijven, bouwbedrijven, bezorgdiensten, en kleine ondernemers die goederen moeten vervoeren. Het is met name handig voor bedrijven die behoefte hebben aan een veelzijdige en efficiënte bedrijfswagen met voldoende laadruimte en betrouwbaarheid.

 1. Veel laadruimte. Ondanks dat het een middelgrote bestelbus is, heeft de Fiat Talento een laadruimte van maar liefst 8,6 kuub. Dit komt neer op ongeveer 100 verhuisdozen. 
 2. Comfort & uitstraling. De Fiat Talento heeft een comfortabel interieur waardoor het afleggen van lange afstanden geen enkel probleem is. Bovendien zorgt zijn stijlvolle uitstraling voor een professionele indruk op al jouw (toekomstige) klanten. 
 3. Aanpassingsmogelijkheden. De Talento is beschikbaar in verschillende carrosserieën en opties. Dit betekent dat deze aangepast kan worden aan specifieke behoeften. Een belangrijk voordeel is de dubbele cabine. Hierdoor heb je de ruimte om meerdere personen te vervoeren, waarbij je wel iets inlevert op het vervoeren van gereedschappen en materiaal. 

Nadelen van de Fiat Talento

 • Interieurdesign- en comfort: Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat het interieur van de Talento niet zo modern of comfortabel is als enkele rivalen.
 • Beperkte motor opties: De Fiat Talento beschikt over een beperkter scala aan motor opties, vergeleken met concurrenten. Hierdoor heb je minder keuzemogelijkheden als het gaat om vermogen, efficiëntie of emissies.
 • Laadruimte en toegankelijkheid: De vorm en indeling van de laadruimte of de breedte van de schuifdeuren kan niet optimaal zijn, wat het laden en lossen van bepaalde goederen bemoeilijkt. 

Kies ik voor de Opel Vivaro of de Fiat Talento?

Tijdens het maken van je keuze voor je nieuwe bedrijfswagen is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten:

 • Budget
 • Specifieke bedrijfsbehoeften
 • Rijervaring
 • Toekomstplannen

Het kiezen van je bedrijfswagen hangt dus volledig af van jouw behoeften. Zowel de Opel Vivaro als de Fiat Talento zijn betrouwbare bedrijfswagen met hun eigen voordelen. Wanneer je kiest voor de Opel Vivaro kies je voor flexibiliteit. Wanneer je kiest voor de Fiat Talento kies je voor laadruimte en rijcomfort. Maar welke bestelbus past het beste bij jou? 

Wij hebben hieronder een aantal hulpvragen beschreven die jou kunnen helpen met het bepalen van de perfecte bedrijfswagen.

Vervoer ik zowel personen als goederen en gereedschappen?
✓ Opel Vivaro

Ben ik op zoek naar een bedrijfswagen met een dubbele cabine?
✓ Opel Vivaro

Vervoer ik dagelijks veel vracht en is comfort belangrijk?
✓ Opel Vivaro

Wil ik mijn brandstofverbruik minimaliseren?
✓ Fiat Talento


Opel Vivaro of Fiat Talento kopen of leasen

De Opel Vivaro en Fiat Talento zijn beide populaire bedrijfswagens met veel voordelen. Is veelzijdigheid jouw grootste behoefte als ondernemer? Dan is de Opel Vivaro een uitstekende keuze. Wil je een stijlvolle, moderne en comfortabele bestelbus? Dan is de Fiat Talento wellicht wat voor jou. 

Of ben je op zoek naar advies op maat? Bij Van der Wal Vans staan we 7 dagen per week voor je klaar. Neem vrijblijvend contact op en we helpen je graag op weg, of bekijk ons aanbod. 

Sta je op het punt om een beslissing te nemen over je volgende bedrijfswagen? In een wereld waar efficiëntie en betrouwbaarheid cruciaal zijn, staan de Opel Vivaro en de Fiat Talento hoog op het populariteitslijstje

Gerelateerde artikelen:

Top 5 Bedrijfsbussen voor Stukadoors

Top 5 zuinigste bestelbussen in 2024