Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Personenbus

Ben jij op zoek naar een bus met veel zitplaatsen of is de hoeveelheid laadruimte juist erg belangrijk voor je In de zoektocht naar een personenbus voor je bedrijf is het noodzaak dat je je opties goed overweegt voordat je een keuze maakt.

– Comfortabel
– Meerdere varianten beschikbaar
– Personenvervoer

Wil jij een personenbus kopen of leasen voor je bedrijf? Lees dan deze pagina voor meer informatie.

1. Personenbus Varianten

Naast de keuze uit verschillende merken en modellen, heb je ook een ruim assortiment aan bussen met verschillende zitplaatsen. Afhankelijk van je specifieke behoeften, vind je bij ons altijd de personenbus die past bij jouw situatie

 • Personenbus 5 personen
 • Personenbus 6 personen
 • Personenbus 7 personen
 • Personenbus 8 personen
 • Personenbus 9 personen


Een personenbus is bedoeld voor het vervoeren van passagiers, en biedt ook laadruimte voor goederen. De meeste personenbussen hebben plaats voor maximaal 9 inzittenden (inclusief bestuurder), maar je hebt tegenwoordig ook varianten met meer zitplaatsen.

Personenbussen hebben vaak een schuifdeur aan beide kanten van de bus zodat je makkelijk kunt instappen, twee portieren aan de voorkant en een achterklep voor lading.

Waar je vooral op moet letten bij het aanschaffen van een personenbus:

 • het vermogen van de bus.
 • het verbruik van de bus.
 • het aantal zitplaatsen in de bus

2. Populaire merken en modellen

Ben je op zoek naar een betrouwbare personenbus? Wij van Van der Wal Vans hebben de 5 populairste modellen op een rijtje gezet.

 1. Mercedes Vito personenbus
 2. Mercedes Sprinter personenbus
 3. Volkswagen Crafter personenbus
 4. Ford Transit personenbus
 5. Opel Vivaro personenbus

3. Personenbus kopen of leasen?

Bij Van der Wal Vans kan je een personenbus kopen of leasen. Weet je nog niet welke bus het beste past bij jouw bedrijf past? Neem dan hier contact met ons op. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring met het helpen van ondernemers aan de juiste bedrijfsbus.

4. De meest toonaangevende personenbussen

Bij Van der Wal Vans hebben we alle toonaangevende merken voor personenbussen op voorraad. Dit betekent dat we je altijd merkonafhankelijk advies geven over de personenbus die het beste past bij jouw situatie.