Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Ben Mak
4 - 7 min. read
22 sep, 2023
22 september, 2023

Peugeot Boxer vs Volkswagen Crafter

Geschreven door: Ben Mak
4 - 7 min. read

Bij het kiezen van een bedrijfswagen is het belangrijk om de bus te selecteren die goed aansluit bij jouw zakelijke behoeften. Zo kijken veel ondernemers naar de afmetingen van een bus of eigenschappen zoals trekgewicht, technische specificaties en rijcomfort. In de categorie grote bestelbussen zijn de Peugeot Boxer en de Volkswagen Crafter aan elkaar gewaagd wat betreft de functionaliteiten. 

Daarom vergelijken we in deze blog de Peugeot Boxer en de Volkswagen Crafter zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken!

Voor- en nadelen van de Peugeot Boxer 

De Peugeot Boxer staat bekend om zijn functionaliteit en efficiëntie.  Door de jaren heen heeft deze Franse bus talloze ondernemers gecharmeerd met zijn kwaliteiten. 

Wat maakt de Peugeot Boxer zo speciaal? Ontdek het hieronder.

De 3 grote voordelen van de Peugeot Boxer:

 • Praktische afmetingen: De Boxer wordt geprezen om zijn praktische laadruimte. Zo biedt de Boxer een laadvolume variërend van 8 tot 17 m3.  Dit maakt het vervoer van goederen en materialen eenvoudiger. .
 • Betrouwbaarheid en duurzaam: Dankzij zijn duurzame constructie en solide techniek is de Peugeot Boxer een betrouwbaar transportmiddel voor dagelijks gebruik.
 • Comfortabele rijervaring: Met een doordacht interieurontwerp en moderne voorzieningen biedt de Peugeot Boxer een comfortabele rijervaring.

Nadelen van de Peugeot Boxer: 

 • Rijcomfort bij leegstand: Sommige ondernemers vinden dat de Peugeot Boxer, vooral wanneer hij leeg is, een vrij stug veersysteem heeft. Dit kan leiden tot een minder comfortabele rit, vooral op oneffen wegen.
 • Interieurafwerking van de Boxer: Enkele ondernemers hebben kritiek op de kwaliteit van de interieurmaterialen. In vergelijking met sommige concurrenten kan het interieur eenvoudiger en minder verfijnd aanvoelen.
 • Brandstofefficiëntie: Afhankelijk van het model en de motor, kan de Peugeot Boxer minder zuinig zijn dan bij sommige concurrenten. Dit kan zorgen voor hogere kosten, vooral bij veel gebruik of zware ladingen. 

Voor- en nadelen van de Volkswagen Crafter 

De Volkswagen Crafter combineert Duitse technische precisie met praktische bruikbaarheid. Deze krachtige bedrijfsauto staat bekend om zijn uitmuntendheid op het gebied van bedrijfswagens. Waarom is de Volkswagen Crafter een favoriet? Hieronder benoemen we enkele voordelen van de Volkswagen Crafter.

De 3 grote voordelen van de Volkswagen Crafter:

Veiligheidsfuncties:De VW Crafter wordt geleverd met geavanceerde technologische functies. Denk bijvoorbeeld aan Adaptive Cruise Control, Lane Keeping Assist en Front Assist met City Emergency Braking. Deze functies maken het rijden veiliger en plezieriger.

Krachtige prestaties en laadvermogen: Met zijn sterke motoren en stabiel rijgedrag biedt de Crafter een indrukwekkende rijervaring. In combinatie met een laadvermogen van maximaal 2,5 ton kan de Crafter met gemak zware goederen vervoeren.

Groot laadvolume: De Volkswagen Crafter is inzetbaar voor verschillende werkzaamheden. Zo biedt deze bus een laadvolume van 9,9 tot 18,4 m3. Ideaal voor het vervoeren van zowel kleine als grote ladingen. 

Nadelen van de Volkswagen Crafter: 

 1. Hogere prijsklasse: De Volkswagen Crafter kan duurder zijn in vergelijking met sommige van zijn concurrenten. Dit kan ondernemers met een beperkt budget afschrikken.
 2. Grootte en wendbaarheid: Door zijn grootte kan de Volkswagen Crafter in stedelijke gebieden minder wendbaar zijn dan kleinere bestelwagens. Dit kan het manoeuvreren en parkeren in krappe ruimtes lastig maken. 
 3. Onderhoudskosten: Reserveonderdelen en onderhoud voor Volkswagens zijn over het algemeen duurder dan sommige andere merken. Dit kan leiden tot hogere onderhoudskosten op lange termijn.

Peugeot Boxer vs. Volkswagen Crafter, welke is de beste keuze? 

Het kiezen tussen de Boxer en de Crafter hangt af van persoonlijke en zakelijke voorkeuren:

 • Jouw budget.
 • De noodzakelijke technologische features.
 • De gewenste laadcapaciteit.
 • Prestatie-eisen en comfort behoeften.

Kortom, de beste bedrijfswagen is afhankelijk van wat je zoekt. 

Om je te helpen zetten we de Peugeot Boxer en Volkswagen Crafter naast elkaar op basis van twee belangrijke kenmerken. 


Laadruimte:

Bij het kiezen van een bedrijfswagen is het cruciaal dat het laadvolume aansluit op jouw werkzaamheden. Een te grote of te kleine bus is immers niet efficiënt.

De Peugeot Boxer en Volkswagen Crafter zijn beiden gerespecteerde bedrijfswagens met ruime opslagmogelijkheden. Echter, vergeleken met de Boxer biedt de Crafter een groter laadvolume. Dit maakt de Crafter een betere keuze voor ondernemers die maximaal opslagcapaciteit willen.

🏆De winnaar: Volkswagen Crafter

Brandstofverbruik:

In deze moderne tijd is het brandstofverbruik van een bedrijfsvoertuig cruciaal, niet alleen vanuit milieuoogpunt, maar ook voor het beheren van operationele kosten. Als we de Peugeot Boxer en de Volkswagen Crafter onder de loep nemen, komen duidelijke verschillen naar voren. 

De Peugeot Boxer heeft een gemiddeld verbruik van 7,2 liter per 100 km. Op de snelweg daalt dit naar ongeveer 6,5 liter per 100 km. Daarentegen heeft de Volkswagen Crafter een gemiddeld verbruik van 7,8 liter per 100 km. Bij snelweg ritten komt dit neer op zo’n 7 liter per 100 km. Als je als ondernemer je brandstofkosten wilt minimaliseren, lijkt de Boxer de beter optie. 

🏆De winnaar: Peugeot Boxer


Peugeot Boxer of Volkswagen Crafter? 

Zowel de Peugeot Boxer als Volkswagen Crafter bieden sterke opties voor ondernemers die zoeken naar betrouwbaarheid en voldoende laadruimte. 

Zoek je een bedrijfswagen met een sterke focus op ruimtelijkheid en betrouwbaarheid? Dan is de Peugeot Boxer wellicht jouw perfecte match. Heb je echter een voorkeur voor innovatie, krachtige prestaties en een breed scala aan technologische functies? Dan zou de Volkswagen Crafter je beter kunnen bevallen.

Bij Van Der Wal Vans zijn we er om je te ondersteunen bij je keuze. Heb je nog vragen of wil je ondersteuning bij het maken van je keuze? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. 

Ontdek ons uitgebreide aanbod van Peugeot Boxers en Volkswagen Crafters om te kopen of te leasen! 

Bij het kiezen van een bedrijfswagen is het belangrijk om de bus te selecteren die goed aansluit bij jouw zakelijke behoeften. Zo kijken veel ondernemers naar de afmetingen van een bus of eigenschappen zoals trekgewicht,

Gerelateerde artikelen:

Top 5 Bedrijfsbussen voor Stukadoors

Top 5 zuinigste bestelbussen in 2024