Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Sofie van der Zee
5 - 8 min. read
03 nov, 2022
03 november, 2022

Renault Master vs. Mercedes Sprinter

Ben jij als ondernemer op zoek naar een grote bedrijfsbus met zeeën aan laadruimte? Dan heb jij de keuze uit verschillende topmerken. Waaronder de relatief voordelige Renault Master en de alom bekende Mercedes Sprinter.

Zowel Renault als het Duitse Mercedes produceren grote bedrijfsbussen voor uiteenlopende beroepsgroepen. Maar welke van de twee populaire automerken produceert nou de meest geschikte bus voor jouw klus?

Bekijk hier de titanenstrijd tussen de Renault Master en de Mercedes Sprinter, zodat jij straks  precies weet welke grote bus het beste past bij je bedrijf.

Geschreven door: Sofie van der Zee
5 - 8 min. read

1. Voordelen Renault Master

De Renault Master is de grootste bedrijfsbus van het automerk Renault. Deze bedrijfswagen heeft een uitgesproken stijl met de prestaties van een professional. Oftewel, de lat ligt hoog!

Benieuwd wat deze prestaties zijn en waarom ondernemers voor de Master kiezen?
Je leest het hieronder.

De 3 grote voordelen van een Renault Master

 1. Eenvoudig in- en uitladen. Deze Franse klasbak biedt eenvoudig toegang tot de laadruimte. Afhankelijk van het model dat je kiest, heb je toegang tot zijdeuren en laaddeuren aan de achterkant van het voertuig.

  Hierdoor kun jij als ondernemer eenvoudig je pakketten in- en uitladen. Bovendien maken de handige handgrepen, led verlichting in de laadruimte en de verschillende sjorogen je werk nog eenvoudiger.
 2. Slim interieur. De Renault Master is ontworpen om in jouw behoeften als vakprofessional te voorzien. De Master wordt ook wel een mobiel kantoor genoemd. Het bevat functionaliteiten die je werk als ondernemer een stuk makkelijker maken. 

Denk hierbij aan functionaliteiten zoals:

 • Draadloze inductie oplader voor je smartphone
 • Tot wel 105 liter opbergruimte
 • Zitbank voor 2 personen met neerklapbare rugleuning, draaibare tafel en verstelbare zitting
 • King-size bekerhouder voor je ochtend koffie
 1. Geavanceerde rijhulpsystemen. Sinds de master voor het eerst werd gepresenteerd in 1980 is er in de tussentijd heel wat veranderd. De huidige Master is voorzien van moderne technologie om de rijomstandigheden voor jou als ondernemer te verbeteren.

Zoals eerder benoemd: de Renault Master levert prestaties van een échte professional. De relatief zuinige motor is krachtig en aangenaam in gebruik. Dit vergemakkelijkt je dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast heeft de Master een uitgesproken stijl waarbij de verticale voorkant met verhoogde motorkap en verchroomde grille robuustheid uitstraalt. 

Ook niet onbelangrijk, de motoren van de Renault Master voldoen aan de EURO 6/VI-norm. Dit komt doordat de motor werkt met AdBlue. Dit is een toevoeging aan de motor die in hoge mate de uitstoot van vervuilende stoffen kan beperken en tegelijkertijd de prestaties van je motor blijven garanderen.

Nadelen van Renault Master:
De Renault Master is de grootste bedrijfswagen van Renault. Hij is weliswaar geschikt voor op de Nederlandse wegen, maar de enorme draaicirkel wordt soms als een nadeel ervaren wanneer je bijvoorbeeld in een drukke stad rijdt of moet inparkeren.

2. Voordelen Mercedes-Benz Sprinter

Mercedes bedrijfswagens en personenauto’s staan bekend om kwaliteit en betrouwbaarheid. Deze kenmerken zie je ook terug in de Mercedes-Benz Sprinter. 

De Sprinter is een bedrijfswagen die meerdere prijzen heeft gewonnen. Zo is de Sprinter bijvoorbeeld meerdere keren benoemd tot bedrijfswagen van het jaar. De Duitse klasbak valt simpelweg niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. 

Benieuwd waarom ondernemers kiezen voor de Mercedes-Benz Sprinter?

Hieronder de 3 grote voordelen van de Mercedes Sprinter

 1. Betrouwbaar. De Duitse bedrijfswagen is een betrouwbaar voertuig dat tegen een stootje kan. Bovendien is de Sprinter comfortabel om in te rijden en is deze voorzien van veel ruimte voor zowel lading als inzittenden.
 2. Meerdere maatoplossingen. De Mercedes Sprinter is verkrijgbaar in meerdere maten en verschillende opties. Dit betekent dat je als ondernemer altijd een model kunt vinden die past bij je situatie past.
 3. Kosteneffectief. De Mercedes Sprinter heeft een zeer efficiënte brandstofverbruik ten opzichte van de Renault Master. Hierdoor is de Sprinter een kosteneffectieve optie voor lange afstandsritten.

  Dit komt door zijn moderne brandstofinjectie technologie. Dit is ook de kracht van de Sprinter: een ijzersterk vermogen waarbij het prestatieniveau hoog ligt tegenover het lage brandstofverbruik

De Mercedes Sprinter is een geschikte bedrijfswagen voor een breed scala aan werkzaamheden. De Sprinter is ruim, modern, praktisch en uiterst betrouwbaar. Kortom, een veelzijdig voertuig verkrijgbaar in verschillende modellen en configuraties. 

Nadelen van de Mercedes Sprinter:
De Mercedes Sprinter valt in de categorie ‘grote bussen’ in het hogere segment. Ondanks zijn betrouwbaarheid en waanzinnige kwaliteit, kan dit voor ondernemers een brug zijn om een sprinter aan te schaffen.

3. Kies ik voor de Mercedes Sprinter of de Renault Master?

Wanneer je aan het oriënteren bent welke van de twee je nodig hebt, is het belangrijk om rekening te houden met je behoeften en omstandigheden zoals budget en duurzaamheid.

Daarom hebben we hieronder belangrijke kenmerken uitgelicht en gekeken welke bestelbus het beste uit de test komt!

Vermogen

Beide modellen leveren prima prestaties wat het brandstofverbruik betreft. Ondanks de moderne brandstofinjectie van de Mercedes Sprinter, rijdt de Renault Master zuiniger en heeft deze klasbak meer vermogen.

De Master is geschikt voor de ondernemer die veel op weg is en waarde hecht aan een degelijke bus met een zuinig brandstofverbruik.

🏆 De winnaar: Renault Master

Maatoplossingen

De Mercedes Sprinter is verkrijgbaar in meerdere modellen, functionaliteiten en opties. Dankzij de vele uitvoeringen en de uit- en opbouwoplossingen zijn er voordelige instapmodellen van de Sprinter leverbaar.

Ideaal voor de ondernemer die een maatoplossing nodig heeft. 

🏆 De winnaar: Mercedes Sprinter

✓ Goederen vervoeren

Zowel de Mercedes Sprinter als de Renault Master zijn grote bedrijfsbussen. Beide hebben ze zeeën aan laadruimte en zijn ze geschikt voor het vervoeren van veel vracht.

Voor de ondernemer die veel op pad is en veel goederen vervoert, zijn beide bedrijfsbussen zeer geschikt, maar qua ruimte komt de Mercedes Sprinter beter uit de bus. Deze heeft meer laadruimte en laadvolume dan de Renault Master.

🏆 De winnaar: Mercedes Sprinter

4. Een Mercedes-Benz of Renault?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn we bij het einde aangekomen van de titanenstrijd tussen de Mercedes Sprinter en de Renault Master. Beide uitstekende bedrijfswagens die geliefd zijn onder vakprofessionals.

Nu luidt echter de vraag: wie gaat er met de prijs vandoor? 

Beide bestelbussen zijn geschikt voor uiteenlopende situaties en werkzaamheden. Ben je op zoek naar een échte krachtpatser? Dan is de Renault Master geschikt voor jou. Wil je meer luxe en comfort?

Dan is de Mercedes Sprinter geschikt voor jou. Beide onbetwiste grote bestelbussen! 

Bekijk ons ruime voorraad van Mercedes Sprinter en Renault Master occasions.

Ben jij als ondernemer op zoek naar een grote bedrijfsbus met zeeën aan laadruimte? Dan heb jij de keuze uit verschillende topmerken. Waaronder de relatief voordelige Renault Master en de alom bekende Mercedes Sprinter.Zowel Renault

Gerelateerde artikelen:

Fiscale voordelen aanschaffen bedrijfsbus

Top 5 Bedrijfsbussen voor Stukadoors