Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Ben Mak
4 - 6 min. read
22 sep, 2023
22 september, 2023

Renault Trafic vs Opel Vivaro

Geschreven door: Ben Mak
4 - 6 min. read

Sta je op het punt om je volgende bedrijfswagen te kopen of te financial leasen voor je onderneming? Dan zijn de Renault Trafic en Opel Vivaro zeker het overwegen waard. Beide bedrijfswagens zijn populair onder professionals vanwege hun functionaliteit, betrouwbaarheid en design. Wil je weten welke van deze bedrijfswagen het beste aansluit bij jouw zakelijke eisen en werkzaamheden? 

Lees verder op deze pagina voor een uitgebreide vergelijking tussen de Renault Trafic en Opel Vivaro!

Voor- en nadelen van de Renault Trafic 

Door de jaren heen heeft de Renault Trafic zich bewezen als een betrouwbare keuze voor ondernemers.

Maar wat draagt bij aan de sterke reputatie van deze bus? Hieronder benoemen we enkele voordelen van de Renault Trafic:

De 3 grote voordelen van de Renault Trafic:

 • Goede veiligheidsvoorzieningen: De Trafic is uitgerust met geavanceerde assistentiesystemen zoals de dodehoekwaarschuwing en achteruitrijcamera.
 • Ergonomisch Interieur: De binnenruimte van de Renault Trafic is ontworpen om een ergonomische werkomgeving te creëren. Zo beschikt de bus over een verstelbare bestuurdersstoel, centraal dashboardkastje en draaiende tafel om aan te werken of te eten. 
 • Adaptief design: De Trafic combineert een aantrekkelijk ontwerp met functionaliteit. Met een expressieve grille, verhoogde motorkap en brede koplampen biedt het goede zichtbaarheid. De brede zijdeuren en lage laaddrempel vereenvoudigen het laden en lossen. 

Nadelen van de Renault Trafic: 

 • Geluidsisolatie: Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de Trafic niet altijd de beste geluidsisolatie biedt. Wat kan leiden tot meer weg- en windgeluid in de cabine, vooral bij hogere snelheden.
 • Reserveonderdelen kosten: Onderdelen voor de Renault Trafic kunnen relatief duur zijn in vergelijking met sommige andere merken. Dit kan leiden tot hogere onderhoudskosten op de lange termijn. 
 • Interieurafwerking: Enkele gebruikers vinden de afwerking en gebruikte materialen niet zo premium aanvoelen in vergelijking met concurrenten. 

Voor- en nadelen van de Opel Vivaro 

De Opel Vivaro staat symbool voor Duitse precisie en functionaliteit. Kies je voor de Vivaro, dan kies je voor stabiliteit en kwaliteit.

Lees verder voor de een paar grote voordelen van de Opel Vivaro:

De 3 grote voordelen van de Opel Vivaro:

 • Verschillende varianten: De Opel Vivaro is beschikbaar in meerdere lengte- en hoogtevarianten. Zo biedt deze bus een laadvermogen van 5,2 tot 8,6 m3. Dit maakt de Vivaro een veelzijdige keuze voor verschillende bedrijfsbehoeften.
 • Geavanceerde technologieën: De Vivaro is vaak uitgerust met de nieuwste technologieën om zowel veiligheid als comfort te verhogen. Denk bijvoorbeeld aan adaptieve cruise control, lane-keeping assist en een infotainmentsysteem met Apple CarPlay of Android Auto.
 • Efficiënte motoren: De Opel Vivaro biedt een reeks efficiënte motoren die een goede balans bieden tussen prestaties en brandstofverbruik. Dit helpt ondernemers om operationele kosten te verlagen.

Nadelen van de Opel Vivaro: 

 • Beperkte standaarduitrusting: Voor sommige geavanceerde functies moet je extra betalen.
 • Verouderd infotainmentsysteem: Er zijn gebruikers die het infotainmentsysteem van de Opel Vivaro verouderd of niet zo gebruiksvriendelijk vinden. Dit kan het moeilijker maken om snel toegang te krijgen tot bepaalde functies tijdens het rijden. 
 • Lagere restwaarde: De Opel Vivaro kan in bepaalde markten een lagere restwaarde hebben dan enkele directe concurrenten. Dit kan invloed hebben op de totale eigendomskosten over de levensduur van het voertuig. 

Renault Trafic vs. Opel Vivaro, welke is de beste keuze?

Je keuze hangt af van diverse aspecten, zoals:

 • Budget.
 • Bedrijfsbehoeften.
 • Rijomstandigheden
 • Duurzaamheid en toekomstvisie.

Zowel de Renault Trafic als de Opel Vivaro hebben uitstekende kwaliteiten, afhankelijk van wat je zoekt. Als je kiest voor de Renault Trafic, kies je voor veelzijdigheid en betrouwbaarheid. Terwijl een keuze voor de Opel Vivaro vaak wordt gemaakt vanwege de geavanceerde technologie en gebruiksgemak. 

Maar welke van deze twee bestelbussen sluit het beste aan op jouw zakelijke behoeften? Hier zijn enkele hulpvragen die je kunnen helpen bij het maken van een weloverwogen keuze:

Rij ik vaak in stedelijke gebieden waarbij een compactere omvang voordelig kan zijn?
✓ Renault Trafic

Zoek ik een duurzame bestelbus met een lange levensduur?
✓ Renault Trafic

Heb ik een bus nodig met sterk trekvermogen, voor het trekken van aanhangers of zware ladingen?
✓ Opel Vivaro

Wil ik geavanceerde technologie en connectiviteit?
✓ Opel Vivaro

Moet ik regelmatig lange afstanden afleggen en is rijcomfort essentieel?
✓ Opel Vivaro

Zoek ik een goed georganiseerd interieur voor het opbergen van gereedschappen en apparatuur?
✓ Renault Trafic

Een Renault Trafic of Opel Vivaro? 

Beide bedrijfswagen hebben veel te bieden. Of je nu de voorkeur geeft aan het Franse design en betrouwbaarheid van de Trafic of de Duitse precisie van de Vivaro. Het belangrijkste is om te bepalen welke het beste aansluit bij je bedrijf.

Bij Van Der Wal Vans zijn we er om je te helpen met deze keuze! Neem vandaag nog contact op met een van onze specialisten. 

Bekijk nu onze voorraad van Renault Trafic’s en Opel Vivaro’s.

Sta je op het punt om je volgende bedrijfswagen te kopen of te financial leasen voor je onderneming? Dan zijn de Renault Trafic en Opel Vivaro zeker het overwegen waard. Beide bedrijfswagens zijn populair onder professionals

Gerelateerde artikelen:

Uitstel zero-emissiezones: ondernemers langer toegang tot stadscentra met dieselbus

Bestelbus verzekeren: alles wat je moet weten