Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Ben Mak
4 - 6 min. read
21 sep, 2023
21 september, 2023

Toyota ProAce vs Peugeot Expert

Geschreven door: Ben Mak
4 - 6 min. read

Ben je op zoek naar een moderne en ruime bestelbus voor je bedrijf? De Toyota ProAce en de Peugeot Expert zijn beide populaire keuzes om te overwegen als ondernemer. De Toyota ProAce en de Peugeot Expert hebben zichzelf bewezen op de Nederlandse markt en zijn bekend om hun betrouwbaarheid en veelzijdigheid. Maar welk voertuig sluit het beste aan bij jouw zakelijke vereisten?

Lees verder en krijg inzicht in de vergelijking tussen de Toyota ProAce en de Peugeot Expert!

Voor- en nadelen van de Toyota ProAce 

De Toyota ProAce staat symbool voor Japanse efficiëntie en betrouwbaarheid. Het is een bedrijfswagen die zich richt op functionaliteit en duurzaamheid.

Wat maakt de Toyota ProAce zo speciaal?

Ontdek het hieronder.

De 3 grote voordelen van de Toyota ProAce:

 • Moderne connectiviteit: De Toyota ProAce biedt geïntegreerde infotainmentsystemen met Android Auto en Apple CarPlay. Wat zorgt voor een betere navigatie en naadloze smartphone-integratie onderweg.
 • Ruim interieur: Dankzij het doordachte ontwerp biedt de ProAce een verrassend ruime cabine met veel opbergmogelijkheden tot wel 1.200 liter. Ideaal voor ondernemers die hun voertuig ook als mobiel kantoor gebruiken.
 • Geavanceerde veiligheidskenmerken: De Toyota ProAce onder meer een pre-collision system, lane departure alert en adaptieve cruise control. Deze functies verhogen de veiligheid tijdens je werkzaamheden. 

Nadelen van de Toyota ProAce: 

 • Motoropties: Toyota’s aanbod van dieselmotoren voor de ProAce is beperkter in vergelijking met sommige concurrenten. Wat minder keuzemogelijkheden biedt voor specifieke vermogensbehoeften.
 • Interieurafwerking: Het interieur van de ProAce kan door sommigen als wat standaard worden ervaren. Dit komt door de minder hoogwaardige materialen dan sommige concurrenten.
 • Onderhoudskosten: Originele onderdelen kunnen prijzig zijn buiten de garantieperiode. Wat kan leiden tot hogere onderhoudskosten in vergelijking met andere merken. 

Voor- en nadelen Peugeot Expert 

De Peugeot Expert is een bekende naam in de wereld van bedrijfswagens. Hij is geliefd om zijn praktische eigenschappen en stijlvolle design. 

Ontdek hier waarom de Peugeot Expert zo populair is bij ondernemers.

De 3 grote voordelen van de Peugeot Expert:

 • Compact stadsformaat: De Expert is speciaal ontworpen voor mobiliteit in de stad. Met een beperkte hoogte van minder dan 1,90 meter kan hij probleemloos parkeergarages in.
 • Efficiënte BlueHDi-motoren: Deze motoren combineren uitstekende prestaties met lage emissiewaarden. Dit kan leiden tot een lager brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot.
 • ModuWork-functie: Dit flexibele interieurontwerp laat toe dat de Expert zich snel aanpast aan ladingen van verschillende maten. De scheidingswand heeft een luik waardoor je lange voorwerpen tot bij de voet van de passagiersstoel kan schuiven. 

Nadelen van de Peugeot Expert: 

 • Beperkt totaalgewicht: De Expert kan in sommige configuraties een beperkt maximaal toelaatbaar totaalgewicht hebben in vergelijking met enkele concurrenten. Dit kan de ladingscapaciteit beperken.
 • Infotainmentsysteem: Sommige gebruikers melden dat het infotainmentsysteem niet zo gebruiksvriendelijk is of trager reageert dan die van concurrenten.
 • Lagere restwaarde: De Peugeot Expert behoudt niet altijd dezelfde hoge restwaarde als sommige van zijn concurrenten.

Toyota ProAce vs. Peugeot Expert, welke is de beste keuze?

Wanneer je een nieuwe bedrijfswagen kiest zijn er een aantal belangrijke overwegingen waar je rekening mee moet houden:

 • Budget: Overweeg wat je wilt uitgeven, inclusief maandelijkse betalingen, verzekering en onderhoud.
 • Wensen en Behoeften: Bepaal je behoeften (bijv. laadruimte, brandstoftype) om de juiste match te vinden.
 • Werkomstandigheden: Overweeg waar je rijdt (bijv. bouwplaatsen, stedelijke gebieden) en hoe vaak.
 • Duurzaamheid: Zorg dat je een betrouwbare en duurzame keuze maakt, vooral als je van plan bent om de auto lange tijd te gebruiken.

Het kiezen tussen deze twee voertuigen hangt dus sterk af van wat je waardeert in een bedrijfswagen. Zoek jij naar betrouwbaarheid en functionaliteit? Dan is de Toyota ProAce een aantrekkelijke optie. Maar zoek je naar stijl, comfort en technologie? Dan is de Peugeot Expert misschien meer wat je zoekt. 

Toyota ProAce en Peugeot Expert: de vergelijking

Om je te helpen bij het maken van de beste keuze maken we een opgesomde vergelijking van de Peugeot Expert en Toyota ProAce:

 • Functionaliteit en Betrouwbaarheid:
  Toyota ProAce is de beste keuze voor ondernemers die waarde hechten aan betrouwbaarheid en functionaliteit.
 • Stijl, Comfort en Technologie:
  Peugeot Expert komt als beste naar voren voor degenen die stijl, comfort en geavanceerde technologie waarderen.
 • Laadruimte:
  Beide voertuigen hebben een variërend laadvolume van 4,6 tot 6,1 m3, wat voldoende ruimte biedt voor goederen.
 • Verbruik:
  Toyota ProAce kan voordeliger zijn dankzij innovatieve motortechnologie.

Toyota ProAce of Peugeot Expert? 

Elke bedrijfswagen heeft zijn unieke voordelen. Ga je voor de duurzaamheid en efficiëntie van de ProAce of voor het design en comfort van de Expert? Wat je ook kiest, beide opties zijn solide.
Bij Van Der Wal Vans zijn we hier om je te ondersteunen bij deze belangrijke beslissing. Neem contact op met een van onze specialisten, samen kijken we naar de beste optie voor jouw bedrijf.

Bekijk ons aanbod van Toyota ProAce en Peugeot Experts vandaag nog!

Ben je op zoek naar een moderne en ruime bestelbus voor je bedrijf? De Toyota ProAce en de Peugeot Expert zijn beide populaire keuzes om te overwegen als ondernemer. De Toyota ProAce en de Peugeot

Gerelateerde artikelen:

Top 5 Bedrijfsbussen voor Stukadoors

Top 5 zuinigste bestelbussen in 2024