Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Ben Mak
4 - 7 min. read
04 okt, 2023
04 oktober, 2023

Volkswagen Caddy vs Ford Transit Connect 

Geschreven door: Ben Mak
4 - 7 min. read

Wanneer je als ondernemer of ZZP’er een betrouwbare compacte bedrijfswagen zoekt, kom je voor een ruim aanbod aan interessante keuzes te staan.

De Volkswagen Caddy en de Ford Transit Connect zijn beide toonaangevende namen in het segment van kleine bestelbussen.

Beide modellen zijn populair onder vakmensen zoals loodgieters, bouwvakkers en koeriers vanwege hun betrouwbaarheid, veelzijdigheid en moderne uitstraling.

Maar welk van deze twee bedrijfswagens past het best bij jouw specifieke vakgebied en behoeften? Ontdek hieronder een uitgebreide vergelijking tussen de Volkswagen Caddy en Ford Transit Connect!

Voor- en nadelen van de Volkswagen Caddy 

Al jaren kiezen veel vakmensen en (startende) ondernemers voor de Volkswagen Caddy. Deze compacte bestelwagen is zeer geliefd vanwege zijn compacte formaat. De VW Caddy is bij uitstek geschikt voor het vervoeren van klein materiaal. De goede prijs/kwaliteit verhouding en de restwaarde van de Caddy, maakt dit een zeer populaire bedrijfsauto onder startende ondernemers. 

Maar wat maakt deze compacte bestelbus nog meer zo speciaal? Hieronder lees je meer over de 3 grote voordelen van de Volkswagen Caddy.

De 3 grote voordelen van de Volkswagen Caddy:

 • Meer laadruimte tussen de achterste wielkasten: De achterwielen van de VW Caddy staan verder uit elkaar. Verder heeft de Caddy geen bladveren bij de achterwielen, maar in plaats daarvan een modernere as. Dit zorgt voor meer laadruimte tussen de achterste wielkasten.
 • Verbeterd rijcomfort: De Volkswagen Caddy rijdt als een personenauto. De bestelbus stuurt verrassend vlot. Bovendien veert de Carry goed mee op verslechterd wegdek, vooral wanneer deze geladen is. Dit maakt het rijden op onverharde wegen een stuk aangenamer.
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding: Bij de Volkswagen Caddy krijg je waar voor je geld. De goede prijs/kwaliteit verhouding maakt deze compacte bestelbus een populair model om te kopen of financial leasen door startende ondernemers.

Nadelen van de Volkswagen Caddy:

 • Hogere aanschafprijs: Voor budget bewuste ondernemers is de Volkswagen Caddy wellicht niet de beste keuze. Dit vanwege de ietwat hogere aanschafprijs ten opzichte van soortgelijke modellen. 
 • Afschrijving: Hoewel de VW Caddy een goede reputatie heeft, kan de afschrijving van deze bus sneller zijn dan die van concurrenten. Wat de totale eigendomskosten op de lange termijn kan verhogen.
 • Infotainment: Het infotainmentsysteem is dan wel geavanceerd, maar kan voor sommige gebruikers initieel complex zijn. Het vergt mogelijk enige tijd om volledig vertrouwd te raken met alle functies en instellingen.  

Voor- en nadelen van de Ford Transit Connect 

De Ford Transit Connect is een favoriet onder koeriers en stadsprofessionals. Deze compacte bedrijfswagen combineert efficiëntie met functionaliteit, wat het een uitstekende keuze maakt voor een breed scala aan beroepen.

Naast deze voordelen kent de Ford Transit Connect ook andere voordelen. Wij hebben hieronder de 3 belangrijkste voordelen van de Connect op een rijtje gezet.

De 3 grote voordelen van de Ford Transit Connect

 • Veel ruimte: De Ford Transit Connect biedt een royaal ontworpen laadruimte. Dankzij de slimme indeling en modulaire opbergmogelijkheden kunnen gebruikers de beschikbare ruimte optimaal benutten, waardoor het transport van verschillende soorten goederen en gereedschappen eenvoudiger wordt.
 • Goede brandstofefficiëntie: Een belangrijk kenmerk van de Transit Connect is zijn brandstofefficiëntie. De geavanceerde motor en transmissie opties zorgen voor een zuinig brandstofverbruik, wat ideaal is voor rijders die dagelijks vele kilometers maken.
 • Geavanceerde veiligheidsfuncties: Ford heeft geen concessies gedaan als het gaat om veiligheid in de Transit Connect. Hij is uitgerust met geavanceerde veiligheidstechnologieën zoals actieve remassistentie, dodehoekdetectie en een versterkte bestuurderscabine. Zo kunnen professionals erop vertrouwen dat zowel zij als hun waardevolle lading beschermd zijn. 

Nadelen van de Ford Transit Connect: 

 • Minder krachtige motoren: De motoren hebben niet veel kracht. De Connect presteert dan ook minder wanneer je veel moet stoppen en optrekken. Bijvoorbeeld in steden en/of tussen stoplichten. Vooral als deze volbeladen is. 
 • Beperkte standaarduitrusting: In de basisuitvoering kan de Ford Transit Connect voorzien zijn van een beperkte standaarduitrusting. Dit betekent dat je mogelijk extra opties moet toevoegen om te beschikken over gewenste voorzieningen en technologieën.
 • Minder rijcomfort: Bij volle lading of op oneffen wegen kunnen sommige gebruikers ervaren dat het rijcomfort van de Ford Transit Connect niet zo verfijnd is als dat van enkele concurrenten. 

Volkswagen Caddy vs. Ford Transit Connect, welke kies je? 

Het kiezen van jouw ideale bedrijfswagen is volledig afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Denk bij het maken van de keuze dan ook aan:

 • Je budget.
 • Je behoeften.
 • Je werkomstandigheden.
 • Duurzaamheid van de bus.

Hieronder hebben we een viertal hulpvragen beschreven die jou kunnen helpen met het kiezen van de bedrijfswagen die het beste past bij jouw situatie.

Ben ik op zoek naar een betrouwbare bedrijfswagen die jaren meegaat?
✓ Volkswagen Caddy

Rijd ik elke dag veel kilometers en vind ik rijcomfort daarbij belangrijk, zonder in te leveren op de prestaties van het voertuig?
✓ Volkswagen Caddy

Rijd ik elke dag veel kilometers en vind ik veiligheid daarbij belangrijk?
✓ Ford Transit Connect

Wil ik besparen op brandstofverbruik?
✓ Ford Transit Connect


Volkswagen Caddy of Ford Transit Connect, kopen of leasen?

Wanneer je kiest voor de Volkswagen Caddy kies je voor Duitse kwaliteit. Kwaliteit die je terugziet in de prijs/kwaliteit verhouding van het voertuig. Kies je voor de Ford Transit Connect? Dan kies je voor efficiëntie. De motoren zijn ontworpen voor een zuinig(er) brandstofverbruik en een verminderde CO2-uitstoot.

Als je hulp nodig hebt, staan onze experts klaar om je vrijblijvend te adviseren. Neem nu contact met ons op of bekijk hier ons aanbod.

Wanneer je als ondernemer of ZZP’er een betrouwbare compacte bedrijfswagen zoekt, kom je voor een ruim aanbod aan interessante keuzes te staan.De Volkswagen Caddy en de Ford Transit Connect zijn beide toonaangevende namen in het

Gerelateerde artikelen:

Top 5 Bedrijfsbussen voor Stukadoors

Top 5 zuinigste bestelbussen in 2024