Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Ben Mak
4 - 7 min. read
13 okt, 2023
13 oktober, 2023

Volkswagen Crafter vs Ford Transit

Geschreven door: Ben Mak
4 - 7 min. read

Bij het overwegen van ruime bedrijfswagens staan de Volkswagen Crafter en de Ford Transit vaak bovenaan de lijst voor ondernemers. Beide voertuigen hebben hun eigen unieke voordelen. De Crafter staat bekend als een van de grootste bestelbussen in Nederland. Terwijl de Ford Transit alom geprezen wordt en in 2001 de titel ‘Bus van het Jaar’ heeft gewonnen. 

Ontdek op deze vergelijkingspagina wat de grootste verschillen zijn tussen de Volkswagen crafter en de Ford Transit

Voor- en nadelen van de Volkswagen Crafter

De Volkswagen Crafter één van de grootste bestelbussen op de Nederlandse markt met zeeën aan laadruimte. Zo is de Crafter zeer geschikt voor ondernemers die veel pakketten, goederen of materialen vervoeren en niet telkens naar het depot op- en neer willen rijden. Hiermee bespaar je veel tijd en rijd je niet onnodig veel kilometers. 

Toch kent de Crafter nog meer voordelen waar jij als ondernemer van kunt profiteren. Hieronder hebben we de 3 belangrijkste voordelen van deze Duitse klasbak op een rijtje gezet.

De 3 grote voordelen van de Volkswagen Crafter

 1. Allrounder. De Volkswagen Crafter is ideaal voor diverse branches. Zowel op korte afstanden als lange afstanden presteert de Duitse bestelbus boven verwachting dankzij zijn geavanceerde technologie en duurzame bouw. 
 1. Comfortabel. De Crafter is een comfortabele bedrijfswagen om in te rijden. De lichte luchtvering in de bestuurdersstoel zorgt ervoor dat je meeveert tijdens het rijden. Daarnaast zorgt het warmtewerend glas dat je ook in de warmere zomerdagen comfortabel veel kilometers kan maken. 
 2. Verschillende opties. De Crafter is beschikbaar in verschillende opties.. Zo is deze bus leverbaar in varianten die 5 keer zijn verlengd (L5) en heb je keuze uit handgeschakeld en automaat. Rijd je veel kilometers? Dan is de Crafter beschikbaar in diesel. Rijd je milieubewuster? Dan kun je ook voor de elektrische e-Crafter kiezen.

Nadelen van de Volkswagen Crafter

 • Hogere aanschafprijs: De Crafter heeft doorgaans een hogere aanschafprijs dan andere bedrijfswagens in dezelfde klasse.
 • Trekgewicht: De Volkswagen Crafter heeft een trekgewicht van maar liefst 3.500 kg. Dit is veel. Echter, wanneer je dagelijks veel met een zwaar beladen aanhangwagen rijdt, zijn er bestelbussen die beter uit de test komen. Namelijk de Mercedes Sprinter, deze kan tot 5.000 kg trekken.
 • Brandstofverbruik: Hoewel de Crafter efficiënte motoren heeft, kan het brandstofverbruik in bepaalde situaties hoger zijn dan verwacht.

Voor- en nadelen van de Ford Transit

Ook de Ford Transit komt in verschillende afmetingen. Dit betekent dat er voor verschillende (klus)situaties een passend aanbod is. Bovendien is de Transit standaard uitgerust met veel laadruimte. Zo is de lengte van de kleinste uitvoering alsnog 3 meter, de lange wielbasis 3,5 meter en de lange wielbasis met verlengd chassis maar liefst 4,2 meter.

Daarnaast kent de Ford Transit nog meer voordelen. Wij hebben hieronder de 3 belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

De 3 grote voordelen van de Ford Transit

 1. Veelzijdige cabine-opties: De Ford Transit is beschikbaar met enkele en dubbele cabine. De dubbele cabine is ideaal voor een combinatie van personen- en goederenvervoer. Terwijl de enkele cabine maximale laadruimte biedt.
 2. Goede rijeigenschappen: Dankzij het aerodynamische exterieurdesign profiteert de Ford Transit van een verbeterde brandstofefficiëntie. Het interieur biedt een comfortabele rijervaring voor zowel de bestuurder als de passagiers. Dit doet hij door het comfort van een personenauto te combineren met duurzame materialen.
 3. Indrukwekkende motor: De Ford Transit Cargo biedt diverse motoropties, van een standaard 3,7-liter V6 tot een krachtige 3,2-liter turbodiesel. Elke motor biedt indrukwekkende prestaties, zelfs met volle lading. Dit zorgt voor een optimale rijervaring, ongeacht de belading van de bestelwagen.

Nadelen van de Ford Transit

 • Zwaarder gewicht: De Ford Transit kan zwaarder zijn dan andere bedrijfswagens. Dit heeft invloed op de wendbaarheid en brandstofefficiëntie van het voertuig.
 • Prestaties bij zware lading: De Ford Transit staat bekend om zijn laadvermogen en zijn goede rijeigenschappen. Echter, wanneer je voortdurend zware lading vervoert, kunnen de prestaties van de Transit verminderen.
 • Resale waarde: De Ford Transit kan een snellere afschrijving hebben en een lagere doorverkoopwaarde in vergelijking met enkele van zijn concurrenten.

Kies ik voor de Volkswagen Crafter of de Ford Transit?

Voordat je kiest tussen de Crafter of de Transit is het belangrijk om goed te kijken naar je persoonlijke voorkeuren. Denk daarom eerst goed na over:

 • Je budget
 • Je werkzaamheden 
 • De duurzaamheid van de bus
 • Je persoonlijke voorkeuren

Beide bedrijfswagens genieten veel populariteit. Het zijn dan ook twee zeer degelijke bestelbussen die geschikt zijn voor uiteenlopende doeleinden. Waar de VW Crafter een echte allrounder is met een goede prijs/kwaliteit verhouding, heeft de Ford Transit veel laadruimte en is deze verkrijgbaar met een dubbele cabine.

De keuze kan lastig zijn. Daarom hebben we hieronder een aantal hulpvragen opgesteld die jou kunnen helpen met het bepalen van de perfecte bedrijfswagen.

Vervoer ik zowel personen als goederen en gereedschappen?
✓ Ford Transit

Ben ik op zoek naar een bedrijfswagen met een dubbele cabine?
✓ Ford Transit

Vervoer ik dagelijks veel vracht en is comfort belangrijk?
✓ Volkswagen Crafter

Wil ik mijn brandstofverbruik minimaliseren?
✓ Ford Transit

Crafter of Transit kopen of leasen bij Van Der Wal Vans

Wanneer je kiest voor de Volkswagen Crafter kies je voor een betrouwbare partner. De goede prijs/kwaliteit verhouding maakt de Crafter een geliefde bedrijfswagen in ondernemend Nederland. Kies je voor de Ford Transit? Dan kies je voor laadruimte, comfort en rijplezier. Beide bestelbussen zijn 2 grote namen en populair in gebruik.

Bij Van Der Wal Vans staan we 7 dagen per week voor je klaar om advies te geven. Neem vrijblijvend contact op en we helpen je graag op weg. 

Weet jij al welke bus je wilt? Bekijk dan ons aanbod Volkswagen Crafter en Ford Transit occasions:

Bij het overwegen van ruime bedrijfswagens staan de Volkswagen Crafter en de Ford Transit vaak bovenaan de lijst voor ondernemers. Beide voertuigen hebben hun eigen unieke voordelen. De Crafter staat bekend als een van de grootste

Gerelateerde artikelen:

Fiscale voordelen aanschaffen bedrijfsbus

Top 5 Bedrijfsbussen voor Stukadoors