Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Wendan Poelstra
4 - 7 min. read
28 feb, 2023
28 februari, 2023

Volkswagen Transporter vs. Mercedes-Benz Vito

Volkswagen Transporter vs. Mercedes-Benz Vito
Geschreven door: Wendan Poelstra
4 - 7 min. read

Ben jij op zoek naar een veelzijdige en duurzame middenklasse bedrijfswagen? Dan heb jij de keuze uit de zuinige Mercedes-Benz Vito en de praktische Volkswagen Transporter

Zowel de Mercedes Vito als de Volkswagen Transporter zijn betrouwbare bedrijfsbussen voor uiteenlopende transportoplossingen. Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen deze twee klasbakken.

Wat deze verschillen zijn tussen de populairste middenklasse bussen in Nederland?

Je ontdekt in deze blog alles over de Volkswagen Transporter vs. de Mercedes Vito, zodat jij straks weet welke het beste past bij je bedrijf.

Voor- en nadelen van de Volkswagen Transporter

De Volkswagen Transporter is een populaire bedrijfswagen die veel gebruikt wordt voor zowel personen- als goederenvervoer. Vanwege zijn praktische functionaliteiten en afmetingen is de VW Transporter geliefd bij vakmensen en koeriers in Nederland.

Zo is de VW Transporter vooral populair vanwege zijn veelzijdigheid en nuttige laadruimte.

Benieuwd waarom ondernemers  nog meer kiezen voor de VW Transporter? Je leest het hieronder. 

Volkswagen Transporter

De 3 grote voordelen van de Volkswagen Transporter:

 1. Kwaliteit: de Volkswagen Transporter staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit. Deze transportbussen zijn betrouwbaar en hebben een goed gegalvaniseerde (coating van zink wat corrosie vermindert) carrosserieën.
 2. Comfort: een ergonomische werkomgeving is wat de Volkswagen Transporter kenmerkt. Zo kun je onder andere het stuurwiel en de bestuurdersstoel naar wens aanpassen.

  Dankzij het ruime overzicht wat je hebt vanuit de cabine, is het navigeren in drukke steden en bouwplaatsen bovendien een prettige ervaring. 
 3. Betrouwbaar: de Volkswagen Transporter is een bekend begrip in de Nederlandse bedrijfswereld. Al sinds 1950 is dit een van de meest verkochte middelgrote bestelbussen.

  Sindsdien zijn er verschillende modellen op de markt gebracht, onder meer de  Volkswagen Transporter T1 tot en met de T6.

De nadelen van de Volkswagen Transporter:

De Volkswagen Transporter is weliswaar een zeer betrouwbare bedrijfsbus die een lange levensduur heeft, daarentegen kent de Transporter ook een nadeel. Zo kan de tweede zitrij bij de dubbele cabine als oncomfortabel worden ervaren.

De zitting is niet meer dan een schuimkussen waar je op zit. Dit maakt het afleggen van lange(re) afstanden oncomfortabel voor medepassagiers. 

Voor- en nadelen van de Mercedes-Benz Vito

De Mercedes-Benz Vito is een uitstekende bestelwagen. Mercedes-Benz staat voor kwaliteit, luxe en innovatie en dit zie je ook terugkomen in de populaire Vito. 

Benieuwd naar de voordelen van de Mercedes-Benz als bedrijfswagen? Je leest het hieronder. 

Mercedes Vito

De 3 grote voordelen van de Mercedes-Benz Vito:

 1. Modern en vooruitstrevend: Mercedes-Benz staat voor kwaliteit, luxe en innovatie. Dit maakt het rijden in de Mercedes Vito erg aangenaam. 
 2. Veiligheid: de Mercedes-Benz Vito beschikt over de nodige veiligheidsvoorzieningen. Zo is de Vito voorzien van een elektronisch stabiliteits programma, een zijwindassistent, wegrijassistent, anti doorslip regeling en een bandenspanningscontrole. 

  Hierdoor hoef je je als ondernemer geen zorgen te maken over onverwachte gebeurtenissen op het wegdek.
 3. Maatoplossing: de Mercedes-Benz Vito is beschikbaar in meerdere maatoplossingen. Dit betekent dat de Vito beschikbaar in verschillende lengte- en hoogtematen en carrosserieën. Bij de aanschaf van een Vito heb je nu onder meer de keuze uit:
  • Voorwiel-, achterwiel- en 4×4-wielaandrijving
  • Drie verschillende lengtes

Dit betekent dat je de Mercedes Vito kunt aanpassen naar wens, zodat deze aansluit bij je behoeften als ondernemer. 

Nadelen van de Mercedes-Benz Vito

Ondanks de luxe, kwaliteit en betrouwbaarheid van de Mercedes-Benz Vito valt het vermogen van de Vito soms tegen. Het vermogen van de Vito ligt rond de 88 pk, wat het vervoeren van zwaardere ladingen lastig en uitdagend maakt. 

Volkswagen Transporter vs. Mercedes-Benz Vito, welke moet ik kiezen?

Wanneer je aan het oriënteren bent welke bedrijfsbus het beste bij jou past, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende zaken:

 • je persoonlijke behoeften
 • je werkomstandigheden
 • budget
 • duurzaamheid

Daarom hebben we hieronder belangrijke kenmerken uitgelicht en gekeken welke bestelbus het beste uit de test komt.

Laadruimte

Zowel de VW Transporter als de Mercedes-Benz Vito zijn uitstekende bedrijfswagen met veel laadruimte. Toch heeft VW Transporter meer laadruimte en laadvolume ten opzichte van de Vito. Dit maakt de Transporter geschikt voor de ondernemer die op zoek is naar een ruime(re) bedrijfswagen.

🏆 De winnaar: Volkswagen Transporter

Verbruik

Het verbruik van een bedrijfsvoertuig speelt tegenwoordig een steeds grotere en belangrijkere rol in de aankoop van een occasion. Op het verbruik kun je als ondernemer veel besparen. Als we kijken naar de VW Transporter en de Mercedes-Benz Vito dan zien we dat er grote verschillen zijn.

Het verbruik van de Mercedes-Benz Vito ligt rond de 6,3 liter per 100 km. Rijd je op de snelweg? Dan ligt het verbruik rond een gemiddelde van 5,4 liter per 100 km. De Volkswagen Transporter rijdt daarentegen met een gemiddeld verbruik van 9 liter per 100 km. Dit is een flinke stijging. Wil je besparen op de brandstofkosten? Dan is de Vito geschikt voor jou.

🏆 De winnaar: Mercedes-Benz Vito

Een Volkswagen Transporter of Mercedes-Benz Vito?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn we bij het einde aangekomen van de vergelijking tussen de VW Transporter en de Mercedes Vito. Beide degelijke bedrijfsbussen die je kunt inzetten voor je bedrijf.

Nu luidt echter de vraag: wie gaat er met de prijs vandoor? 

Beide bestelbussen zijn geschikt voor uiteenlopende situaties en werkzaamheden. Ben je op zoek naar een degelijke bedrijfswagen, maar wil je niet te veel betalen? Dan is de Mercedes Vito geschikt voor jou. 

Ben je op zoek naar een robuuste bedrijfsvoertuig met veel laadruimte en laadvolume? Dan is de VW Transporter geschikt voor jou.

Beide onbetwiste zakelijke voertuigen! 

Bekijk ons ruime voorraad van VW Transporters en Mercedes Vito’s

Ben jij op zoek naar een veelzijdige en duurzame middenklasse bedrijfswagen? Dan heb jij de keuze uit de zuinige Mercedes-Benz Vito en de praktische Volkswagen Transporter. Zowel de Mercedes Vito als de Volkswagen Transporter zijn betrouwbare

Gerelateerde artikelen:

Fiscale voordelen aanschaffen bedrijfsbus

Top 5 Bedrijfsbussen voor Stukadoors