Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Ford Transit Courier afmetingen

De Ford Transit Courier is de meest compacte bedrijfswagen van Ford, populair onder ondernemers in diverse sectoren zoals de techniek, koeriersdiensten en installatie. 

Deze populariteit heeft de Courier te danken aan zijn combinatie van compacte afmetingen, uitstekende brandstofefficiëntie en verrassende ruime laadcapaciteit van 2,9 m3. 

Daarnaast biedt hij een groot gebruiksgemak met een lage laadvloer en brede achterdeuren, waardoor je eenvoudig kunt laden en lossen en de laadruimte naar wens kan inrichten. Dit maakt het mogelijk om moeiteloos verschillende gereedschappen en goederen te vervoeren, zoals bouwmateriaal, technische apparatuur, pakketten en installatiemateriaal. 

Bovendien zorgt de compacte omvang ervoor dat je met de Ford Transit Courier goed wendbaar bent in het drukke stadsverkeer. 

Benieuwd of de Ford Transit Courier bij jouw werk past? Op deze pagina vind je alle informatie over de afmetingen van de Ford Transit Couriers!

Afmetingen Ford Transit Courier

De L1H1 is de basisuitvoering van de Ford Transit Courier. Dit is ook de enige uitvoering van de Transit Courier. 

De afmetingen van de Ford Transit Courier worden altijd aangeduid met een L/H-combinatie. Hierin staat ‘L’ voor lengte en ‘H’ voor hoogte. 

Dit is de standaardmethode om de afmetingen van bedrijfsbussen aan te geven. Het is belangrijk om te weten dat deze L/H-combinaties kunnen variëren tussen verschillende merken en modellen.

Bijvoorbeeld: De Ford Transit Courier L1H1 is compacter dan de grotere Ford Transit Connect L1H1. Hoewel beide dezelfde L/H-combinatie hebben. 

Deze L/H-combinatie geeft alleen aan dat ze dezelfde basisuitvoering hebben qua lengte en hoogte, ook al zijn de echte afmetingen van de Transit Connect ruimer. Daarnaast verschillen beide modellen aanzienlijk van de Fiat Talento L1H1, ondanks dezelfde L/H-combinatie. 


Ford Transit Courier afmetingen van 2014 tot 2024

De eerste generatie van de Ford Transit Courier werd geproduceerd van 2014 tot 2024. Dit model heeft één L/H-combinatie. 

Je kan de afmetingen van de Ford Transit Courier (2014 – 2024) aflezen in de volgende tabel: 

L1H1
Wielbasis (cm)248
Lengte achteroverbouw (cm)84
Lengte voertuig (cm)415
Lengte laadruimte (cm)162
Breedte laadruimte (cm)148
Tussen de wielkasten (cm)101
Hoogte laadruimte (cm)124
Hoogte voertuig (cm)177
Laadvolume (m3)2,3

Ford Transit Courier afmetingen van 2024 tot heden

De tweede generatie Ford Transit Courier is een slag groter dan zijn voorganger. 

Bekijk de onderstaande tabel voor alle afmetingen van de Ford Transit Courier vanaf 2024:

L1H1
Wielbasis (cm)269
Lengte achteroverbouw (cm)81
Lengte voertuig (cm)433
Lengte laadruimte (cm)180
Breedte laadruimte (cm)153
Tussen de wielkasten (cm)122
Hoogte laadruimte (cm)112
Hoogte voertuig (cm)182
Laadvolume (m3)2,9

Ford Transit Courier leasen of kopen?

Vanuit Van der Wal Vans helpen we je graag aan je gewenste Ford Transit Courier. Neem gerust contact met ons op voor advies op maat of doe online een aanvraag.

Bekijk ook: