Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Volkswagen Crafter L3H2 afmetingen

De Volkswagen Crafter is de grootste bedrijfswagen van het Duitse automerk. Bovendien is deze grote bus één van de populairste jongens in zijn klas(se). Dat veel ondernemers kiezen voor het kopen of financial leasen van een Volkswagen Crafter L3H2 is dan ook simpel te verklaren:

✓ Beschikt over een enorm laadvermogen
✓ Eenvoudig zware lading inladen en vervoeren
✓ Verzekerd van maximaal rijcomfort

De Volkswagen Crafter is verkrijgbaar in maar liefst 15 L/H-combinaties, waaronder de Volkswagen Crafter L3H2. Deze uitvoering is het standaardformaat voor de vanaf 2017 uitgebrachte Crafters. Daarnaast is er ook een eerdere variant van de VW Crafter L3H2, geproduceerd van 2006 - 2017. Dit model is twee keer verlengd en één keer verhoogd vergeleken met de Crafter L1H1.

Ben jij als ondernemer op zoek naar een betrouwbare Volkswagen Crafter L3H2 voor je bedrijf? Ontdek dan hier alle functionaliteiten en voordelen van deze populaire bus!

Hierboven zie je de afmetingen van een Volkswagen Crafter (prototype) 2017 – heden

1. Volkswagen Crafter L3H2 Afmetingen

De Volkswagen Crafter L3H2 geeft het gemak om een grote lading in één keer te moeten vervoeren. Zo kunnen ondernemers met de Crafter L3H2 (2006 – 2017) tot maar liefst 14,8 m3 laadvolume tegelijkertijd vervoeren, bij een oppervlakte dat gelijk staat aan wel 6 europallets. 

De Volkswagen Crafter is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Naast de verschillende L/H-combinaties is de Crafter ook beschikbaar als bakwagen

Bovendien is deze deze grote bus uitgerust met voorwiel-, achterwiel- of vierwielaandrijving. Zo kan je er van uitgaan dat er altijd een Crafter is die aansluit bij je rijstijl. 

Een Volkswagen Crafter L3H2 (2006 – 2017) is twee keer verlengd en één keer verhoogd, terwijl de Crafter L3H2 (2017 – heden) bekend staat als het standaardmodel. Het is dus belangrijk om te weten dat de afmetingen van een specifieke L/H-combinatie vaak verschillen per merk en model. 

Voorbeeld Afmetingen Merk en Model

Een Mercedes Sprinter L3H2 heeft een inhoud van 14 m3 tot zijn beschikking, terwijl een Crafter L3H2 tot 9,9 m3 laadvolume biedt. 

Hieronder de buitenkant afmetingen van een Volkswagen Crafter L3H2:

Afmetingen laadruimte Volkswagen Crafter L3H2; 2019 – heden
Volkswagen Crafter L3H22006 – 20172017 – heden
Wielbasis (cm)432364
Lengte achteroverbouw (cm)161134
Lengte voertuig (cm)694598
Lengte laadruimte (cm)430320
Breedte laadruimte (cm)178183
Tussen de wielkasten (cm)135127
Hoogte laadruimte (cm)162 – 172162 – 172
Hoogte voertuig (cm)270235
Laadvolume (m3)6,0
Daklast (kg)150
Afmetingen Volkswagen Crafter L3H2

2. Laadruimte Volkswagen Crafter L3H2

Van alle Volkswagen bedrijfswagens beschikt de VW Crafter over de meeste hoeveelheid laadvolume. Door het diverse aanbod in L/H-combinaties,  zie je ook grote verschillen in de aanwezige laadruimte. 

✓ De Crafter L3H2 heeft bijvoorbeeld 9,9 m3 laadvolume beschikbaar, terwijl de Crafter L4H3 op 14,4 m3 laadvolume zit.

✓ De grootste Crafter (L5H4) heeft daarintegen 18,4 m3 laadvolume en behoort zelfs tot een van de grootste bedrijfsbussen op de markt!

3. Aanbod Volkswagen Crafter bestelbussen

4. Volkswagen Crafter bij Van Der Wal Vans

Naast de Volkswagen Crafter L3H2 kan je ook bij ons terecht voor andere Crafters zoals:

5. Volkswagen Crafter kopen of leasen

Bij Van der Wal Vans kan je als ondernemer een jong gebruikte Volkswagen Crafter kopen of financial leasen. Ons team helpt al jaren ondernemers uit verschillende industrieën, met specifieke behoeften aan de meest geschikte Volkswagen.

Al deze Volkswagens zijn dan ook met zorg ingekocht bij betrouwbare partners en rijklaar op voorraad.

6. FAQ

Vanaf welk maandbedrag kan ik een Volkswagen Crafter financial leasen?

De Volkswagen Crafter is al verkrijgbaar vanaf 375 euro p/m. Dit betekent dat je middels financial lease voordelig in een betrouwbare bedrijfsauto kunt rijden zonder grote investering van tussen de 18.000 euro tot 35.000 euro in één keer. 

Is de Volkswagen Crafter leverbaar met een diesel- of een benzinemotor?

Onze Volkswagen Crafters zijn standaard uitgerust met een dieselmotor. 

Zoek je een Volkswagen Crafter met een benzinemotor? Neem dan hier contact met ons op, dan zoeken wij voor jou de beste Crafter occasion!

Is de Mercedes-Benz Sprinter een automaat of handgeschakeld?

De Volkswagen Crafter is verkrijgbaar is leverbaar met een handgeschakelde versnellingsbak.

Wil jij een Volkswagen Crafter automaat? Neem dan hier contact op met een van onze lease-adviseurs. Dan zoeken wij voor jou de beste Crafter occasion!

Is de Volkswagen Crafter verkrijgbaar met een dubbele cabine?

De Mercedes-Benz Sprinter is verkrijgbaar met een dubbele cabine. Dit model is ideaal voor zowel personen- als goederenvervoer.

Neem hier contact op met één van onze specialisten voor een Volkswagen Crafter dubbele cabine.

Is de Volkswagen Crafter verkrijgbaar met een enkele cabine?

De Volkswagen Crafter met enkele cabine heeft de meeste laadruimte van alle varianten. Dit maakt de gesloten bestelbus uitermate geschikt voor koeriers die veel goederen moeten vervoeren of vakmensen met veel materiaal.