Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Bedrijfswagen Dubbele Cabine

Wil jij op een praktische manier personen- en goederenvervoer combineren? dan is een dubbele cabine precies wat je nodig hebt!

Bovendien kan je met een dubbele cabine met grijs kenteken ook nog eens profiteren van vele fiscale voordelen.

Enkele voordelen van een dubbele cabine:

– extra zitplaatsen (5 tot 6 personen)
– combinatie personen- en goederenvervoer
– leverbaar in verschillende varianten

Meer weten over de mogelijkheden van een dubbele cabine? Lees dan deze pagina!


1. Wat is een dubbele cabine?

De dubbele cabine (afgekort DC) is een bedrijfswagen met een extra rij zitplaatsen. Dit maakt de dubbele cabine uitermate geschikt voor ondernemers die het vervoeren van personen en goederen willen combineren.

Je hebt bij deze carrosserie:

 1. een extra cabine met zitplaatsen. 
 2. laadruimte voor materiaal of andere goederen.


Bovendien heb je voldoende zitplaatsen om met een team van 5 of 6 mensen naar een klus toe te rijden, terwijl je ook nog eens ruimte hebt om materiaal op te slaan. Het voordeel van een dubbele cabine?

Je kan bijvoorbeeld besparen op brandstofkosten, omdat je niet met twee bussen meer naar een klus hoeft te rijden. Wil je juist alle aanwezige ruimte in de bus optimaal benutten?

Dan is een enkele cabine de beste optie, want bij deze carrosserie heb je namelijk de meeste laadruimte ter beschikking.

Kort samengevat: een dubbele cabine biedt meer ruimte voor personenvervoer, terwijl een enkele cabine juist meer ruimte biedt voor het opslaan van goederen.

2. Dubbele Cabine Grijs Kenteken

Een dubbele cabine met grijs kenteken is fiscaal gezien vaak aantrekkelijk.

Je profiteert namelijk van:

 1. de regel dat je geen BPM hoeft te betalen bij de aanschaf van je auto.
 2. een lagere verzekeringspremie.
 3. een lagere motorrijtuigenbelasting.
 4. het recht op investeringsaftrek.

 
Let op: een bus met dubbele cabine moet wél aan een aantal harde eisen voldoen om als grijs kenteken geregistreerd te worden.

Denk hierbij aan het beschikken over:

 • een gesloten laadruimte of open laadbak.
 • maximaal één extra rij zitplaatsen.
 • maximaal één zijruit laadruimte.
 • een vaste achterwand.

3. Waar je op moet letten bij de aanschaf van een dubbele cabine?

Ben jij als ondernemer op zoek naar een bedrijfswagen met dubbele cabine? Dan is het belangrijk om allereerst je behoeften in kaart te brengen. Je wil natuurlijk rijden in een bus die aan je wensen voldoet.

Daarom hebben we 3 belangrijke punten om rekening mee te houden op een rijtje gezet voor wanneer je een dubbele cabine aanschaft.

 • Laadruimte: zodra je weet wat je gaat vervoeren, kan je pas inschatten hoeveel laadruimte je nodig hebt. Wanneer je dit weet, kan je bepalen welke bus het beste bij je past.
 • Verbruik: De ene bus is de andere niet qua verbruikskosten. Let daarom goed op het verbruik van je gewenste dubbele cabine.
 • Comfort: Je gaat waarschijnlijk veel tijd van je dag besteden in je bus. Kijk daarom goed naar de uitrustingen die het voertuig biedt. Denk hierbij aan hoeveelheid beenruimte, kwaliteit van de stoelen, aanwezigheid van airco…

4. Dubbele Cabine kopen of leasen

Bij Van der Wal Vans zijn we gespecialiseerd in de in- en verkoop van jong gebruikte bedrijfswagens met dubbele cabine. Dit betekent dat je bij ons 365 dagen per jaar terecht kan voor het kopen of financial leasen van een dubbele cabine naar keuze.

Bekijk hier onze voorraad bedrijfsbussen met dubbele cabine

5. Populaire bedrijfswagens met Dubbele Cabine

5.1 Mercedes Vito Dubbele Cabine

De Mercedes Vito is de op één na grootste bus van Mercedes, op de Transporter na. Deze Vito beschikt over een dubbele cabine variant met veel laadruimte. Bovendien heb je plek voor 5 á 6 inzittenden. 

5.2 VW Transporter Dubbele cabine

De Transporter is de grootste bus van Volkswagen. Als je ruimte nodig hebt voor materiaal, maar ook voor meerdere passagiers (vijf tot zes personen), dan is dé Volkswagen Transporter met dubbele cabine een uitstekende keuze! 

5.3 Opel Vivaro Dubbele Cabine

De Opel Vivaro is een praktische bezorgwagen met een dubbele cabine uitvoering. Bovendien maakt het slimme interieur van de Vivaro het mogelijk om personen en goederenvervoer uitstekend met elkaar te combineren.

6. De meest toonaangevende dubbele cabine bedrijfswagens

Bij Van der Wal Vans hebben we alle toonaangevende merken voor dubbele cabines op voorraad. Dit betekent dat we je altijd merkonafhankelijk advies geven over de dubbele cabines die het beste past bij jouw situatie.

Bekijk hieronder een greep uit onze voorraad dubbele cabines.