Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Wendan Poelstra
5 - 7 min. read
09 jan, 2024
09 januari, 2024

De 10 populairste bedrijfswagens in 2024

Ben jij als ondernemer op zoek naar een betrouwbare bedrijfswagen? Of ben je gewoon enorm nieuwsgierig wat momenteel de populairste bedrijfswagens zijn?

Goed nieuws!

In deze blog hebben wij de 10 populairste bedrijfswagens van 2024 voor je op een rijtje gezet.

Geschreven door: Wendan Poelstra
5 - 7 min. read

1. Mercedes-Benz Sprinter

De Mercedes-Benz Sprinter is één van de populairste grote bedrijfswagens. Maar waarom kiezen veel ondernemers nou voor deze Sprinter? 

Naast het betrouwbare karakter en de hoge rijcomfort van deze Duitse klasbak zijn er vele maatoplossingen op de markt. Dit betekent dat er voor praktisch iedere ondernemer wel een geschikt model tussen zit en je de keuze hebt uit verschillende afmetingen en carrosserieën.

2. Volkswagen Transporter

De Volkswagen Transporter is misschien wel de populairste middenklasse bedrijfswagen. Waar je je ook bevindt in Nederland, de VW Transporter zie je overal rijden. En hier zijn meerdere goede redenen voor… 

De Transporter staat bekend om zijn langdurige duurzaamheid. Het zijn zeer degelijke en betrouwbare bedrijfswagens die een lange levensduur hebben. Weinig merken kunnen Volkswagen overtreffend als het gaat om kwaliteit, betrouwbaarheid en uitstraling

3. Volkswagen Crafter

De Volkswagen Crafter mag zeker niet ontbreken in de top 10 populairste bedrijfswagens van 2024. Zo is de Crafter namelijk uitermate geschikt voor het vervoeren van zware pakketten of grote pallets. 

Bovendien kun je met de Crafter ontspannen de weg op. Het innovatieve assistentiesysteem zorgt dat jij op onoverzichtelijke bouwplaatsen, kleine bospaden of smalle straten veilig en relaxed kunt blijven rijden.

De Volkswagen Crafter is verkrijgbaar in verschillende afmetingen met diverse laadvermogens. Zo heb je een Crafter met zowel voorwiel- als achterwiel aandrijving, maar ook 4Motion vierwielaandrijving. 

De krachtige en zuinige Euro-6 motoren zijn gebouwd op betrouwbaarheid.

4. Renault Master

De Renault Master is de grootste bedrijfswagen van Renault. Zo heeft de Master met achterwielaandrijving (2010 – heden) een laadvolume tot ruim 15,8 m3. Deze grote bestelbus is naast zijn praktische afmetingen, populair vanwege zijn uitgesproken stijl en betrouwbaarheid.

Robuust en modern is wat de Master kenmerken.

Een modern dashboard, uitgebreide uitrustingen en slimme rijhulpsystemen maakt het werk voor de ondernemer eenvoudiger in deze populaire bestelbus. Bovendien is de Renault Master uitgerust met opties die je werkdag als vakprofessional nog comfortabeler maken.

Denk hierbij aan: 

  • Slim ingericht interieur: de Master is ingericht om in je behoeften als ondernemer te voorzien. De cabine van de Renault master heeft namelijk veel handige opbergruimtes.
  • Eenvoudig in- en uitladen: de Renault Master is voorzien van handgrepen en verschillende sjorogen in de laadruimte. Bovendien heeft de Renault Master één van de laagste tildrempels op de markt
  • Geavanceerde rijhulpsystemen: het rijhulpsysteem van de Master is ingericht om de rij-omstandigheden te verbeteren. Parkeersensoren en een dode hoek waarschuwingssysteem behoren tot de vele mogelijkheden van de Master.

5. Ford Transit

De Ford Transit is sinds jaar en dag een populaire grote bestelbus in Nederland. Zo is de Transit geschikt voor ondernemers die veel lading willen vervoeren in een betrouwbare bestelbus.

De Transit staat daarnaast bekend om zijn prettige rijeigenschappen. Het keren en draaien in deze grote bus is bijvoorbeeld relatief eenvoudig. 

Ook beschikt de Ford Transit over een grote laadruimte. Met ruim 15,1 m3 laadvolume is deze bedrijfsbus geschikt voor het vervoeren van veel (en zware) goederen.

Met z’n krachtige motor van 170 pk is de Ford Transit een veel gewilde bedrijfsbus.

6. Opel Vivaro

Ook de multifunctionele Opel Vivaro mag zeker niet ontbreken in de top 10 bedrijfswagens van 2024. Zo behoort de Vivaro tot één van de meest gewilde middenklasse bestelbussen op de markt.

Zo is de Opel Vivaro verkrijgbaar in drie verschillende lengtes; De L1-versie is met een lengte van 4,60m erg praktisch in het drukke stadsverkeer en biedt plaats voor 2 europallets. De L2-versie is 4,95m en de L3-versie is 5,3m lang. De L2- en L3-versie bieden plaats voor 3 europallets.

Verkrijgbaar in 3 verschillende carrosserievormen; de gesloten bestel, dubbele cabine en een platform cabine.

Bovendien is dit voertuig zeer compact en maken ze gebruik van slim ruimtegebruik. Zo is de Vivaro voorzien van een multifunctioneel passagiersbank met een doorlaadluik wat de flexibiliteit van dit voertuig aanzienlijk vergroot. Het laadvolume wordt hierdoor namelijk vergroot – tot zo’n 6,6 m3

Dit is één van de voordelen waarom ondernemers kiezen voor de multifunctionele Opel Vivaro. 

7. Mercedes-Benz Vito

De Mercedes-Benz Vito is een populaire middenklasse bus voor professioneel transport. Zo is de Mercedes Vito ideaal voor het vervoeren van goederen, materialen, en meer. Wat de Vito populair maakt, is de configureerbaarheid. Je kan als ondernemer de binneninrichting naar wens aanpassen.

Vooral zzp’ers en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf gebruiken de Vito bedrijfswagen. Met een laadvermogen van ruim 985 kg is de Vito een wendbaar bedrijfsvoertuig die voldoende ruimte biedt.

8. Volkswagen Caddy

De Volkswagen Caddy is een populaire bedrijfswagen vanwege zijn compactheid en moderne uitstraling. Van alle bestelauto’s die in Nederland worden verkocht, behoort de Caddy tot de top 3, samen met de Renault Kangoo en de Ford Transit Connect. 
Deze populariteit is makkelijk te verklaren. Zo is zowel de techniek als de vormgeving van deze bestelauto uitmuntend. 

9. Opel Combo

De Opel Combo is een compacte bestelauto die je tegenwoordig veel ziet rijden op de Nederlandse wegen. Zo is de Opel Combo uitgeroepen tot bestelbus van het jaar in 2021 door het Nederlandse vakblad Automobiel Management

De Opel Combo lijkt vanaf de buitenkant een compacte bedrijfswagen. Maar vergis je niet, de binnenkant heeft veel laadruimte, tot wel 3,9 m3 met een laadvermogen tot 975km

10. Fiat Ducato

We sluiten de top 10 populairste bedrijfswagen van 2024 af met de Italiaanse Fiat Ducato. De Ducato is het vlaggenschip onder de bedrijfsvoertuigen en is het antwoord op alle professionele behoeften.

Zo worden de Fiat modellen (waaronder de Ducato) vaker uitgerust met efficiëntere en milieuvriendelijkere Euro 6D-motoren

De Fiat Ducato staat bekend om zijn motoren: prestaties, milieuvriendelijkheid en efficiëntie. De vernieuwde versnellingsbak heeft een andere bouw dan zijn voorgangers en is hierdoor minder storingsgevoelig. 


Ben je op zoek naar de perfecte bedrijfswagen voor jouw onderneming?

Bekijk hier ons volledig aanbod occasions.

Ben jij op zoek naar een betrouwbare bedrijfswagen? Of ben je nieuwsgierig wat de populairste bedrijfswagens van 2022 zijn? Lees dan snel verder!

Gerelateerde artikelen:

Uitstel zero-emissiezones: ondernemers langer toegang tot stadscentra met dieselbus

Bestelbus verzekeren: alles wat je moet weten