Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Ryan Richardson
3 - 4 min. read
21 dec, 2021
21 december, 2021

De ideale bedrijfswageninrichting in jouw situatie (handige tips)

Een bedrijfswageninrichting kan voor meerdere doelen dienen. Zo heeft de ene ondernemer een bus nodig die aan specifieke eisen voldoet voor de opdrachtgever, terwijl de ander juist een koel- of vriessysteem nodig heeft om kwetsbare goederen te vervoeren. 

Kortom, het is belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden alvorens je bepaalt welke bedrijfswageninrichting in jouw situatie geschikt is.

In deze blog leggen we je in 3-5 minuten precies uit waar je op moet letten bij een bedrijfswageninrichting.

Geschreven door: Ryan Richardson
3 - 4 min. read

1. Wat is het doel van jouw bedrijfswageninrichting?

Bepaal altijd eerst wat het doel is van je bedrijfswageninrichting. De inrichting van je bus kan bedoeld zijn om:

  1. te voldoen aan voorwaarden van een opdrachtgever (PostNL, DHL).
  2. goederen of de inrichting zelf te beschermen tegen beschadiging.
  3. je werk zo makkelijk mogelijk te maken.

Conclusie: er zijn meerdere redenen te bedenken waarom je voor een bepaalde bedrijfswageninrichting gaat. Echter, het is belangrijk om te weten voor welk doel de inrichting dient.

Ben jij op zoek naar een bestelbus en wil je graag advies over de meest geschikte inrichting? Dan helpen wij van Van der Wal Vans je graag verder!

2. Waarom een bedrijfswageninrichting op maat?

Als ondernemer wil je een bus waarmee je efficiënt en prettig kan werken. De inrichting van je bus is essentieel om dit te bewerkstelligen. Daarnaast is het in vaak ook (wettelijk) verplicht om een bepaalde inrichting te gebruiken.

Dit zie je vaak bij opdrachtgevers zoals PostNL en DHL die werken met ZZPer koeriers. Ook wanneer je goederen vervoert met een houdbaarheidsdatum (fruit, vlees, vis) is een specifieke inrichting met koel- of vriessysteem vereist.

Waar je dus op moet letten bij de inrichting van je bus:

✓ Verplichtingen. Vervoer je goederen met een houdbaarheidsdatum zoals vlees en vis of ga je werken voor opdrachtgevers die strenge eisen stellen aan je bedrijfsbus? Dan heb je vaak te maken met verplichte eisen aan je bedrijfswageninrichting.

✓ Jouw unieke situatie.
Heb je zeeën aan laadruimte nodig of is het juist belangrijk dat je wendbaar bent in het drukke stadsverkeer? De taken, maar ook je unieke situatie bepalen welke inrichting het beste past bij jouw bus.

3. Mag ik mijn bedrijfswageninrichting aanpassen?

Zodra je een bus koopt of aanschaft middels financial lease, heb je de vrijheid om de bus naar eigen wens in te richten. Echter, in de meeste gevallen heeft dit invloed op de restwaarde van je bus.

Het kan namelijk zomaar zo zijn dat de volgende eigenaar, de door jou gemaakte aanpassingen, niet perse van toegevoegde waarde vindt. Hetgeen wat voor jou prettig of noodzakelijk is, kan voor een ander dus een obstakel zijn om de bus te kopen of leasen.

Conclusie: Als je een bedrijfsbus aanschaft middels Financial Lease of koopt, heb je alle vrijheid om de inrichting van de desbetreffende bus aan te passen. Toch vergroot dit de kans op een lagere restwaarde, omdat de volgende eigenaar andere wensen heeft.
Uiteindelijk draait het maar om één ding; dat jij zo efficiënt mogelijk kan werken!

Laat je hier informeren door een van onze specialisten, mocht je vragen hebben over de juiste inrichting voor je bus.

4. Standaardinrichting

Bij ons van Van der Wal Vans kan je bussen met een inrichting krijgen voor specifieke branches.

Ben jij bijvoorbeeld een koerier, vakman of een timmerman op zoek naar een bus met inrichting op maat? neem dan contact met ons op.

Ben jij op zoek naar een bestelbus?

Bekijk dan onze voorraad aan bussen die allemaal direct leverbaar zijn. Mocht je een andere vraag hebben, dan helpt onze bedrijfswagen-specialist Isaak je graag verder!

Een bedrijfswageninrichting kan voor meerdere doelen dienen. Zo heeft de ene ondernemer een bus nodig die aan specifieke eisen voldoet voor de opdrachtgever, terwijl de ander juist een koel- of vriessysteem nodig heeft om kwetsbare

Gerelateerde artikelen:

Top 5 Bedrijfsbussen voor Stukadoors

Top 5 zuinigste bestelbussen in 2024