Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Koelwagen

Ben jij op zoek naar een goed geïsoleerde bus voor het vervoeren van goederen die (snel) bederven? Dan is een betrouwbare koelwagen iets voor jou!

– Vriezen laadruimte tot -20°C
– uitgerust met afwateringssysteem
– Hygiënische afwerking

Meer weten over de mogelijkheden van een koelwagen? Lees dan deze pagina over de coolste bedrijfswagen!

Koelwagen kopen of leasen

Wil jij als ondernemer een koelwagen kopen of leasen? Dan is het raadzaam om te kijken naar de staat van de auto. Zo is het bij een koelwagen van essentieel belang dat het is voorzien van een kwalitatief goed koel- of vriessysteem.

Je gaat namelijk goederen vervoeren die onder specifieke temperatuursomstandigheden van A naar Z bezorgd moeten worden. Daarom kopen wij al onze koelwagens in bij betrouwbare partners zodat jij straks geen derving of schade aan je bus ervaart!

Bekijk hieronder een greep uit onze betrouwbare voorraad:

Kenmerken van een koelwagen

Als je kwetsbare goederen (temperatuur-gecontroleerd) moet vervoeren, dan heb je een koelwagen nodig. Dit betekent dat de koelsystemen uiteraard van topkwaliteit moeten zijn, want minimale temperatuurschommelingen kunnen al voor derving zorgen.

Hieronder een aantal goederen die temperatuur-gecontroleerd getransporteerd moeten worden:

  • Bananenvervoer
  • Vleesvervoer
  • Zeevisvervoer

Er zijn tig ondernemers die een koelwagen nodig hebben voor hun bedrijf. Denk aan de plaatselijke slager, supermarkten, bakkers, cateringbedrijven, maar natuurlijk ook ijsverkopers.

Waar je op moet letten bij een Koelwagen

  1. Hygiënisch. De isolatie van een koelruimte moet perfect zijn. Daarom wordt de basisinrichting afgewerkt met polyester. Dit maakt het reinigen van de ruimte eenvoudig.
  2. Afwateringssysteem. Als je goederen vervoert die vocht verliezen, dan is een afwateringssysteem erg handig. Dit betekent namelijk dat je niet iedere keer water uit de laadruimte hoeft te halen…
  3. Verbruik. De zuinigheid van je gewenste koelwagen kan sterk verschillen per merk en model. Bekijk daarom goed naar het verbruik alvorens je een keuze maakt.

De 3 Populairste Koelwagens

Er zijn tientallen koelwagen merken op de markt, maar toch zijn er drie merken die de populariteitsprijs winnen.

We hebben deze koelwagens voor je op een rijtje gezet.

1. Renault Master Koelwagen. De Renault Master staat bekend om zijn kwalitatief goede koelwagens. Zo is de Master koelwagen uitgerust met een koel- en vriesinrichting. Dit maakt het mogelijk om diepgevroren lading te vervoeren, maar ook producten die gekoeld of op kamertemperatuur moeten blijven.

2. Mercedes Sprinter Koelwagen. De Mercedes Sprinter Koelwagens staan bekend om zijn flexibiliteit. Of je nou vis, medicijnen of bloemen transporteert, de koelwagens van Sprinter bieden altijd een koelauto die past bij jouw situatie.

3. Volkswagen Caddy koelwagen. Je hebt ook compacte koelwagens op de markt. In deze categorie is de Volkswagen Caddy dan ook erg gewild. Je bent wendbaar op krappe locaties, de auto is uitgerust met veiligheidsfuncties en er zit een regelbaar temperatuurprogramma in!

Koelwagen Kopen of Leasen

Bij Van der Wal Vans kan je als ondernemer een koelwagen kopen of (financial) leasen. Ons team helpt al jaren ondernemers uit verschillende industrieën, met specifieke behoeften aan de meest geschikte bakwagen. Al deze bakwagens zijn dan ook met zorg ingekocht bij betrouwbare partners en erkende leasemaatschappijen.

Bekijk hier onze hele voorraad