365 dagen per jaar open 

300+ bedrijfswagens op voorraad

Livechat Ondersteuning

Koelwagen

Ben jij op zoek naar een goed geïsoleerde bus voor het vervoeren van goederen die (snel) bederven? Dan is een betrouwbare koelwagen iets voor jou!

– Vriezen laadruimte tot -20°C
– uitgerust met afwateringssysteem
– Hygiënische afwerking

Meer weten over de mogelijkheden van een koelwagen? Lees dan deze pagina over de coolste bedrijfswagen!

Kenmerken van een koelwagen

Als je kwetsbare goederen (temperatuur-gecontroleerd) moet vervoeren, dan heb je een koelwagen nodig. Dit betekent dat de koelsystemen uiteraard van topkwaliteit moeten zijn, want minimale temperatuurschommelingen kunnen al voor derving zorgen.

Hieronder een aantal goederen die temperatuur-gecontroleerd getransporteerd moeten worden:

  • Bananenvervoer
  • Vleesvervoer
  • Zeevisvervoer

Er zijn tig ondernemers die een koelwagen nodig hebben voor hun bedrijf. Denk aan de plaatselijke slager, supermarkten, bakkers, cateringbedrijven, maar natuurlijk ook ijsverkopers.

Waar je op moet letten bij een Koelwagen

  1. Hygiënisch. De isolatie van een koelruimte moet perfect zijn. Daarom wordt de basisinrichting afgewerkt met polyester. Dit maakt het reinigen van de ruimte eenvoudig.
  2. Afwateringssysteem. Als je goederen vervoert die vocht verliezen, dan is een afwateringssysteem erg handig. Dit betekent namelijk dat je niet iedere keer water uit de laadruimte hoeft te halen…
  3. Verbruik. De zuinigheid van je gewenste koelwagen kan sterk verschillen per merk en model. Bekijk daarom goed naar het verbruik alvorens je een keuze maakt.

Koelwagen Kopen of Leasen

Bij Van der Wal Vans kan je als ondernemer een koelwagen kopen of (financial) leasen. Ons team helpt al jaren ondernemers uit verschillende industrieën, met specifieke behoeften aan de meest geschikte bakwagen. Al deze bakwagens zijn dan ook met zorg ingekocht bij betrouwbare partners en erkende leasemaatschappijen.

Bekijk hier onze hele voorraad