Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Ford Transit Custom dubbele cabine

De Ford Transit Custom dubbele cabine is de perfecte keuze voor de ondernemer die personenvervoer en goederenvervoer wil combineren. Naast de extra zitplaatsen, kent de Ford Transit Custom met dubbele cabine meerdere voordelen waar je als ondernemer van kunt profiteren. 

Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden en functionaliteiten van de Ford Transit Custom met dubbele cabine.

Voorraad bij Van der Wal Vans

Eigenschappen van de Ford Transit Custom dubbele 

Het grootste voordeel van een dubbele cabine is het combineren van personenvervoer en goederenvervoer. De extra zitplaatsen zorgen ervoor dat jij je collega’s mee kunt nemen op locatie. Wel zo handig, en bovendien gezellig! 

Afhankelijk van je bedrijfssituatie zijn er meerdere modellen die je kunt kopen of financial leasen. Denk hierbij aan een Ford Transit Custom met een dubbele cabine voor een team van 5 à 6 personen. 

Benieuwd naar de voor- en nadelen van de Ford Transit Custom met dubbele cabine? Je leest het hieronder.

 

Voordelen

Meer ruimte voor personenvervoer. Logischerwijs biedt de dubbele cabine van Ford meer ruimte voor personen dan een Ford met een enkele cabine. Perfect voor wanneer je met meerdere personen naar een klus rijdt.

Brandstofbesparing. De mogelijkheid voor het vervoeren van meerdere personen naar een klus kan leiden tot brandstofbesparing. Je hoeft immers niet met verschillende bedrijfsbusjes van klus naar klus te rijden. Ideaal voor wanneer je veel kilometers maakt.

Grijs kenteken. Bedrijfsbussen met dubbele cabine zijn, net zoals enkele cabine, beschikbaar met grijs kenteken. Deze zijn fiscaal aantrekkelijk, omdat je kunt profiteren van bijvoorbeeld een lagere verzekeringspremie of een lagere motorrijtuigenbelasting. 

Ook kun je mogelijk profiteren van de investeringsaftrek en hoef je geen BPM te betalen bij de aanschaf van je auto. Er gelden echter wel een aantal eisen. Hier lees je later meer over.  

Nadelen

Minder laadruimte. De Ford Transit Custom dubbele cabine heeft logischerwijs minder laadruimte dan de enkele cabine. Als je voornamelijk met één of twee personen werkt, kan het raadzaam zijn om voor de enkele cabine te kiezen. 

Duurder in aanschaf. Bedrijfswagens met dubbele cabine zijn vaak duurder in aanschaf (vanwege zijn dubbele cabine). Bovendien zijn ze vaak iets groter dan de bedrijfswagens met enkele cabine. 

Voorwaarden grijs kenteken. Om gebruik te kunnen maken van een grijs kenteken dien je wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Wij hebben ze hieronder voor je opgesomd:

Afmetingen Ford Transit Custom dubbele cabine

De Ford Transit Custom met dubbele cabine beschikt over een laadruimte van 3,5 of 4,4 m2. Terwijl de Ford Transit Custom met enkele cabine laadruimte biedt van 6 tot 8,3 m3.

Afmetingen Ford Transit Custom dubbele cabine 2012 – heden: 

L1/H1L2/H1
Wielbasis (cm)293330
Lengte achteroverbouw (cm)102102
Lengte voertuig (cm)497534
Lengte laadruimte (cm)157194
Breedte laadruimte (cm)177177
Tussen de wielkasten (cm)139139
Hoogte laadruimte (cm)140140
Hoogte voertuig (cm)200197
Laadvolume (m3)3,54,4

Populaire branches

Zoals je hebt kunnen lezen balanceert de Ford Transit Custom met dubbele cabine tussen personenvervoer en goederenvervoer. Dit maakt deze bedrijfswagen een populaire keuze in uiteenlopende bedrijfstakken in ondernemend Nederland. Wij hebben ze hieronder voor je opgesomd:

  • Bouwbedrijven: De extra zitruimte van de Ford Transit Custom dubbele cabine maakt het mogelijk om personeel en benodigdheden, zoals gereedschappen en materialen, in één voertuig te vervoeren.
  • Kleine aannemers (zzp’ers): Kleine aannemers, aannemers met een klein team of zzp’ers zijn in staat om hun werknemers en apparatuur te vervoeren naar verschillende werklocaties zonder de noodzaak van meerdere voertuigen.
  • Hoveniers: Voor bedrijven in de groenvoorziening (zoals hoveniers) is een bedrijfswagen met dubbele cabine ideaal. Het biedt voldoende ruimte voor arbeiders evenals (tuin)gereedschap waardoor ze efficiënter kunnen werken.
  • Dienstverlenende bedrijven: Verschillende dienstverlenende bedrijven, zoals schoonmaakbedrijven, cateringbedrijven en evenementenorganisatoren, kunnen baat hebben bij een bedrijfswagen met dubbele cabine. Dit vergemakkelijkt het vervoer van personeel en benodigdheden naar verschillende locaties.

Ford Transit Custom dubbele cabine kopen of leasen

Bij Van der Wal Vans is het mogelijk om als ondernemer een rijklare Ford Transit Custom dubbele cabine te kopen of financial leasen. Profiteer van onze zekerheidsgarantie en rijd binnen no-time weg in jouw gewenste bedrijfswagen.
Heb je nog vragen over de dubbele cabine, een specifiek model of carrosserie? Of ben je benieuwd naar de opties? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.