Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Mercedes Vito

Als je een robuuste, betrouwbare en flexibele bedrijfswagen zoekt, is de Mercedes-Benz Vito de ideale keuze voor jou. Deze middenklasser van Mercedes weet precies wat ondernemers nodig hebben. Hij biedt een combinatie van ruimte, comfort en betrouwbaarheid, allemaal verpakt in een stijlvol design. 

Wil jij meer informatie over de Mercedes Vito? Op deze pagina bespreken we de verschillende eigenschappen van deze veelzijdige bedrijfswagen.

Voorraad bij Van der Wal Vans

Eigenschappen van de Mercedes Vito

De Mercedes Vito wordt geprezen om zijn veelzijdigheid. Zijn krachtige motor is ontworpen voor optimale prestaties zonder in te leveren op brandstofefficiëntie. Dat betekent meer tijd op de weg en minder tijd bij het tankstation. 

Ook de binnenkant van de Vito is ontworpen met de ondernemer in gedachten. Het zorgvuldig ontworpen interieur biedt topcomfort voor de bestuurder. Maar biedt ook de functionaliteit die je dagelijkse bedrijfsbehoeften eenvoudiger maken. 

Met de Mercedes Vito ben je verzekerd van een rijervaring die zowel aangenaam als efficiënt is.  

Hieronder benoemen we een voor- en nadelen van de Mercedes Vito: 

Voordelen

Laadcapaciteit: De Vito biedt een handige ruimte voor diverse ladingen. Uitstekend voor ondernemers die regelmatig veel goederen vervoeren.

Brandstofefficiëntie: Het gemiddelde verbruik van de Vito ligt rond de 6,3 l/100 km. Op snelwegen is dit zelfs 5,4 l/100km.

Veiligheidsfuncties: Dankzij de nieuwste veiligheids technologieën biedt de Vito een fijne en veilige rit.

Nadelen

Gewicht: Door zijn robuuste bouw kan de Vito zwaarder uitvallen, wat mogelijk invloed heeft op brandstofefficiëntie.

Onderhoudskosten: De onderhouds- en reparatiekosten kunnen hoger uitvallen, gezien het premium karakter van Mercedes.

Beperkte opties: Hoewel de Vito beschikbaar is in verschillende lengtematen, zijn er weinig opties voor een verhoogd dak.

Afmetingen Mercedes Vito

De Mercedes Vito staat bekend als de middelgrote bedrijfswagen van Mercedes. Sinds 2003 zijn er diverse varianten en uitvoeringen van de Mercedes Vito op de markt verschenen. Iedere variant met zijn specifieke afmetingen en laadvolumes. Zo beschikt de Vito over een laadruimte tot wel 6,6 m3

Als je behoefte hebt aan een compactere oplossing, dan kan de Mercedes Citan een goede keuze zijn. Maar heb je juist behoefte aan een ruimer voertuig? Kijk dan eens naar wat de Mercedes Sprinter te bieden heeft. 

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende Mercedes Vito afmetingen: 

Afmetingen Mercedes Vito 2003 – 2014:

L1L2/H1L2/H2L3
Wielbasis (cm)320320320343
Lengte achteroverbouw (cm)77101101101
Lengte laadruimte (cm)249274274295
Breedte laadruimte (cm)165165165165
Hoogte laadruimte (cm)135135176135

Afmetingen Mercedes Vito 2014 – heden:

L1L2L3
Wielbasis (cm)320320343
Lengte achteroverbouw (cm)80104104
Lengte voertuig (cm)489514537
Lengte laadruimte (cm)258283306
Breedte laadruimte (cm)168168168
Tussen de wielkasten (cm)127127127
Hoogte laadruimte (cm)139139139
Hoogte voertuig (cm)191191191
Laadvolume (m3)5,56,06,6
Laadoppervlakte (m2)3,974,384,76
Daklast (kg)150150150

Wil jij informatie over de afmetingen van alle Mercedes bedrijfswagens? Ga dan naar onze Mercedes bedrijfswagens afmetingen pagina.

Populaire branches

De Mercedes Vito is een veelzijdige bedrijfswagen die wordt gebruikt in verschillende sectoren zoals de bouw, logistiek en horeca. De Vito staat bekend om zijn betrouwbaarheid en functionaliteit, wat hem een favoriet maakt onder vele professionals. 

Hier zijn enkele scenario’s waarin de Mercedes Vito als onmisbare partner wordt gebruikt:

  • Bouwprofessionals: Of je nu zware materialen of gereedschappen vervoert, de Vito biedt de krachtige en ruime oplossing die je nodig hebt.
  • Logistieke ondernemers: Voor de ondernemers die zich richten op tijdgevoelige leveringen biedt de Vito veel ruimte en wendbaarheid.
  • Horecaondernemers: Cateraars en evenementenplanners kunnen rekenen op de stijl en functionaliteit van de Vito voor een vlekkeloze service.
  • Vakprofessionals: De Vito is een handig voertuig voor uiteenlopende beroepen, waaronder loodgieters, elektriciens en landschapsarchitecten. De Mercedes Vito biedt genoeg ruimte en betrouwbaarheid tijdens je werkdag.
  • Bloemisten: De stabiele en veilige transportruimte van de Vito is ideaal voor het bezorgen van boeketten en grotere plantarrangementen.
  • Dagelijkse rijders: Met zijn comfort en geavanceerde technologie biedt de Vito een ideale ervaring voor professionals die veel onderweg zijn.

Carrosserievormen

Niet ieder bedrijf is hetzelfde. Daarom is de Mercedes Vito verkrijgbaar in verschillende carrosserievarianten. Hier zijn de belangrijkste carrosserieën waarin de Mercedes Vito beschikbaar is:

Mercedes Vito gesloten bestelbus: dit is de meest voorkomende en standaard variant van de Mercedes Vito. Deze bestelwagen heeft een volledig afgesloten laadruimte, wat helpt bij de beveiliging van de lading.

Mercedes Vito Tourer / personenbus: de Tourer is speciaal ontworpen voor personenvervoer. Bij deze versie is de laadruimte omgebouwd met extra zitplaatsen voor maximaal 9 passagiers. De Vito Tourer wordt dan ook vaak gebruikt als shuttlebus, taxi of voor andere personen vervoersdiensten.

Mercedes Vito dubbele cabine: deze variant heeft een extra rij zitplaatsen achter de bestuurder, waardoor er ruimte is voor meer passagiers. De laadruimte wordt gescheiden van de passagiersruimte. Een dubbele cabine is handig voor ondernemers die zowel mensen als materieel moeten vervoeren. Denk aan bedrijven die als team naar een klus moeten.

Klik hier voor meer informatie over de Mercedes Vito dubbele cabine.

Mercedes Vito Mixto: de Vito Mixto is ook een combinatie van zowel vracht- als personenvervoer. De Mixto biedt meerdere zitplaatsen en een laadruimte in één voertuig. De Mixto en de dubbele cabine varianten lijken dan misschien op elkaar, toch zijn er enkele belangrijke verschillen.

  1. De Vito dubbele cabine heeft een vaste scheidingswand tussen de laadruimte en het passagierscompartiment. Bij de Vito Mixto is dit niet het geval, waardoor je een flexibele ruimte hebt. Zo is het mogelijk om grotere voorwerpen te vervoeren wanneer de achterste zitplaatsen niet in gebruik zijn of zelfs uit het voertuig zijn verwijderd.
  2. Een ander groot verschil tussen de Vito Mixto en dubbele cabine is het aantal passagiers dat vervoerd kan worden. De Mixto biedt 6 zitplaatsen, terwijl de dubbele cabine tot 5 zitplaatsen biedt.

Ben je benieuwd naar de andere bedrijfswagens van Mercedes? Bezoek dan onze Mercedes bedrijfswagens pagina voor een overzicht van alle Mercedes bedrijfswagens. 

Mercedes Vito kopen of leasen

Bij Van der Wal Vans is het mogelijk om een Mercedes Vito te kopen of financial leasen. Wil je meer informatie of heb je hulp nodig bij het vinden van de ideale bedrijfswagen? Wij helpen je graag verder bij het vinden van een Mercedes Vito die het beste past bij jouw situatie. 

Neem gerust vrijblijvend contact op met onze specialisten. Of bekijk ons aanbod van Mercedes Vito’s.