Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Mercedes Vito dubbele cabine

Ben je op zoek naar een bus om zowel personen als goederen te vervoeren? Dan is de Mercedes Vito dubbele cabine een uitstekende keuze voor professioneel gebruik.

De perfecte balans tussen ruimte, comfort en efficiëntie maakt de Vito dubbele cabine een populaire keuze bij ondernemers. De Vito dubbele cabine is namelijk compact genoeg om door stedelijke gebieden te navigeren, maar biedt ook voldoende laadcapaciteit voor personen- en goederenvervoer.

Wil jij meer informatie over de Mercedes Vito dubbele cabine? Op deze pagina vind je alles over de functionaliteiten van deze praktische bus!

Voorraad bij Van der Wal Vans

Eigenschappen van de Mercedes Vito dubbele cabine

De Mercedes Vito dubbele cabine biedt de unieke combinatie van ruimte voor zowel bemanning als lading. Bij de dubbele cabine is een deel van de laadruimte vervangen door een extra rij zitplaatsen. Hierdoor kan je tot maximaal 6 personen (inclusief bestuurder) vervoeren en houdt je ruim 4 m3 laadruimte over voor je goederen. 

Dit maakt de Mercedes Vito dubbele cabine ideaal voor ondernemers die bijvoorbeeld in teamverband naar een klus moeten. Maar ook voor ondernemingen gericht op personenvervoer. Klik hier voor meer algemene informatie over bedrijfswagens met dubbele cabine.

Wil je weten wat de voor- en nadelen zijn van de Mercedes Vito dubbele cabine? Blijf dan verder lezen.

Voordelen

Zitruimte: De dubbele cabine van de Mercedes Vito biedt plaats voor maximaal 5 personen. Tegelijkertijd biedt hij voldoende laadruimte voor gereedschappen en materialen. 

Brandstofefficiëntie: De Vito biedt een goede balans tussen kracht en efficiëntie. Zo heeft hij een gecombineerd brandstofverbruik van ongeveer 6,7 tot 7,1 l/100 km.

Technologie en veiligheid: De Vito is uitgerust met diverse moderne veiligheidssystemen. Deze systemen maken je rit niet alleen comfortabeler maar ook veiliger. Denk aan actieve remassistent, rijstrookassistent en dodehoekassistent.

Nadelen

Gewicht: Door zijn stevige bouw kan de Vito zwaarder zijn dan sommige concurrenten. Dit kan gevolgen hebben voor het netto laadvermogen. 

Prijs: De Mercedes Vito ligt qua aanschafprijs vaak hoger dan sommige van concurrenten.

Laadruimte: Breng goed in kaart wat en hoeveel je wilt vervoeren. De Vito dubbele cabine heeft meer ruimte voor personen waardoor je inlevert op een deel van de laadruimte. 

Afmetingen Mercedes Vito dubbele cabine

De afmetingen van de Mercedes Vito dubbele cabine zijn bijna identiek aan de Mercedes Vito met enkele cabine. Het grootste verschil zit in de lengte van de laadruimte en de hoeveelheid laadvolume. 

De Mercedes Vito met dubbele cabine heeft namelijk een laadvolume die varieert van 3,2 m3 tot 4,55 m3. De Mercedes Vito enkele cabine biedt daarentegen een laadruimte van 5,5 tot 6,6 m3. Deze variant is geschikt voor ondernemers die juist veel laadruimte voor hun goederen zoeken. 

Hieronder vind je de afmetingen van de Mercedes Vito dubbele cabine door de jaren heen.

Afmetingen Mercedes Vito dubbele cabine 2003 – 2014:

L1L2/H1L2/H2L3
Wielbasis (cm)320320320343
Lengte achteroverbouw (cm)77101101101
Lengte laadruimte (cm)149174174195
Breedte laadruimte (cm)165165165165
Hoogte laadruimte (cm)135135176135

Afmetingen Mercedes Vito dubbele cabine 2014 – heden:

L1L2L3
Wielbasis (cm)320320343
Lengte achteroverbouw (cm)80104104
Lengte voertuig (cm)489514537
Lengte laadruimte (cm)158183206
Breedte laadruimte (cm)168168168
Tussen de wielkasten (cm)127127127
Hoogte laadruimte (cm)139139139
Hoogte voertuig (cm)191191191
Daklast (kg)150150150

Zoek jij toch een grotere bedrijfswagen met dubbele cabine? Dan is de Mercedes Sprinter dubbele cabine wellicht geschikter.

Populaire branches

De veelzijdigheid van de Mercedes Vito dubbele cabine maakt hem geliefd in verschillende sectoren, denk bijvoorbeeld aan:

  • Productiediensten: De Mercedes Vito dubbele cabine maakt het voor film- en tv-ploegen gemakkelijk om zowel uitrusting als crew te verplaatsen.  
  • Evenementenbureaus: De Vito dubbele cabine is ideaal voor teams die zowel materiaal als personeel vervoeren voor evenement opbouw.
  • Sport- en recreatieteams: Het vervoeren van teams en hun uitrusting was nog nooit zo eenvoudig met de Mercedes Vito dubbele cabine.

Mercedes Vito dubbele cabine kopen of leasen

Bij Van der Wal Vans is het mogelijk om als ondernemer een rijklare Mercedes Vito dubbele cabine te kopen of financial leasen. Profiteer van onze zekerheidsgarantie en rijd binnen no-time weg in jouw gewenste Mercedes Vito dubbele cabine. 

Heb je nog vragen over een specifiek model of carrosserie? Of ben je benieuwd naar de opties? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.