Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Opel Combo

Ben je een ondernemer die op zoek is naar een praktische, compacte bedrijfswagen die prestaties en functionaliteit combineert? Dan is de Opel Combo zeker een voertuig dat je wilt overwegen!

De compacte, maar veelzijdige bedrijfswagen is een favoriet onder verschillende professionals, zoals lokale bezorgdiensten en ambachtslieden. 

Wil je meer weten over de kenmerken van de Opel Combo? Ontdek dan meer op deze pagina! 

Voorraad bij Van der Wal Vans

Eigenschappen van de Opel Combo

De Opel Combo is inzetbaar voor verschillende ondernemingen. Hij biedt een verrassend ruime laadruimte van 3,4 tot 5 m3. Gecombineerd met zijn compacte buitenafmetingen, is hij ideaal voor zowel de snelweg als het stadsverkeer. 

Dankzij de efficiënte motoren en geavanceerde veiligheidsfuncties kan je rekenen op betrouwbaarheid en comfort. Zelfs tijdens lange werkdagen. 

Hieronder benoemen we enkele voor- en nadelen van de Opel Combo:

 

Voordelen

Wendbaarheid: Met een draaicirkel van ongeveer 11 meter is de Opel Combo uiterst wendbaar in stedelijke gebieden. 

Efficiënte motoropties: De Combo is uitgerust met geavanceerde motoropties die zorgen voor een uitstekend brandstofverbruik. De 1.5-liter dieselmotor biedt een gemiddeld verbruik van 6,67 l/100 km. De benzine variant bedraagt zelfs een verbruik van 5,4 l/100km.  

Laadvermogen en ruimte: Met een laadvolume tot wel 5 m3 en een laadvermogen van circa 975 kg is de Opel Combo geschikt voor diverse soorten ladingen. 

Nadelen

Beperkte capaciteit voor zware ladingen: Ondanks zijn goede laadvermogen is de Combo minder geschikt voor het vervoeren van zware of zeer grote ladingen.

Geluidsproductie: Gebruikers hebben opgemerkt dat de Combo meer geluid maakt dan sommige concurrenten. Vooral bij hogere snelheden kan je last hebben van rijwind.

Beperkte standaarduitrusting:De standaarduitrusting van de Combo kan als beperkt worden beschouwd. Afhankelijk van het model is het nodig om extra te investeren in je gewenste uitrusting. 

Afmetingen Opel Combo

De Opel Combo is het meest compacte model van alle Opel bedrijfswagens. Hij heeft inmiddels twee generaties met verschillende lengte- en hoogtematen. De Combo biedt daarbij een laadruimte variërend van 3,3 m3 tot 5 m3. 

Ben je op zoek naar een bedrijfswagen met nog meer ruimte? Dan raden we je aan om de middelgrote Opel Vivaro of de grote Opel Movano te bekijken. 

Hieronder vind je een gedetailleerd overzicht van de verschillende  afmetingen van de Opel Combo:

Afmetingen Opel Combo 2011 – 2018:

L1/H1L1/H2L2/H1L2/H2
Wielbasis (cm)275275310310
Lengte achteroverbouw (cm)74747474
Lengte voertuig (cm)439439474474
Lengte laadruimte (cm)182182217217
Breedte laadruimte (cm)171171171171
Tussen de wielkasten (cm)123123123123
Hoogte laadruimte (cm)130155130155
Hoogte voertuig (cm)184212188212
Laadvolume (m3)3,444,25
Daklast (kg)100100100100

Afmetingen Opel Combo 2018 – heden:

L1 (m)L2 (xl)
Wielbasis (cm)278297
Lengte achteroverbouw (cm)7288
Lengte voertuig (cm)440475
Lengte laadruimte (cm)178213
Breedte laadruimte (cm)124124
Tussen de wielkasten (cm)122122
Hoogte laadruimte (cm)118118
Hoogte voertuig (cm)179181
Laadvolume (m3)3,33,9
Daklast (kg)170170

Wil jij informatie over de afmetingen van alle Opel bedrijfswagens? Ga dan naar onze Opel bedrijfswagens afmetingen pagina.

Populaire branches

De Opel Combo wordt gebruikt in verschillende sectoren. Denk bijvoorbeeld aan de bouw, dienstverlening  en de distributie. De reden hiervoor is zijn mix van efficiëntie, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. 

De Opel Combo is met zijn praktische kenmerken een goede match voor meerdere bedrijfstakken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Stedelijke ondernemers: Dankzij zijn compacte formaat kun je met de Combo eenvoudig door nauwe straten manoeuvreren. Bovendien pas je gemakkelijk in de kleinste parkeerplekken. 
  • Installateurs: Ben je elektricien, verwarmingsspecialist, loodgieter of beveiligingsexpert? De Opel Combo biedt genoeg plaats voor al je gereedschap en materialen.
  • Bezorgdiensten: Voor bezorging van pakketten of andere goederen is de Opel Combo een betrouwbare keuze. Zijn praktische laadruimte en wendbaarheid maken hem ideaal voor snelle leveringen. 

Carrosserievormen

De Opel Combo is verkrijgbaar in verschillende carrosserievormen. Dit maakt hem een flexibele keuze voor meerdere zakelijke behoeften. Hieronder benoemen we de beschikbare carrosserievormen:

Opel Combo gesloten bestelwagen

De gesloten bestelauto is de meest voorkomende carrosserie van de Opel Combo. De volledig afgesloten laadruimte is ideaal voor het veilig vervoeren van goederen.


Opel Combo dubbele cabine

Een Combo dubbele cabine biedt een mix van goederen- en personenvervoer. Bij een dubbele cabine is een deel van de laadruimte vervangen voor extra zitplaatsen. Dit biedt meestal plek voor 4 à 5 personen in combinatie met laadruimte.

Meer informatie over de Opel dubbele cabines >


Opel Combo MPV / Tour

De Opel Combo Tour is voornamelijk gericht op personenvervoer. Hij biedt dan ook meer zitplaatsen dan de Combo dubbele cabine. Namelijk voor 5 tot 7 passagiers. Bij de Tour is de laadruimte dan ook beperkter. 

De Combo Tour is ontworpen met focus op comfort. Dit maakt hem ideaal voor taxidiensten of als kleine shuttle voor bedrijven. 

Ben je benieuwd naar de andere bedrijfswagens van Opel? Bezoek dan onze Opel bedrijfswagens pagina voor een overzicht van alle Opel bedrijfswagens. 


Opel Combo kopen of leasen

Bij Van der Wal Vans is het mogelijk om een Opel Combo te kopen of financial leasen. Wil je meer informatie of heb je hulp nodig bij het vinden van de ideale bedrijfswagen? Wij helpen je graag verder bij het vinden van een Opel Combo die het beste past bij jouw situatie. 

Neem gerust vrijblijvend contact op met onze specialisten. Of bekijk ons aanbod van Opel Combo’s.