Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Opel Vivaro

Op zoek naar een bedrijfswagen die zowel ruimte als flexibiliteit biedt? Dan is de Opel Vivaro een geschikte keuze.

De Vivaro is populair voor veel ondernemers dankzij zijn indrukwekkende capaciteit en betrouwbaarheid. Van logistiek tot de bouwsector, de Opel Vivaro is veelzijdig inzetbaar. 

Geïnteresseerd in wat de Opel Vivaro te bieden heeft? Ontdek de eigenschappen en mogelijkheden op deze pagina!

Voorraad bij Van der Wal Vans

Eigenschappen Opel Vivaro

De Opel Vivaro is ontworpen voor ondernemers die behoefte hebben aan extra laadruimte en flexibiliteit. Hij biedt een laadruimte van 4,6 tot wel 8,6 m3, gecombineerd met uitstekende rijeigenschappen. 

De zuinige motoren en innoverende veiligheidsopties bieden betrouwbaarheid en comfort, zoals op de snelweg als in de stad. 

Hier zijn enkele voor- en nadelen van de Opel Vivaro:

 

Voordelen

Ruimte en capaciteit: De Opel Vivaro staat bekend om zijn grote laadvermogen en ruime interieur. Zo heeft hij een laadvermogen tot ongeveer 1.400 kg en een laadruimte tot 8,6 m3. Dit maakt de Vivaro goed geschikt voor het vervoeren van grote en zwaardere ladingen.  

Motor en prestaties: De motoren van de Vivaro combineren kracht met zuinigheid. De 2.0-liter dieselmotor biedt een sterke trekkracht en soepele rijervaring. Hierdoor worden langere ritten en klussen met zware belasting vereenvoudigd.

Veel varianten: De Opel Vivaro komt in verschillende lengtes en hoogtes. Hierdoor is hij aanpasbaar voor diverse zakelijke behoeften. Daarnaast is hij beschikbaar in meerdere carrosserievormen zoals een gesloten bestelwagen, met dubbele cabine en als personenbusje. 

Nadelen

Minder wendbaar: Door zijn grotere formaat kan de Vivaro minder wendbaar zijn in drukke stadscentra. Dit kan een uitdaging zijn voor bedrijven die vooral in stedelijke gebieden werken. 

Geluid en trillingen: Vooral bij hogere snelheden kan de Vivaro meer geluid en trillingen produceren. Dit kan je uiteindelijke rijcomfort beïnvloeden. 

Prijs en uitrustingsniveaus: De Vivaro kan duurder zijn in aanschaf dan sommige van zijn concurrenten. Bovendien kunnen enkele gewenste functies alleen beschikbaar zijn in hogere uitrustingsniveaus, wat een extra investering vereist.

Afmetingen Opel Vivaro

De Opel Vivaro is een middelgrote bedrijfswagen van Opel. Hij staat bekend om zijn ruime laadvermogen en flexibele configuratie-opties. Bovendien biedt de Opel Combo een laadruimte tot wel 8,6 m3

Zoek je een compactere bedrijfswagen? Dan kan de Opel Combo wellicht aan jouw behoeften voldoen. Voor meer ruimte en capaciteit kun je ook overwegen om de Opel Movano te bekijken. 

In de volgende tabellen zie je de afmetingen verschillende modellen Opel Vivaro:

Afmetingen Opel Vivaro 2014 – 2018:

L1/H1L1/H2L2/H1L2/H2
Wielbasis (cm)309309349349
Lengte achteroverbouw (cm)96969696
Lengte voertuig (cm)499499539539
Lengte laadruimte (cm)253253293293
Breedte laadruimte (cm)166166166166
Tussen de wielkasten (cm)126126126126
Hoogte laadruimte (cm)138189138189
Hoogte voertuig (cm)197249197249
Laadvolume (m3)5,27,268,6
Daklast (kg)200150200150

Afmetingen Opel Vivaro 2018 – heden:

L1L2L3
Wielbasis (cm)292327327
Lengte achteroverbouw (cm)8080115
Lengte voertuig (cm)460495530
Lengte laadruimte (cm)216251286
Breedte laadruimte (cm)162162162
Tussen de wielkasten (cm)125125125
Hoogte laadruimte (cm)139139139
Hoogte voertuig (cm)190193193
Laadvolume (m3)4,65,36,1
Daklast (kg)140170170

Wil jij informatie over de afmetingen van alle Opel bedrijfswagens? Ga dan naar onze Opel bedrijfswagens afmetingen pagina.

Populaire branches

De Opel Vivaro heeft zich bewezen als een veelzijdige en betrouwbare partner in diverse sectoren. Zijn combinatie van ruimte, prestaties en aanpasbaarheid maakt hem geschikt voor onder andere bouwbedrijven, verhuisdiensten en groothandels

De Opel Vivaro is met zijn robuuste en flexibele eigenschappen een uitstekende keuze voor een breed scala aan zakelijke behoeften:

  • Bouwbedrijven: De Vivaro kan moeiteloos zware materialen en gereedschappen vervoeren. De verschillende carrosserievormen maken hem aanpasbaar aan specifieke eisen.
  • Transport- en koeriersbedrijven: De grote laadruimte en efficiënte motoren zorgen voor gemakkelijk transport van goederen en pakketten.
  • Verhuis- en logistieke diensten: De Opel Vivaro is ideaal voor het vervoeren van grote voorwerpen of een aanzienlijke hoeveelheid goederen. Met de verschillende lengte- en hoogteopties kan hij aan specifieke logistieke vereisten voldoen.

Carrosserievormen

Niet iedere onderneming is hetzelfde. Daarom is de Opel Vivaro beschikbaar in meerdere carrosserievormen. Zo vind je gegarandeerd een Opel Vivaro die aansluit op jouw professionele eisen. 

Dit zijn de meest voorkomende carrosserievormen van de Opel Vivaro:

Opel Vivaro gesloten bestelwagen

Dit is de standaard carrosserie van de Opel Vivaro. De gesloten laadruimte biedt een veilige manier voor het vervoeren van goederen en materialen. 


Opel Vivaro dubbele cabine

Deze versie van de Vivaro biedt extra zitplaatsen achter de voorstoelen. Hierdoor beschik je over ruimte voor maximaal 6 personen en een handige laadruimte voor je goederen. Het is een uitstekende keuze voor teams die gezamenlijk naar een werkplek moeten reizen.

Lees meer over de Opel dubbele cabines >


Opel Vivaro Tour / MPV

De Tour of personenbus variant is voornamelijk bedoeld voor, de naam zegt het al, personenvervoer. De Vivaro Tour biedt ruimte voor 7 tot 9 zitplaatsen inclusief de bestuurder. Hij heeft een beperkte laadruimte vergeleken met de Vivaro dubbele cabine. Maar maximaliseert daarmee op het comfort van personenvervoer.

Ben je benieuwd naar de andere bedrijfswagens van Opel? Bezoek dan onze Opel bedrijfswagens pagina voor een overzicht van alle Opel bedrijfswagens. 


Opel Vivaro kopen of leasen

Bij Van der Wal Vans is het mogelijk om een Opel Combo te kopen of financial leasen. Wil je meer informatie of heb je hulp nodig bij het vinden van de ideale bedrijfswagen? Wij helpen je graag verder bij het vinden van een Opel Combo die het beste past bij jouw situatie. 

Neem gerust vrijblijvend contact op met onze specialisten. Of bekijk ons aanbod van Opel Combo’s.