Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Peugeot Partner

Veel ondernemers kiezen voor de Peugeot Partner vanwege zijn compactheid. De Peugeot Partner is goed te besturen in het drukke en (soms) onvoorspelbare stadsverkeer en presteert goed bij lange ritten. 

De Partner is te omschrijven als comfortabel, wendbaar en betrouwbaar. Deze veelzijdige bus is enorm populair onder professionals in onder meer de bouw en techniek. Met verschillende uitvoeringen is er altijd een geschikte partner voor jouw situatie.

Benieuwd naar wat de Peugeot Partner te bieden heeft? Ontdek meer over de functionaliteiten en toepassingen van deze bestelbus! 

Voorraad bij Van der Wal Vans

Eigenschappen van de Peugeot Partner

De Peugeot Partner is een veelzijdige bedrijfswagen. Zo is de Partner geschikt voor zowel personenvervoer als het vervoeren van goederen en gereedschappen.

Bovendien is de Peugeot Partner een praktische bedrijfswagen. Zo heeft hij een schuifdeur. Deze is zo gemaakt dat het zeer eenvoudig is om materialen en gereedschappen te laden en lossen. 

Of je nu de voorkeur geeft aan een Partner met benzine, diesel of elektrisch, de Partner heeft het allemaal. Daarnaast is dit model verkrijgbaar in verschillende transmissies: geschakeld en automaat.

Hieronder benoemen we een voor- en nadelen van de Peugeot Partner: 

Voordelen

Flexibel: De Peugeot Partner is geschikt voor zowel goederen- als personenvervoer. Afhankelijk van de variant, heeft hij plaats voor maar liefst 7 personen.


Opties: Met de Peugeot Partner heb je keuze uit verschillende lengtes, carrosserieën en transmissies, waardoor er altijd een geschikte Peugeot Partner is voor jouw situatie.

Laadvermogen: Met een laadvermogen tot 3,9 m3 heeft hij plaats voor maar liefst 2 Europallets.

Nadelen


Verbruik: De Peugeot Partner is niet de meest zuinige bestelbus. Bij normaal gebruik en een 1,6L benzinemotor verbruikt deze ongeveer 1 op 10. Een diesel is daarentegen zuiniger in gebruik. Let wel op dat de motorrijtuigenbelasting van een diesel weer hoger kan zijn.

Uitstraling: Ondanks zijn veelzijdigheid en praktische toepassingen, is de Peugeot Partner niet de mooiste auto om in te rijden.

Elektrische gebreken: Bij de Peugeot Partner zijn er soms elektrische gebreken. Denk hierbij aan een niet-herkende contactsleutel of het niet aanslaan van de koelvin. 

Afmetingen Peugeot Partner

Van de 4 modellen bedrijfswagens die Peugeot op de markt heeft gebracht, is de Peugeot Partner qua omvang de op één na kleinste bus van Peugeot. Dit maakt hem een compacte bus. 

De Partner heeft een laadvolume tot 3,9 kuub. Zo geniet deze bestelbus veel populariteit onder vakprofessionals en technici die behoefte hebben aan goederen- en personenvervoer en tegelijkertijd wendbaar willen zijn in het stadsverkeer.

Heb jij toch behoefte aan meer laadvolume? Overweeg dan de middelgrote bedrijfswagen van Peugeot: de Peugeot Expert. Of de grote Peugeot Boxer.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende Peugeot Partner afmetingen:

Afmetingen Peugeot Partner 2008 – 2018:

L1L2
Wielbasis (cm)272272
Lengte achteroverbouw (cm)7272
Lengte laadruimte (cm)180205
Breedte laadruimte (cm)125125
Hoogte laadruimte (cm)114114
Laadvolume (m3)3,33,9

Afmetingen Peugeot Partner 2018 – heden:

L1 (m)L2 (xl)
Wielbasis (cm)278297
Lengte achteroverbouw (cm)7288
Lengte voertuig (cm)440475
Lengte laadruimte (cm)178213
Breedte laadruimte (cm)124124
Tussen de wielkasten (cm)122122
Hoogte laadruimte (cm)118188
Hoogte voertuig (cm)179181
Laadvolume (m3)3,33,9
Daklast (kg)170170

Wil jij informatie over de afmetingen van alle Peugeot bedrijfswagens? Ga dan naar onze Peugeot bedrijfswagen afmetingenpagina.

Populaire branches

De Peugeot Partner staat bekend als een veelzijdige bus. Daarom is deze dan ook geschikt voor zowel goederen als personenvervoer. Dit maakt de Partner een onmisbare schakel in de bouw- en technieksector in Nederland. 

De vele toepassingen en opties van de Peugeot Partner maken hem geschikt voor verschillende zakelijke behoeften. Zo is de Partner geschikt voor onder andere:

  • Koeriersdiensten: De Peugeot Partner is geschikt voor koeriersdiensten vanwege zijn compacte formaat, gemakkelijke toegang tot de laadruimte en efficiënt brandstofverbruik, waardoor het ideaal is voor het leveren van pakketten in stedelijke omgevingen.
  • Bouwbedrijven: Voor bouwbedrijven biedt de Peugeot Partner voldoende laadruimte voor gereedschap en materialen, terwijl hij tegelijkertijd wendbaar is in het drukke stadsverkeer. Rijden en parkeren is relatief eenvoudig.
  • Installateurs: Dankzij de praktische indeling van de laadruimte is de Peugeot Partner geschikt voor installateurs, zoals loodgieters of elektriciens, die verschillende gereedschappen en apparatuur moeten vervoeren.

Carrosserievormen

Hieronder benoemen we de belangrijkste carrosserievarianten van de Peugeot Partner:

Peugeot Parnter bestelwagen / gesloten bestelbus

De meest voorkomende carrosserie van Peugeot is de gesloten bestelbus. De afgesloten laadruimte zorgt ervoor dat je je goederen en gereedschappen veilig kunt vervoeren tussen locaties. 


Peugeot Partner plancher cabine

Bij de Peugeot Partner met plancher cabine is het onderstel verzakt tussen de wielen. Hierdoor ligt de laadbak en laadvloer lager dan bij een chassis cabine. Dit maakt de Peugeot Partner met plancher cabine een uitstekend alternatief voor een bestelwagen.


Ben je benieuwd naar de andere bedrijfswagens van Peugeot? Bezoek dan onze bedrijfswagenpagina voor een overzicht van alle Peugeot bedrijfswagens


Peugeot Partner kopen of leasen

Bij Van der Wal Vans is het mogelijk om een Peugeot Partner te kopen of financial leasen. Wil je meer informatie of heb je hulp nodig bij het vinden van de ideale bedrijfswagen? Wij helpen je graag verder bij het vinden van een Peugeot Partner die het beste past bij jouw situatie. 

Neem gerust contact op met onze specialisten.