Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Peugeot Boxer

De Peugeot Boxer staat bekend als een veelzijdige en flexibele bedrijfswagen. Veel binnenruimte en een ruim laadvermogen is wat de Boxer kenmerken. Dit is ook de reden dat veel ondernemers die behoefte hebben aan een grote bestelbus kiezen voor de Peugeot Boxer. 

Naast de praktische afmetingen van de Peugeot Boxer is dit ook een betrouwbare bus met handige functionaliteiten. Functionaliteiten die je werk een stuk aangenamer maken. 

Benieuwd naar alle eigenschappen en kenmerken? Ontdek op deze pagina alles wat je moet weten over de Peugeot Boxer.

Voorraad bij Van der Wal Vans

Eigenschappen van de Peugeot Boxer

Zoals gezegd is de Peugeot Boxer een veelzijdige bedrijfswagen. Dankzij zijn praktische afmetingen en laadvermogen is deze bus enorm  onder koeriers en vakmensen. 

De veelzijdigheid zie je terug in de beschikbare modellen en configuraties. Zo is de Peugeot Boxer verkrijgbaar in 3 verschillende varianten met verschillende opties. Bovendien is het grootste model tot wel 4 keer verlengd (L4). Afhankelijk van je situatie, kun je ook kiezen tussen een Peugeot Boxer met enkele cabine of dubbele cabine. Hij is dus geschikt voor zowel personen- als goederenvervoer.

Kenmerken die de Boxer tot een ideale bedrijfsauto maken, zijn:

  1. Geschikt voor zowel personen- als goederenvervoer: Je hebt modellen met maar liefst 14 zitplaatsen.
  2. Veel laadruimte: De grootste Boxer heeft een laadvolume tot wel 17 m3. 
  3. Een verscheidenheid aan carrosserieën en opties: De Boxer is verkrijgbaar in meerdere carrosserieën, waaronder de bestelbus, open laadbak (dubbele cabine), open laadbak (enkele cabine), bakwagen, pick-up, en meer. 

Kortom, er zit altijd wel een geschikte Boxer tussen die geschikt is voor jouw situatie. 

Voordelen

Flexibele bedrijfswagen: Omdat de Boxer geschikt is voor zowel personen- als goederenvervoer, biedt deze veel flexibiliteit. Zo kun je de bedrijfswagen op een andere manier inzetten als de situatie daar om vraagt. Hiermee komt de voortgang van je bedrijf niet in het geding en kun je altijd doorgaan.

Opties: De Boxer biedt zoveel opties, dat er voor elke ondernemer wel een geschikte tussenzit.

Zo zijn er modellen met een verhoogd dak, extra laadvolume, koelwagen, een diepere laadbak, vierwielaandrijving of zelfs ombouw tot personenvervoer voor personen met beperkte mobiliteit.

Betaalbaar: De Peugeot Boxer is een relatief betaalbare bedrijfswagen. Ideaal voor de ondernemer die een budget heeft.

Vergelijk je dit met bijvoorbeeld een Mercedes-Benz Sprinter, dan kun je de Boxer doorgaans voor een lager tarief kopen of financial leasen.

Nadelen


Gehorig: De Peugeot Boxer kan als gehorig op de weg worden ervaren. Deze kan meer weg- en motorlawaai laten doordringen in de cabine dan concurrerende modellen. Dit kan bijdragen aan een minder plezierige rijervaring.

Rijgedrag: De ophanging van de Boxer kan invloed hebben op je rijgedrag. De doorgaans stuggere ophanging voel je terug in hoe comfortabel je rit is, vooral op ongelijke wegen. 

Afmetingen: Ondanks zijn forse omvang, kan het rijden in het drukke verkeer op de snelweg, of in de stad als lastig worden ervaren.

Afmetingen Peugeot Boxer

De Peugeot Boxer is de grootste bedrijfswagen van Peugeot. Tevens heeft deze de meeste laadruimte. De grootste variant (L4H3) heeft een laadvolume van maar liefst 17 m3. 

Dit maakt de Boxer een populair voertuig onder pakket- en postbezorgers, koeriers, maar ook andere ondernemers waarbij laadvermogen een vereiste is. Het vervoeren van veel zware en grotere goederen en gereedschappen is met de Boxer namelijk geen enkel probleem.

Zoek jij toch een kleine bedrijfswagen? Overeweg dan de Peugeot Partner en de Peugeot Expert.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende Peugeot Boxer afmetingen:

Afmetingen Peugeot Boxer 2006 – heden:

L1/H1L1/H2L2/H1L2/H2L3/H2L3/H3L4/H2L4/H3
Wielbasis (cm)300300345345403403403403
Lengte achteroverbouw (cm)101101101101101101138138
Lengte voertuig (cm)496496541541599599636636
Lengte laadruimte (cm)267267312312370370407407
Breedte laadruimte (cm)187187187187187187187187
Tussen de wielkasten (cm)142142142142142142142142
Hoogte laadruimte (cm)166193166193193216193216
Hoogte voertuig (cm)225252225252252276252276
Laadvolume (m3)8,09,510,011,513,015,015,017,0
Daklast (kg)150150150150150150150150

Wil jij informatie over de afmetingen van alle Peugeot bedrijfswagens? Ga dan naar onze Peugeot bedrijfswagen afmetingenpagina.

Populaire branches

Dat de Peugeot Boxer een ruime en veelzijdige bedrijfswagen is, hebben we inmiddels uitgelicht. Dit maakt de Boxer geschikt voor diverse bedrijfssectoren. 

De vele aanpasbare eigenschappen van de Peugeot Boxer maken hem geschikt voor verschillende zakelijke behoeften. Zo is de Boxer geschikt voor onder andere de volgende beroepen / branches:

  • Logistiek & bezorging: De ruime laadruimte zorgt voor efficiënt vervoer van grote hoeveelheden goederen, gereedschappen of materialen. Dit vermindert operationele kosten door meer units per rit te kunnen bezorgen.
  • Bouw/Aannemerij: De robuuste Boxer kan eenvoudig diverse gereedschappen (groot, klein, zwaar, licht, lang en kort) vervoeren. Dit vergroot de mobiliteit van je team op locatie, waardoor projecten soepeler verlopen.
  • Service-industrie (Loodgieters, Elektriciens, Installateurs): De zeeën aan laadruimte zorgt ervoor dat je alle benodigde apparatuur in één keer kan meenemen. Ook in combinatie met personenvervoer (dubbele cabine). Zo kom je altijd goed voorbereid aan bij de klant.

Carrosserievormen

De Peugeot Boxer is in veel verschillende carrosserieën beschikbaar. Hieronder benoemen we de belangrijkste en meest voorkomende carrosserievarianten van de Peugeot Boxer.

Peugeot Boxer bestelwagen

Dit is de standaardversie met een volledig gesloten laadruimte en achterdeuren voor het laden en lossen van goederen.


Peugeot Boxer dubbele cabine

Dit is een versie van de bestelwagen met extra zitruimte achter de voorstoelen. Het heeft vaak een gesloten laadruimte achter de extra zitrij. Op deze manier kun je meerdere personen of collega’s vervoeren. 

Lees meer over de Peugeot Boxer dubbele cabine >


Peugeot Boxer bakwagen

Deze variant heeft een ruime en volledig afgesloten laadruimte. Dit maakt hem ideaal voor het veilig vervoeren van diverse soorten goederen. De achterdeuren zorgen voor gemakkelijk laden en lossen. 

Lees meer over de Peugeot Boxer bakwagen >


Peugeot Boxer chassis cabine

Hierbij is het achterste gedeelte van de auto een open frame waarop verschillende soorten opbouw kunnen worden geïnstalleerd, zoals een laadbak, een koelopbouw of een camperopbouw.


Peugeot Boxer koelwagen

Een variant met een geïsoleerde laadruimte en koelinstallatie, vaak gebruikt voor het transport van bederfelijke goederen.


Peugeot Boxer platform chassis

Dit is vergelijkbaar met de chassis cabine, waarbij het achterste gedeelte kan worden aangepast voor specifieke doeleinden, zoals een flatbed voor het vervoeren van grotere goederen.


Ben je benieuwd naar de andere bedrijfswagens van Peugeot? Bezoek dan onze bedrijfswagenpagina voor een overzicht van alle Peugeot bedrijfswagens


Peugeot Boxer kopen of leasen

Bij Van der Wal Vans is het mogelijk om een Peugeot Boxer te kopen of financial leasen. Wil je meer informatie of heb je hulp nodig bij het vinden van de ideale bedrijfswagen? Wij helpen je graag verder bij het vinden van een Peugeot Boxer die het beste past bij jouw situatie. 

Neem gerust contact op met onze specialisten.