Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Peugeot Expert

Ben je op zoek naar een bedrijfswagen die zowel praktisch als stijlvol is? De Peugeot Expert zou dan weleens aan al je eisen kunnen voldoen. 

De Peugeot Expert staat bekend als een krachtige en stijlvolle bedrijfswagen, ontworpen om te voldoen aan jouw zakelijke behoeften. Deze middelgrote bestelwagen combineert functionaliteit met een modern design.  Dit maakt hem geschikt voor zowel stadsverkeer als lange afstanden. 

Met zijn aanpasbare laadruimte en comfortabele interieur is de Expert een populaire keuze in ondernemend Nederland. Niet voor niets is hij uitgeroepen tot bestelauto van 2019! 

Benieuwd naar alle eigenschappen en kenmerken? Ontdek op deze pagina alles wat je moet weten over de Peugeot Expert.

Voorraad bij Van der Wal Vans

Eigenschappen van de Peugeot Expert

De Peugeot Expert staat bekend als een veelzijdige bedrijfswagen met krachtige prestaties. Daarnaast is deze voorzien van handige functionaliteiten die je werk een stuk aangenamer maken. 

Een groot pluspunt van de Peugeot Expert is het comfortabel rijden. Zo schakelt deze licht, voelt de cabine ruim aan en heeft het interieur een verzorgde afwerking. Met een focus op de bestuurders comfort, is hij geschikt voor lange ritten en dagelijks gebruik.

Verder heeft deze middelgrote bestelwagen een indrukwekkend laadvermogen (tot 6,1 m3) en een uitstekende brandstofefficiëntie. Zo is hij verkrijgbaar met verschillende motor opties, waaronder zuinige diesels en een volledig elektrische variant.  

Hieronder benoemen we een voor- en nadelen van de Peugeot Expert: 

Voordelen

Ruime laadcapaciteit: Afhankelijk van je gewenste model, heeft de Peugeot Expert een laadruimte tot 6,1 m3. Dit is maar liefst een laadvermogen van 1.400 kg.

Wendbaar: De Peugeot Expert is een middelgrote bedrijfswagen die erg wendbaar is dankzij zijn compacte afmetingen. Dit maakt deze bestelbus geschikt voor het drukke (stads)verkeer.

Comfortabel: De Peugeot Expert is gemaakt voor de bestuurders comfort. Een ruime cabine, licht schakelen, veiligheids- en connectiviteit opties, maken hem een plezierige bedrijfswagen voor alledaagse werkzaamheden.

Nadelen


Sober interieur: Ondanks het comfortabele en functionele aspect van de Peugeot Expert, kan het interieur als sober worden ervaren ten opzichte van andere bedrijfswagens.

Infotainmentsysteem: Het infotainmentsysteem van de Peugeot Expert kan als minder gebruiksvriendelijk worden ervaren ten opzichte van concurrerende bedrijfswagens. Denk hierbij aan dat het systeem trager kan reageren.

Lage(re) restwaarde: De Peugeot Expert heeft doorgaans een lagere restwaarde ten opzichte van sommige van zijn concurrenten.

Afmetingen Peugeot Expert

De Peugeot Expert is een middelgrote bedrijfswagen en tevens de op één na grootste bus van Peugeot. Het grootste model (L3) heeft een laadvolume van maar liefst 6,1 kuub. Dit komt neer op ongeveer 1.400 kg.

De Expert geniet veel populariteit onder vakspecialisten, koeriers en bezorgers die goederen- en personenvervoer willen combineren.Het belangrijkste is dat het veel laadruimte biedt en tegelijkertijd comfort en efficiëntie biedt voor dagelijkse werkzaamheden en personen.

Zoek jij een compactere bedrijfswagen? Dan is de Peugeot Partner wellicht een geschiktere keuze. Of heb jij juist meer laadruimte nodig voor al je goederen? Dan is de Peugeot Boxer een uitstekende keuze.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende Peugeot Expert afmetingen:

Afmetingen Peugeot Expert 2007 – 2016:

L1L2/H1L2/H2
Wielbasis (cm)300312312
Lengte achteroverbouw (cm)83103103
Lengte laadruimte (cm)225255255
Breedte laadruimte (cm)160160160
Hoogte laadruimte (cm)144144175

Afmetingen Peugeot Expert 2016 – heden:

L1 (Compact)L2 (Standard)L3 (Long)
Wielbasis (cm)292327327
Lengte achteroverbouw (cm)8080115
Lengte voertuig (cm)460495530
Lengte laadruimte (cm)216251286
Breedte laadruimte (cm)162162162
Tussen de wielkasten (cm)125125125
Hoogte laadruimte (cm)139139139
Hoogte voertuig (cm)190193193
Laadvolume (m3)4,65,36,1
Daklast (kg)140170170

Wil jij informatie over de afmetingen van alle Peugeot bedrijfswagens? Ga dan naar onze Peugeot bedrijfswagen afmetingenpagina.

Populaire branches

De Peugeot Expert is, zoals gezegd, een veelzijdige bedrijfswagen. Hij is geschikt voor een breed scala aan bedrijfssectoren vanwege zijn veelzijdigheid en toepasbaarheid. Enkele sectoren waarin dit type voertuig vaak wordt gebruikt, zijn:

  • Koeriersdiensten en bezorging: Voor het leveren van pakketten, etenswaren of andere goederen, vooral in stedelijke gebieden waar wendbaarheid en laadruimte belangrijk zijn.
  • Bouw en aannemerij: Ideaal voor het vervoeren van gereedschap, materialen en apparatuur vanwege de ruime laadruimte. En niet te vergeten: je collega’s!
  • Personenvervoer: Het voertuig kan worden aangepast voor personenvervoer, zoals voor shuttle services, taxidiensten of als personenbusje.
  • Installateurs: Voor servicemonteurs, installateurs en onderhoudsteams om gereedschappen en benodigdheden te vervoeren naar verschillende werklocaties.

Carrosserievormen

De Peugeot Expert is in veel verschillende carrosserieën beschikbaar. Hieronder benoemen we de belangrijkste en meest voorkomende carrosserievarianten van de Peugeot Expert:

Peugeot Expert van

De Expert Van is de optimale oplossing voor al je transportbehoeften. Zijn royale laadruimte en doordachte opbergmogelijkheden maximaliseren de efficiëntie van je dagelijkse taken. De compacte afmetingen maken hem tevens ideaal voor stadsvervoer.


Peugeot Expert dubbele cabine

De Expert dubbele cabine is de perfecte keuze voor wie zowel mensen als goederen wil vervoeren. Deze versie combineert een comfortabele zitruimte voor maximaal 6 personen met een ruime laadruimte. 

Lees meer over de Peugeot Expert dubbele cabine >


Peugeot Expert Combi

Voor het vervoer van personen is er de Expert Combi, die plaats biedt aan maximaal 9 personen. Dit model is perfect geschikt voor taxidiensten, shuttlevervoer of teamuitjes.


Peugeot Expert platform cab

De Expert Platform Cab biedt daarentegen de hoogste mate van flexibiliteit. Het is ideaal voor specifieke aanpassingen zoals het ombouwen naar een koelwagen, kipper of laadbak, waardoor het zich aanpast aan verschillende behoeften.


Ben je benieuwd naar de andere bedrijfswagens van Peugeot? Bezoek dan onze bedrijfswagenpagina voor een overzicht van alle Peugeot bedrijfswagens


Peugeot Expert kopen of leasen

Bij Van der Wal Vans is het mogelijk om een Peugeot Expert te kopen of financial leasen. Wil je meer informatie of heb je hulp nodig bij het vinden van de ideale bedrijfswagen? Wij helpen je graag verder bij het vinden van een Peugeot Expert die het beste past bij jouw situatie. 

Neem gerust contact op met onze specialisten.