Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Renault Trafic

Op zoek naar een ruime en veelzijdige bedrijfswagen? Dan is de Renault Trafic jouw ideale partner! Deze robuuste en betrouwbare bedrijfswagen is perfect voor ondernemers die een combinatie van ruimte, comfort en efficiëntie nodig hebben, zowel in de stad als op de snelweg.

Wil je meer weten over de Renault Trafic en zijn mogelijkheden? Ontdek dan hier alles over deze praktische bus!

Voorraad bij Van der Wal Vans

Eigenschappen van de Renault Trafic 

De Renault Trafic heeft zijn populariteit te danken aan zijn ruimte en betrouwbaarheid. Hij is ontworpen om aan de diverse eisen van professionals te voldoen. 

Met zijn comfortabele cabine en ruime laadruimte tot wel 8,6 m3 is de Trafic ideaal voor zowel dagelijkse ritten als langere trajecten. 

Benieuwd naar de voor- en nadelen van de Renault Trafic? Lees dan vooral verder voor een overzicht:

Renault Trafic voordelen

✔ Laadcapaciteit: De Renault Trafic biedt een laadruimte variërend van 5,2 tot wel 8,6 m3, ideaal voor het vervoeren van grote of meerdere items.

✔ Brandstofefficiëntie: De Trafic is uitgerust met zuinige motoren, waaronder de ENERGY dCi dieselmotoren, die een lager brandstofverbruik en verminderde CO2-uitstoot bieden.

✔ Aanpasbaarheid: Er zijn diverse opbouwopties en aanpassingen voor de Renault Trafic, waaronder verschillende wielbases en dakhoogtes, om aan specifieke bedrijfsbehoeften te voldoen.

Nadelen


❌ Grootte in stedelijke gebieden: Door zijn omvang kan het navigeren in smalle stadsstraten of parkeren in krappe ruimtes uitdagend zijn.

Zichtbaarheid: Grotere afmetingen kunnen leiden tot beperkte zichtbaarheid, vooral bij achteruitrijden of manoeuvreren in kleine ruimtes.

Initiële kosten: De aanschafprijs kan hoger zijn in vergelijking met kleinere bedrijfswagens, vooral bij modellen met extra aanpassingen of geavanceerde functies.

Afmetingen Renault Trafic 

De Renault Trafic is de middelgrote bus van Renault en biedt een balans tussen ruimte en manoeuvreerbaarheid. De afmetingen variëren afhankelijk van het specifieke model en de configuratie.

Zo beschikt de Renault Trafic over een praktisch laadvolume van 5,2 tot 8,6 kuub waarmee jij gemakkelijk je goederen kan vervoeren. 

Heb jij behoefte aan een kleinere bedrijfswagen? Dan is de handige Renault Kangoo wellicht een aantrekkelijke optie. Deze bestelauto biedt een laadruimte van 2,3 tot 4,0 m3. 

Ben jij daarentegen juist op zoek naar een grotere bedrijfswagen? Overweeg dan de Renault Master met een laadvolume tot wel 15,8 m3.
In de volgende tabellen vind je een overzicht van de Renault Trafic afmetingen:

Afmetingen Renault Trafic 2001 – 2014:

L1/H1L1/H2L2/H1L2/H2
Wielbasis (cm)309309349349
Lengte achteroverbouw (cm)85858585
Lengte laadruimte (cm)240240280280
Breedte laadruimte (cm)169169169169
Hoogte laadruimte (cm)138191138191

Afmetingen Renault Trafic 2014 – heden:

L1/H1L1/H2L2/H1L2/H2
Wielbasis (cm)309309349349
Lengte achteroverbouw (cm)96969696
Lengte voertuig (cm)508508548548
Lengte laadruimte (cm)253253293293
Breedte laadruimte (cm)166166166166
Tussen de wielkasten (cm)126126126126
Hoogte laadruimte (cm)138189138189
Hoogte voertuig (cm)197249197249
Laadvolume (m3)5,27,268,6
Daklast (kg)200150200150

Wil jij informatie over de afmetingen van alle Renault bedrijfswagens? Ga dan naar onze Renault bedrijfswagens afmetingen pagina.

Populaire branches

De Renault Trafic is populair in diverse branches, denk bijvoorbeeld aan:

  • Bouw en onderhoud: Perfect voor het vervoeren van gereedschap en materialen.
  • Logistiek en distributie: Ideaal voor het leveren van goederen en pakketten.
  • Service en techniek: Uitstekend voor technici die apparatuur en onderdelen vervoeren.
  • Evenementen en catering: Ruim genoeg voor het transporteren van evenementenmateriaal en cateringbenodigdheden.

Carrosserievormen

Renault begrijpt dat elke onderneming anders is, met zijn eigen specifieke zakelijke vereisten. Daarom is de Renault Trafic beschikbaar in verschillende carrosserievormen, waaronder:

Renault Trafic dubbele cabine

De Trafic met dubbele cabine biedt extra zitplaatsen achter de bestuurder. Dit maakt de Renault Trafic dubbele cabine ideaal voor teams die samen naar een werklocatie reizen. Het combineert personenvervoer met voldoende laadruimte voor gereedschap en materialen. 

Ontdek meer over de Renault Trafic dubbele cabine >

Renault Trafic platform cabine

Een platform cabine biedt een basis voor specifieke aanpassingen en opbouw, zoals een kipper of een gespecialiseerde opbouw voor specifieke industrieën.

Renault Trafic MPV (Multi-Purpose Vehicle)

De Renault Trafic MPV is een passagiersversie van deze bedrijfswagen, ontworpen voor het vervoeren van personen. Deze variant is ideaal voor taxidiensten, shuttlebussen of als bedrijfsvoertuig voor personeelsvervoer.

Renault Trafic koelwagen

Een koelwagen is speciaal voor bedrijven die gekoelde of bevroren producten vervoeren, zoals in de catering of bloemenhandel. Deze Trafic versie is uitgerust met een koelsysteem om de lading op de juiste temperatuur te houden.

Ben je benieuwd naar de andere bedrijfswagens van Renault? Ga naar onze Renault bedrijfswagens pagina voor een overzicht van alle Renault bedrijfswagens.


Renault Trafic kopen of leasen

Bij Van der Wal Vans is het mogelijk om een Renault Trafic te kopen of financial leasen. Wil je meer informatie of heb je hulp nodig bij het vinden van de ideale bedrijfswagen? Wij helpen je graag verder bij het vinden van een Renault Trafic die het beste past bij jouw situatie. 

Neem gerust vrijblijvend contact op met onze specialisten. Of bekijk ons aanbod van Renault Trafics.