Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Volkswagen Caddy

Zoek je naar een betrouwbare, wendbare en comfortabele bedrijfsauto? Dan is de Volkswagen Caddy precies wat je zoekt! Deze compacte alleskunner is dé match voor ondernemers die wendbaar moeten zijn in het drukke stadsverkeer. Met de Caddy kun je eenvoudig in het verkeer manoeuvreren evenals parkeren in nauwe straten.  

Ben je benieuwd naar de eigenschappen van de Volkswagen Caddy? Lees dan vooral verder wat deze Duitse alleskunner te bieden heeft!

Voorraad bij Van der Wal Vans

Kenmerken Volkswagen Caddy

De Volkswagen Caddy is de meest compacte bedrijfswagen van het Duitse automerk. Betrouwbaarheid is wat de Caddy kenmerkt. Niet voor niets zie je deze bedrijfswagen in veelvoud terugkomen op de Nederlandse wegen. 

Hieronder benoemen we 3 voor- en nadelen van de Volkswagen Caddy

Voordelen

✔ Laadruimte: de Volkswagen Caddy heeft relatief veel laadruimte ten opzichte van concurrerende compacte bestelauto’s Met een laadvermogen van ca. 770 kg is de Caddy een ruime bedrijfswagen. Zo blijft de Mercedes-Benz Citan steken op ca. 520 kg. Wil je wel rijden in een VW Caddy, maar behoefte aan meer laadvolume? Dan is de Volskwagen Caddy Maxi geschikt voor jou. Deze heeft 4,2 kuub laadruimte en opzichte van 3,2 kuub laadruimte bij de normale Caddy.

✔ Aanpasbaarheid: de Caddy kan aangepast worden aan verschillende behoeften, zoals voor personenvervoer (voor bijvoorbeeld invaliden) of als werkvoertuig, dankzij zijn diverse configuratiemogelijkheden.

✔ Brandstofefficiëntie: Afhankelijk van het specifieke model en de motorvarianten biedt de Caddy over het algemeen goede brandstofefficiëntie.

Nadelen


❌ Afschrijving: Ondanks de sterke reputatie van de VW Caddy, kan de waardevermindering van dit voertuig sneller gaan dan die van vergelijkbare modellen, wat op de lange termijn kan leiden tot hogere totale eigendomskosten.

Prijs: Voor ondernemers die op hun budget letten, is de Volkswagen Caddy misschien niet de meest optimale optie. Dit komt door de iets hogere aanschafkosten vergeleken met vergelijkbare modellen.

Exterieur: Voor sommigen kan het design van de Caddy minder aansprekend zijn dan dat van een SUV of andere personenauto’s.

Afmetingen Volkswagen Caddy

De Volkswagen Caddy, perfect voor stadsverkeer, biedt twee varianten: de standaard uitvoering en de ruimere Caddy Maxi. De laatstgenoemde is ideaal als je meer laadruimte nodig hebt of goederen- en personenvervoer wilt combineren. 

Ten opzichte van de standaard Volkswagen Caddy is de Caddy Maxi één keer verlengd. 

De Caddy Maxi is de keuze voor ondernemers die extra laadruimte nodig hebben, met 3,7 tot 4,2 m³ volume is dit een veel gekozen optie.

De Maxi combineert personenauto-comfort met bedrijfswagen-functionaliteit, waardoor ondernemers de perfecte mix krijgen.

Afmetingen Volkswagen Caddy (2003 – 2020)

L1/H1L2/H1 (Maxi)
Wielbasis (cm)268300
Lengte achteroverbouw (cm8499
Lengte voertuig (cm)440487
Lengte laadruimte (cm)178225
Breedte laadruimte (cm)155155
Tussen de wielkasten (cm)117117
Hoogte laadruimte (cm)124126
Hoogte voertuig (cm)182188
Laadvolume (m3)3,24,2
Daklast (kg)100100

Afmetingen Volkswagen Caddy (2020 heden)

L1/H1L2/H1 (Maxi)
Wielbasis (cm)275297
Lengte achteroverbouw (cm8599
Lengte voertuig (cm)450485
Lengte laadruimte (cm)179215
Breedte laadruimte (cm)123123
Tussen de wielkasten (cm)
Hoogte laadruimte (cm)127127
Hoogte voertuig (cm)185186
Laadvolume (m3)3,13,7
Daklast (kg)100100

Populaire branches

De Volkswagen Caddy is geschikt voor diverse bedrijfstakken en sectoren. Dankzij zijn veelzijdigheid, kan de Caddy voor diverse werkzaamheden ingezet worden. Hij wordt vaak gebruikt in:

  • Koeriersdiensten en bezorging: Vanwege zijn compacte formaat en laadruimte is de Caddy ideaal voor het leveren van pakketten en goederen in stedelijke gebieden.
  • Bouw en ambacht: Ondernemingen die gereedschappen en materialen moeten vervoeren, vinden de Caddy handig vanwege zijn laadvermogen en aanpasbaar interieur. 
  • Service en onderhoud: Voor bedrijven zoals technische diensten, loodgieters en elektriciens is de Caddy handig om apparatuur en benodigdheden te verplaatsen.
  • Personenvervoer: Sommige bedrijven gebruiken aangepaste versies van de Caddy voor personenvervoer, zoals taxidiensten of pendeldiensten voor personeel.

Carrosserievormen

Om aan verschillende bedrijfsbehoeften te voldoen zijn er verschillende carrosserieën van de Volkswagen Caddy. Hieronder benoemen we de mogelijke carrosserievormen.

VW Caddy gesloten bestelauto

Een gesloten bestelauto is een bedrijfsvoertuig met een volledig gesloten carrosserie, ontworpen om goederen of lading veilig en beschermd te vervoeren. Belangrijke voordelen zijn onder andere de mogelijkheid om lading te beschermen tegen weersinvloeden, diefstal en schade tijdens transport.


VW Caddy dubbele cabine

Een dubbele cabine is een carrosserievariant die zowel een laadruimte als extra zitplaatsen achterin biedt. Het belangrijkste voordeel is de veelzijdigheid: het voertuig kan zowel lading als personeel vervoeren. Dit maakt het ideaal voor bedrijven die flexibiliteit nodig hebben voor zowel transport van goederen als medewerkers.

Zoek jij toch een andere Volkswagen bedrijfswagen? Ga dan naar onze Volkswagen bedrijfswagens pagina voor een overzicht.


Volkswagen Caddy kopen of leasen

Bij Van der Wal Vans is het mogelijk om een Volkswagen Caddy te kopen of financial leasen. Wil je meer informatie of heb je hulp nodig bij het vinden van de ideale bedrijfswagen? Wij helpen je graag verder bij het vinden van een Volkswagen Caddy die het beste past bij jouw situatie. 

Neem gerust contact op met onze specialisten. Of bekijk ons Volkswagen Caddy aanbod.