Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Volkswagen Crafter open laadbak

Volkswagen heeft één open laadbak op de markt. Deze open laadbak is een variant van de Volkswagen Crafter, de grootste bedrijfswagen van het Duitse automerk. De Volkswagen Crafter chassis cabine met open laadbak is ideaal voor professionals die een bedrijfswagen nodig hebben zonder beperkingen in de hoogte bij het laden. Dankzij het sterke chassis is de Crafter in staat om zware lading te dragen, terwijl de open laadbak het laden en lossen vereenvoudigt.

Geïnteresseerd in de Volkswagen Crafter met open laadbak? Lees dan deze pagina door, zodat je straks precies weet wat de mogelijkheden zijn van deze bedrijfswagen!!

Voorraad bij Van der Wal Vans

Kenmerken Volkswagen Crafter open laadbak

De Volkswagen Crafter open laadbak staat bekend om zijn ruime laadcapaciteit en flexibiliteit. Zonder het dak en de zijwanden van een standaard bestelwagen, biedt dit model namelijk de vrijheid om ladingen van verschillende vormen en groottes te vervoeren.

Of het nu gaat om het vervoeren van bouwmaterialen, grote machines of ongebruikelijke items, de Crafter met open laadbak is een praktische keuze.

Dit maakt het voertuig ideaal voor ondernemers in de bouw, landschapsarchitectuur of evenementenindustrie.Hieronder een overzicht van de 3 grootste voor- en nadelen van de Volkswagen Crafter met open laadbak:

Voordelen

✔ flexibiliteit: De open laadbak biedt uitgebreide mogelijkheden voor het vervoeren van diverse ladingen.

✔ Krachtige prestaties: Met een vermogen tot 130 kW kan de Crafter open laadbak zware lasten efficiënt vervoeren.

Brandstofefficiëntie: De Volkswagen Crafter open laadbak heeft een indrukwekkend brandstofverbruik, variërend van 7,5 tot 14,5 l/100 km.

Nadelen


❌ Beperkte beveiliging: De open laadbak maakt de lading kwetsbaarder voor diefstal of weersinvloeden.

Minder isolatie: De lading is meer blootgesteld aan externe factoren, wat kan leiden tot extra slijtage.

Hoger brandstofverbruik: Door de minder aerodynamische structuur kan het totale brandstofverbruik hoger uitvallen.

Afmetingen Volkswagen Crafter open laadbak

De Volkswagen Crafter open laadbak is verkrijgbaar in verschillende lengtes en met zowel een enkele als dubbele cabine.

De Crafter biedt een laadoppervlakte tot 9,6 m2 bij een enkele cabine en een maximaal laadvermogen van 2.500 kg. De enkele cabine biedt daarnaast ruimte voor 3 inzittenden, inclusief de bestuurder. 

Moet jij meer passagiers kunnen vervoeren? Dan is de Crafter met open laadbak dubbele cabine ook zeer geschikt. De Volkswagen Crafter open laadbak met dubbele cabine heeft een extra rij zitplaatsen waarmee je maximaal 7 personen kan vervoeren (inclusief bestuurder). Daarnaast behoudt je tot 7,1 m2 laadoppervlak. 

Naast de keuze uit enkele en dubbele cabine komt de VW Crafter met open laadbak beschikbaar in 3 lengtes, de L3, L4 en L5:

Afmetingen Volkswagen Crafter dubbele cabine (2006 – 2017) 

L3
Middellange wielbasis
L4
Lange wielbasis
L5
Lange wielbasis met overhang
Totale lengte (cm)620700740
Wielbasis (cm)364449449

Daarnaast is de Crafter aanpasbaar met verschillende opbouwconfiguraties, zoals kipperopbouw, kraanopbouw of voor speciaal transport. Dit maakt de Crafter ideaal voor specifieke industriële toepassingen.

Populaire branches

De Volkswagen Crafter met open laadbak is populair in diverse sectoren vanwege zijn veelzijdigheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Het voertuig is ideaal voor het vervoeren van grote apparatuur, bouwmaterialen of speciale projectladingen.

Enkele branches waarin de Crafter open laadbak veel wordt ingezet zijn:

  • Bouw: Perfect voor het vervoeren van bouwmaterialen en machines.
  • Groenonderhoud: Ideaal voor het transporteren van groenafval en tuingereedschap.
  • Transport en logistiek: Efficiënt voor het vervoeren van diverse goederen.

Volkswagen Crafter open laadbak kopen of leasen

Bij Van der Wal Vans kun je als ondernemer een Volkswagen Crafter met open laadbak kopen of financial leasen. Profiteer van onze zekerheidsgarantie en rijd snel weg in je gewenste Volkswagen Crafter.

Heb je vragen over een specifiek model of de carrosserie? Of ben je benieuwd naar de opties? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.