Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Volkswagen Transporter

De Volkswagen Transporter  domineert de markt van middelgrote bestelbussen. Deze Duitse klasbak is namelijk het best verkochte busje ter wereld.

En daar zijn vele redenen voor op te noemen. 

De VW Transporter is een zeer betrouwbare bedrijfswagen die veel populariteit geniet onder vakmensen en koeriers. Dit komt mede door zijn flexibele inrichtingsmogelijkheden voor maatwerk, geavanceerde TDI-motoren die zowel krachtig als zuinig zijn, en de ergonomisch ontworpen cabine die comfort biedt tijdens lange ritten. 

Ben je benieuwd naar alle eigenschappen van de Volkswagen Transporter? Lees dan vooral verder op deze pagina!

Volkswagen Transporter aanbod

Kenmerken Volkswagen Transporter

De Volkswagen Transporter staat bekend om zijn betrouwbaarheid, veelzijdigheid en ruime laadvermogen. Dit voertuig is ontworpen om verschillende zakelijke behoeften aan te pakken, met kenmerken die het aantrekkelijk maken om dit voertuig in te zetten voor zakelijke doeleinden. 

De Volkswagen Transporter staat als een rots in de branding voor ondernemers. De betrouwbaarheid is namelijk kenmerkend voor deze Duitse bestelbus. Zo sta je niet vaak in de garage en breng je meer tijd door op de weg. Ook zijn veelzijdigheid is wat de VW Transporter onderscheidend maakt. Of je nu een automaat of handgeschakelde transmissie, benzine of diesel, enkele of dubbele cabine zoekt; de VW Transporter biedt het allemaal.

En last but not least, zijn zuinige motoren zijn goed voor je portemonnee, waardoor brandstofkosten onder controle blijven. Kortom, de VW Transporter is de ideale partner voor ondernemers vanwege zijn betrouwbaarheid, veelzijdigheid en laadvermogen. 

Hieronder benoemen we een aantal voor- en nadelen van de Volkswagen Transporter:

Voordelen

✔ Veelzijdigheid: De VW Transporter komt in diverse configuraties, waardoor het geschikt is voor verschillende bedrijfsbehoeften, of het nu gaat om vrachtvervoer, personenvervoer of een combinatie tussen beide.

✔ Laadruimte: Het ruime interieur biedt veel laadruimte, wat ideaal is voor het vervoeren van personen, goederen of gereedschappen. De verschillende beschikbare groottes zorgen ervoor dat er voor elke behoefte een geschikte ruimte is.

✔ Brandstofefficiëntie: De moderne motoren in de VW Transporter zijn ontworpen met aandacht voor brandstofefficiëntie, waardoor je als ondernemer kosten kunt besparen op brandstof.

Betrouwbaarheid: De VW Transporter staat bekend om zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid, wat essentieel is voor bedrijven die op zoek zijn naar een bestelbus die altijd presteert.

Nadelen


❌ Kosten: De aanschafprijs van een nieuwe VW Transporter kan hoger zijn in vergelijking met sommige concurrenten. Maar de VW Transporter heeft ook een hogere restwaarde (door zijn goede naam).

Onderdelen kosten: Het vervangen van onderdelen van de VW Transporter kunnen soms duurder zijn dan die van andere merken, wat kan leiden tot hogere onderhoudskosten over de levensduur van het voertuig.

Wederverkoop: Hoewel de VW Transporter over het algemeen een goede restwaarde heeft, kan deze afhankelijk zijn van factoren zoals het modeljaar, de staat van het voertuig en de kilometerstand, wat invloed kan hebben op de uiteindelijke doorverkoopprijs. Informeer je dus goed vooraf.

Afmetingen Volkswagen Transporter

De Volkswagen Transporter is de op één na grootste bedrijfsbus van het Duitse Volkswagen. Veel ondernemers, waaronder vakmensen en koeriers, kiezen voor deze middenklasser. Dit vanwege zijn rijprestaties, maar ook zijn praktische laadvermogen. 

Hieronder lees je meer over de afmetingen van de Volkswagen Transporter:

Afmetingen Volkswagen Transporter (2003 – heden)

L1/H1L2/H1L2/H2
Wielbasis (cm)300340340
Lengte achteroverbouw (cm)999999
Lengte voertuig (cm)490530530
Lengte laadruimte (cm)257287287
Breedte laadruimte (cm)170170170
Tussen de wielkasten (cm)124124124
Hoogte laadruimte (cm)141141194
Hoogte voertuig (cm)199199247
Laadvolume (m3)5,86,79,3
Daklast (kg)150150

Wil jij informatie over de afmetingen van alle Volkswagen bedrijfswagen? Ga dan naar onze Volkswagen bedrijfswagens afmetingen pagina.

Populaire branches

De Volkswagen Transporter heeft sinds de jaren 50 meerdere transformaties doorstaan. Inmiddels wordt deze bestelbus door veel verschillende ondernemers voor uiteenlopende doeleinden gebruikt. 

De handige eigenschappen van de Volkswagen Transporter maken hem geschikt voor verschillende ondernemingen en branches, waaronder:

  • Bouwsector: Aannemers, bouwbedrijven en vakmensen vinden de VW Transporter handig vanwege de laadruimte voor gereedschap en materialen. Ook de optie van een dubbele cabine wordt vaak gekozen, vanwege de behoefte voor personenvervoer.
  • Logistiek en transport: Bezorgdiensten, koeriersbedrijven en logistieke bedrijven gebruiken de VW Transporter vanwege zijn laadvermogen en efficiëntie voor het vervoeren van goederen.
  • Service en onderhoud: Onderhoudsbedrijven, loodgieters, elektriciens en andere dienstverlenende bedrijven vinden de VW Transporter handig om hun gereedschap en benodigdheden te vervoeren.
  • Personenvervoer: Niet alleen als bedrijfswagen, maar ook voor personenvervoer is de VW Transporter populair. Vooral in taxidiensten, als shuttlebusjes of voor groepsvervoer.

Carrosserievormen

Om aan verschillende bedrijfsbehoeften te voldoen zijn er verschillende carrosserieën van de Volkswagen Transporter. Hieronder benoemen we de mogelijke carrosserievormen.

VW Transporter bedrijfsbus

De bestelbus variant van Volkswagen Transporter is voornamelijk gericht op het vervoeren van lading. De gesloten bestelbus is ontworpen om maximale laadruimte te bieden, vaak zonder zijramen achterin. Bovendien zijn je goederen beschermt tegen diefstal. 


VW Transporter dubbele cabine

Deze variant van de VW Transporter is bedoeld voor het vervoeren van personen, naast het bieden van laadruimte. Het is ideaal voor wie zowel mensen als goederen moet vervoeren. 

Lees meer over de Volkswagen Transporter dubbele cabine >

Zoek jij toch een andere VW bedrijfswagen? Ga dan naar onze Volkswagen bedrijfswagens pagina voor een overzicht.


Volkswagen Transporter kopen of leasen

Bij Van der Wal Vans is het mogelijk om een Volkswagen Transporter te kopen of financial leasen. Wil je meer informatie of heb je hulp nodig bij het vinden van de ideale bedrijfswagen? Wij helpen je graag verder bij het vinden van een Volkswagen Transporter die het beste past bij jouw situatie. 

Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten. Of bekijk ons aanbod van Volkswagen Transporters.